Miami, Key West ja Naples, aurinko odottaa meitä!

Tämä syksy on kyllä vienyt mehut ja puristanut viimeisetkin energiat meistä, joten aikapäiviä sitten varattu Floridan-valohoito ei voisi tulla enää parempaan aikaan. Olimme koko kesän lähinnä kotosalla ja syksyllä teimme vain yhden lähimatkan Iso-Syötteelle vasta-avattuun Kide hotelliin (siinä mielessä vain hotelliin, että sää oli melko huono ja ulkoilut jäi sitten yhden yön matkalla väliin), joten on suorastaan jännää lähteä pitkästä aikaa perhelomalle. Tämä on muuten jo lapsen kolmas matka Yhdysvaltoihin, ja samalla viimeinen lentomatka sylilapsena; 2-vuotissynttärit ovat jo ihan kulman takana!

florida17P3080104

Onneksi Florida on tuttu paikka, eikä 12 yön mittaisella reissulla tarvitse suorittaa mitään. Tällä hetkellä haaveilemme siitä, että pääsemme perille ja majoittaudumme matalaan majaamme Hollywoodissa, käymme Publixissa täyttämässä jääkaappia ja sitten teemme fiilispohjalta mitä mieleen tulee. Ehkä menemme taas aamupalapiknikille rannalle, vetelehdimme Wynwoodissa ja syömme fritoja paikoissa, joissa ei puhuta englantia.

florida17P3090161

IMG_2855

P3063061

Key Westin osuus tulee tällä kertaa sisältämään yöpymisen keskustassa, ihan jopa kahden yön verran. Aikaisemmilla reissuilla olemme ajaneet yöksi takaisin Miamiin tai majoittuneet edullisemmalla Key Marathonilla. Tällä kertaa halusimme välttää parkkipaikan etsinnän Key Westissä ja toisaalta nähdä paikan illalla, joten yöksi jääminen oli helpoin vaihtoehto.

P3073128

P3073140

Naples jäi edelliseltä reissulta mieleen dramaattisen auringonlaskun ja laiturin vieressä uiskennelleen delfiinin johdosta, joten kun mietimme kolmatta majoittumista Floridassa päädyimme katseleman Airbnb-tarjontaa kyseiseltä alueelta. Kovin montaa meidän budjetille sopivaa, tietyt kriteerit täyttävää asuntoja ei loppupeleissä ollut enää tarjolla, mutta ainakin valintamme on muusta reissumajoituksesta poikkeava: kuvauksen mukaan maaseudun rauhassa sijaitseva asunto, jossa on vehreä puutarha ja patio, jonka ympäristössä on erityisen paljon perhosia. Lähimmät palvelut on mailin päässä ja Clam Pass Beachille on noin 10 kilometrin matka. Luin juuri, että asunto on varustettu biitsi-setillä, johon kuuluu kaksi tuolia, varjo ja kylmälaukku. Perinteistä jenkkimeininkiä siis, pakko ehkä testata ja tehdä oikein kunnon retki rannalle. Sanibel Island on vain noin tunnin matkan päässä, joten sielläkin voisi poiketa.

florida17P3060018

Suurin toiveeni on, että saamme niin paljon energiaa valosta ja turkoosista merestä, että jaksamme kevääseen saakka pohjoisen kaamosta. Talvikuukaudet Suomessa ovat näköjään vuosi vuodelta hankalampia, eikä perheen pieninkään nauti – tai ainakaan ole vielä tähän mennessä nauttinut – talvesta sitten yhtään. Tämän matkan tarkoituksena on katkaista talvi pimeimpänä aikana, mutta nähtäväksi jää, onko se riittävästi. Jos ei, niin ensi vuonna on keksittävä joku parempi ratkaisu.

florida17P3100189

 

One thought on “Miami, Key West ja Naples, aurinko odottaa meitä!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: