Savoca – Kummisedän jalanjäljillä

Sisiliaan liittää heti mielessään hyvän ruuan lisäksi Kummisetä-elokuvat, joihin on kuvattu pätkiä juurikin Sisiliassa. Tapahtumat sijoittuvat Corleonen kylään, mutta ne on todellisuudessa kuvattu parissa muussa kylässä, kuten Savocassa.

Ainakin Michaelin ja Apollonian häät sekä baarikohtaukset Bar Vitellissä ovat kuvattu Savocassa. Pääsimme vierailemaan kyseisessä pikkukylässä viime kesänä ja kävimme myös nauttimassa kylmät sitruunagranitat Bar Vitellissä, joka oli suurimmaksi osaksi museotilaa.

Ulkona oli viehättävä terassi, jolla pystyi istuskelemaan puiden ja muiden kasvien varjossa. Ainoa miinuspuoli oli taukoamatta soiva Kummisetä-tunnari, joka alkoi aina vain uudelleen ja uudelleen… Tosin, itse olen aina pitänyt kyseisestä veisusta, joten asia ei häirinnyt liiemmin.

Bongasimme myös terassilta paikallisen julkkiksen, nimittäin ensimmäisessä elokuvassa esiintyneen Apollonian äitiä esittäneen naisen, joka asuu kylässä.

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: