Barissa baarissa

Parin vuoden takaisella viikon reissullamme Montenegroon olimme siis vierailleet jo keskiaikaisessa Kotorissa, maan pääkaupungissa Podgoricassa, Kroatian puolella Dubrovnikissa sekä Albaniassa. Viimeinen retkikohteemme oli paikallinen pikkukaupunki Bar. Kuten muihinkin paikkoihin Monetegrossa, sinnekin pääsi helposti ja edullisesti bussilla.

Emme tienneet Barista kovin paljoa mitään ennen reissuamme ja periaatteessa lähdimmekin vain melko umpimähkään katsomaan paikallista menoa ilman turisteja, vaikka paikka sijaitseekin rannikolla. Yllätykseksemme kaupungissa oli kauniit rannat, joskin paikka paikoin hieman roskaiset, mikä on yleensä tyypillistä ei-turistipaikoissa. Harmiksemme uimavarusteet eivät olleet tulleet mukaan, mutta istuskelimme hellettä paossa varjon alla rantabaarissa. Tunnelma oli ihanan rauhallinen, vaikka oli kuumin sesonkiaika eli elokuu.

Kiertelimme hyvin vähän itse kaupungissa eikä minulla taida olla sieltä muita kuvia kuin tämä bulevardikuva, mikä oli rannan lisäksi kaupungin kauneimpia kohtia. Kaupungin yleisilme oli jokseenkin Montenegrolle tyypillinen betonin harmaa. Bar on maan tärkeimpiä satamakaupunkeja eikä sitä ole tarkoitettukaan viehättämään turisteja. Kaikkein mukavimmat rantahetket vietin kuitenkin Barissa, vaikka toki Budvan rantakin on kaunis! Mutta siitä lisää myöhemmin!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: