Ihana Taormina

Viime keväänä en ollut käynyt vielä koskaan Italiassa (sitä ei lasketa, jos on käynyt autolla Pohjois-Italiassa, nähnyt Milanon siintävän horisontissa ja kääntynyt siitä takaisin Sveitsin puolelle…). Tunsin, että sivistyksessäni on suuri, ainakin Italian kokoinen aukko, joten asialle piti tehdä jotain. Pelastus hirvittävään häpeään löytyi Sisilian äkkilähdöstä ja paikaksi valikoitui kauneudestaan kuulu Taormina.

Porta Messina

Taormina sijaitsee meren rannalla, mutta silti 200m merenpinnan yläpuolella. Eli tie kaupunkiin (tai sen vanhaan osaan eli keskustaan) on jyrkkä ja mutkainen ja mikäli kaupungista haluaa liikkua rantaan jalkaisin, suosittelen lämpimästi funiviaa eli köysirataa. Tosin vuorenrinteessä kulkee myös portaat, joten hyväkuntoisimmat ja innokkaimmat ja lomailua verenmaku suussa harrastavat voivat myös käyttää niitä.

Myös Taorminan keskusta on mäkinen, pääkävelykatua lukuunottamatta. Corso Umberto, eli tämä pitkähkö, kaupungin läpi kulkeva kävelykatu on täynnä ravintoloita, kahviloita ja tyylikkäitä pikkukauppoja. Sen poikkikadut ovat kapeita ja lähtevät vuorenrinnettä ylös ja alaspäin. Tunnelma Corso Umbertolla on päivisin leppoisa ja iltaisin tyylikäs ja juhlava. Italialaiset osaavat näyttäytyä ja laittautua ja lähtevät koko perheen voimin iltakävelylle.

Corso Umberto

Näköalat Taorminasta ovat satumaisen hienot. Alhaalla näkyvät rantalomakohde Giardini-Naxos sekä Isola Bellan kuvankaunis ranta. Kirkkaalla säällä kaupungista voi nähdä lumihuippuisen Etnan tulivuoren.

Isola Bella

Taorminasta pääsee vielä ylöspäinkin ja jotkut huippukuntoiset (kuten me, öhöm) saattavat lähteä patikoimaan Castelmolan kylään, vaikka sinne pääsisi bussillakin. Taorminan ympäristössä on hyviä (lue: jyrkkiä) patikointireittejä, joita pystyy toteuttamaan ilman sen kummempia varusteita. Sopii siis lomailijoille, jotka pelkäävät pizza margharitan kertyvän vyötärön ympärille.

Pizzasta mieleeni tulikin italialainen ruoka, joka oli ainakin Taorminassa aivan loistavaa! Rakastuin Sisilian omaan pastaan, pasta alla normaan, jossa oli munakoisoa tomaattikastikeessa. Ja tietenkin pizzaan, se oli niin maukasta, että voisin matkustaa Italiaan pelkästään sen pizzan takia!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: