Erilainen Kalamaja

En ollut kuullutkaan Tallinnan Kalamajan alueesta ennen Imagen juttua kevään lehdessä. Sen jälkeen Kalamaja on noussut esiin muuallakin ja viimeisenä juuri ilmestyneessä Mondossa. Kalamaja on selvästi trendikäs juuri nyt ja kerrankin minä olen näkemässä jotain etunenässä!

Myönnettäköön kuitenkin jo heti alkuun, että minilomamme aikataulusta lohkesi Kalamajalle vain pari tuntia, kunnes meidän piti kiiruhtaa satamaan ja Helsinkiin vievään laivaan. Mutta sen minkä kerkesimme nähdä, teki meihin vaikutuksen. Tunnelma oli ihanan vanhanaikainen, pysähtynyt ja mummolamainen. Olisi tehnyt mieli testata kaikki ravintolat ja kahvilat, kierrellä torilla ja kävellä kaikki kadut ristiin rastiin. Valitettavasti emme ehtineet nähdä aluetta kovin laajasti, mutta söimme sentään kehutussa Boheemissa ja ihastelimme paikan sisustusta ja annoksia.

Kalamajan alue sijaitsee rautatieaseman pohjoispuolella, sataman kupeessa. Sinne kävelee vanhastakaupungista tai matkan voi taittaa myös ratikalla (numerot 1 ja 2) tai bussilla (numero 3). Seuraavalla Tallinnan matkallani aion ehdottomasti kierrellä enemmän Kalamajaa ja nauttia edullisten mutta (oletettavasti) hyvien ravintoloiden ja kahviloiden tarjoiluista. Lisäksi Kalamaja on kuuleman mukaan taiteilijoiden aluetta, joten listalla on myös kulttuuria.

Lue Boheemin ruuasta lisää täältä!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: