Ostoksilla Tallinnassa

Minilomamme itsetarkoituksena ei ollut shoppailla vaan viettää aikaa yhdessä ja katsella hieman kaupunkia. Sunnuntaina meille kuitenkin tarjoutui pieni hetki käydä tarkistamassa Tallinnan ostosmahdollisuuksia, joten pyörähdimme pikaisesti kaupoissa ja jokaiselle taisi tarttua mukaan jotain pientä. 90-luvusta poiketen, tähtäimessä eivät kuitenkaan olleet feikkivaatteet ja piraattilevyt sen enempää kuin kutittavat villalapaset tai perinnevillapaita.

Helpoin paikka tehdä ostoksia oli Viru-keskus. Sieltä löytyi tunnettuja ketjupaikkoja, kuten Zara, Mango, Promod ja Terra Nova, sekä minulle uusi merkki Mojito. Ostoskeskuksessa näyttäisi myös olevan ihan asiallisen näköisiä moderneja ravintoloita ja kahviloita, jos vanhankaupungin tarjonta ei miellytä. Viereisessä ostoskeskuksessa Foorumissa sen sijaan ei meidän nähdäksemme ollut juuri mitään, tai sitten suurin osa kaupoista oli piilotettuna jonnekin. Sen sijaan viehätyimme paikan puisista nojatuoleista, joita oli koko käytävä täynnä.

Kolmas paikka, missä kävimme, oli Rotermannin korttelialue. Minua kiinnostivat eniten Espanjasta tutut ketjut Stradivarius ja Pull and Bear. Alueella olisi sijainnut myös Bershka, mutta aika loppui sen paikantamiseen ja jäi näin ollen välistä.

Vanhastakaupungista löytyy myös vaikka mitä ostettavaa. Itse pysähdyimme vain herkuttelun nimissä muutamassa kaupassa, kuten Kalev-suklaapuodissa ja Kohvi ja Tee Pood -nimisessä kaupassa (Olevimägi). Kahvikaupassa oli erilaisia ihanan tuoksuisia erikoiskahveja pienemmissä 100g pusseissa (muistaakseni 2,90e kpl) ja paljon erimakuisia teelaatuja (1,9e kpl). Lisäksi myynnissä oli keramiikkaa kahteen edelliseen liittyen. Itselle lähti mukaan Havana Rum -kahvi, jota aion testata tänään.

Pysähdyimme myös yhdessä paikallisessa supermarketissa lähellä vanhaakaupunkia (sorry en muista nyt nimeä, mutta ehkä sen ei niin väliä). Minusta on ihanaa tutkia paikallisia ruokakauppoja, hypistellä purkkeja ja haaveilla mitä kaikkea ruokaa siellä voisi tehdä, jos olisi oma keittiö. Harmi kyllä suurinta osaa ei voi raahata mukanaan kotiin.

Olin markettikierroksella hieman väsynyt, joten en ostanut mitään kotiinviemistä. Sen sijaan ostin leipomotiskistä ihanan juustokierteen ja fetakolmion, sekä mehua ja vesipullon. Kassalla valmistauduin 20e-setelin kanssa, mutta ostokset maksoivat yhteensä vain 2,20e! Kuka sanoi, että Virossa on Suomen hinnat? Suomessa tuolla saisi sen vesipullon…

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: