Pieni pala Albaniaa

Kävimme Montenegron reissullamme myös päiväretkellä Albaniassa. Olimme ensin ajatelleet vuokrata auton ja tehdä omatoimiretken Albanian puolelle, mutta sitten totesimme liikenteen, teiden ja rajamuodollisuuksien olevan liian kova yhdistelmä näin lyhyelle visiitille. Paikallisbussilla matkaan olisi mennyt liika aikaa, joten ehdottomasti helpoin ja tehokkain tapa oli ottaa matkanjärjestäjän valmis retki. Pääsimme vielä istumaan pikkubussin etupenkille, joten näimme koko ajan todella hienosti maisemat!

Retki starttasi aamulla aikaisin ja hotellimme oli tehnyt meille mukaan ihanat eväät, joita pysähdyimme syömään myöhemmin näköalapaikalle (en tiedä mihin olen hävittänyt kuvat siitä). Sitä ennen pysähdyimme Sveti Stefanin kohdalla ja aamuauringossa paikka näytti kyllä satumaisen kauniille!

mntenegro (39)

Ensimmäinen etappimme oli Shkodërin kaupunki, jossa meillä oli pienen opastetun kierroksen jälkeen omaa aikaa katsella kaupunkia. Kaupungissa oli sekä ränsistynyttä rakennuskantaa että kauniisti maalattua bulevardia kahviloineen ja pikkukauppoineen. Kadunvarsien rakennuksia oli haluttu kunnostaa maalaamalla julkisivu kauniin väriseksi, mutta jättämättä sivut ja takaosa betonin harmaaksi. Hyvänä kiintopisteenä oli kaupungin keskellä oleva valkoinen moskeija. Kaupungin kaduilla näkyi paljon paikallisia eikä muihin turisteihin tullut törmättyä, mikä tuo aina kivaa fiilistä.

mntenegro (5) mntenegro (47) mntenegro (48) mntenegro (38) mntenegro (6) mntenegro (11) mntenegro (40)

Matkamme jatkui kohti vuoristokylää, jonka nimeä en valitettavasti muista. Retkellä jouduttiin istumaan paljon bussin kyydissä, koska välimatkat olivat pitkähköjä, mutta toisaalta näimme hyvin Albanian maaseutua, jonne makea elämä ei ollut vielä ehtinyt saapua. Huvittavaa kyllä, suurin osa autoista oli Mersuja. Mutta ei tietenkään niitä uusimpia malleja!

mntenegro (41)

Vuoristokylässä nautimme albanialaisen lounaan ja tutustuimme perinnemuseoon. Lopun ajasta nautimme vain maisemista ja sitten pitikin lähteä takaisin kohti Budvaa, missä olimme perillä alkuillasta. Allekirjoittanut taisi nukkua koko paluumatkan, koska olimme olleet retkeä edeltävänä iltana järjenvastaisesti Casperissa ja pienikin univelka vaatii veronsa. Albanian retki oli kuitenkin todella mielenkiintoinen ja voin suositella lämpimästi. Montenegro on matkakohteena siitä aivan ykkönen, että jopa viikon lomalla voit samalla nähdä myös Albaniaa ja Kroatiaa, kolme maata yhdellä lyhyellä reissulla!

Raja-aseman huoltsikalla, missä sama koira odotti meitä paluumatkalla kuin aamulla mennessä.

mntenegro (23) mntenegro (24)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: