Villa Dubrava

Montenegron hotellimme Budvan kaupungissa oli nimeltään Villa Dubrava. Hotelli sijaitsi varsinaisen keskustan ja vanhankaupungin yläpuolella paikallisasutuksen ja edullisten ravintoloiden keskellä. Sieltä oli ehkä noin 2km kävelymatka keskustaan ja rannalle, ja se olikin sitten lähes täyttä rinnettä! Mutta takakaupunki oli melko rauhallinen paikka yöpyä, jos ohikulkevan liikenteen meteli ei häirinnyt (allekirjoittanutta harvemmin häiritsee yöllä yhtään mikään).

Itse hotellirakennus oli persoonallinen ja tunnelmallinen. Siinä oli vain 18 huonetta, joten mistään kovin suuresta hotellista ei ollut kyse, mikä on aina plussaa. Hotellin sisäpihalla oli pieni puutarha ja uima-allas, jossa oli kiva käydä vilvoittavalla uinnilla aina kaupungilta/retkeltä saapuessa.

Hotellissa ei ollut hissiä ja oma huoneemme sijaitsi ylimmässä kerroksessa (olisko ollut neljäs kerros). Joskus jyrkkien portaiden kiipeäminen tuntui uuvuttavalta helteen ja itse hotellille nousemisen jälkeen, mutta eiköhän se tee vaan hyvää istumätyöläisille. Huoneemme oli pieni mutta sievä. Pientä parveketta käytimme lähinnä vaatteiden ja pyyhkeiden kuivaamiseen, sillä tällainen hobitti ei näe mitään tuolilla istuen betonikaiteiden yli. Tai jos tarkemmin muistelen, niin taisimme testata joitakin paikallisia oluita parvekkeella istuen illan hämärtyessä.

Viihtyisä huone, vaikka sänky olikin vähän kova.

Hotellin aamupala oli ihana ja muistelen sitä vieläkin lämmöllä. Aamiaistila koostui ulkopatiosta ja pienestä sisätilasta. Paikkaa isännöi persoonallinen hovimestari, joka päätti, missä kukin istui. Me istuimme aina samassa pöydässä sisällä.

Aamiainen tarjoiltiin pöytiin ja aluksi hovimestari kävi tiedustelemassa juomavalinnat ja toi sen jälkeen pöytään kannullisen ihanaa appelsiinimehua, hyvää kahvia ja kuumaa maitoa. Lisäksi tarjolla oli muistini mukaan vettä. Pöytiin tuotiin myös korillinen vehnäisiä, joka käsitti paria erilaista sämpylää, kroisantteja ja muita makeita pullia. Yhdellä lautasella tuotiin lajitelma leikkeleitä, joissa oli aina vähintään neljää erilaista, kuten ilmakuivattua kinkkua. Juustolautanen oli erikseen ja siinäkin oli monta erilaista ja herkullista juustoa. Tuoreet vihannekset olivat myös aivan ihania ja niitäkin tuotiin oma kulhollinen jokaiseen pöytään. Näiden lisäksi tarjolla oli hilloja, marmeladeja ja sen sellaisia. Voiko enää paremmin päivä alkaa? Minusta tuli aamupalaihminen kertaheitolla!

Ps. Unohtui aikaisemmin mainita: jos mietit hotellia Budvasta ja rinteen kiipeäminen (tietä pitkin) epäilyttää, niin taksi keskustaan maksoi ainakin pari vuotta sitten 2e, eli ei paljon mitään!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: