Viime vuoden parhaimpia hetkiä ja kevään kuulumisia

Blogeissa on kiertänyt haaste, jossa kuvien avulla kerrotaan viime vuoden parhaimmista hetkistä. En jaksanut kaivaa kyseistä sabluunaa esille, mutta silti mennyttä vuotta on aina hauska muistella. Matkojen puolesta se ei ollut samanlainen huippuvuosi kuin aiemmat ovat olleet, mutta henkilökohtaisesti se oli yksi elämäni parhaista ajanjaksoista, ehkä jopa paras, jos nyt elämää voi ylipäätään verrata. Eikä tämä tuleva vuosikaan näytä hassummalta, vaikka esimerkiksi työn vuoksi elämme tällä hetkellä aika epävarmoja aikoja. Juuri, kun en haluaisi stressata mistään ylimääräisestä, sillä uuden arjen oppiminen ja pyörittäminen vauvan (siis nykyisen taaperon, huh!) aloitettua hoidossa.

Mutta mitä siis jäi mieleen viime vuodesta matkojen suhteen? Entä mitä seuraavaksi?

Suurin haaste

Aloitetaan näinkin positiivisesta asiasta, mutta viime vuonna reissasimme ensimmäistä kertaa lapsiperheenä, viiden kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Berliinin-loma meni ennakko-odotusten vastaisesti ihan nappiin, eikä meillä ollut mitään ongelmia oikein minkään suhteen. Suurin haaste varmasti onkin se, että uskaltaa elää vauvan kanssa sitä normaalia elämää, ja meillä siihen kuuluu matkustaminen.

berliinip6110054

Paras majoitus

Teimme kaksi ulkomaan- ja kaksi kotimaanmatkaa, ja yövyimme yhteensä 13 majoituksessa. Mukana oli mm. Palm Springsin The Saguaro, Las Vegasin Hard Rockin valtava sviitti ja kotimaan suosikkini Rovaniemen Arctic Light, mutta kaikista paras kokemus oli kuitenkin Airbnb-majoitus Berliinissä Prenzlauer Bergissä. Asunto sijaitsi keskeisellä paikalla ja oli ihanan boheemi sekalaisine tavaroineen ja siellä täällä lojuvine taideteoksineen (asunnon omisti sillä hetkellä Lontoossa asuva taiteilija), että pääsimme kertaheitolla sisään siihen, miksi ihmiset majoittuvat helpon hotellimajoituksen sijaan hieman enemmän stressiä aiheuttavassa vaihtoehdossa. Ensimmäinen Airbnb-kokemus ei ollut ongelmaton, mutta ei missään nimessä jäänyt viimeiseksi, sillä keväälle on varattuna kaksikin eri kämppää.

img_2679

Rentouttavin hetki

Berliini oli kokonaisuudessaan ehkä leppoisin loma koskaan, mutta yksittäisistä hetkistä koin kaikkein seesteisimmän olon Palm Springsissä syödessämme kiireetöntä aamupalaa aamuauringosta ja palmujen katveesta nauttien. Koko päivälle ei ollut mitään tekemistä, ei mitään suunnitelmia, eikä kiire minnekään. Vauvakin päätti, että se oli hyvä hetki jatkaa yöunia ja antaa vanhempien kerrankin syödä ihan rauhassa. Jos mietin sanaa loma, tulee ensimmäisenä mieleen juuri tämä hetki.

blogipa140096

Paras idea

Ulkomaanmatkat ovat meillä poikkeuksetta pitkän aikavälin suunnitelmia, sillä emme ole harrastaneet äkkilähtöjä muistini mukaan vuosikausiin. Harmittavan harvoin spontaaneja reissuja tulee harrastettua edes kotimaassa, vaikka se lopulta olisi todella helppoa, eikä usein kovin kallistakaan. Syyskuussa teimme poikkeuksen ja varasin meille yhden yön Arctic Lightista, tuohon aikaan kun hotellihuoneen saa varsin kohtuulliseen hintaan siihen nähden, että aamupala on varmasti yksi Suomen parhaista. Niinpä me vietimme ihanan miniloman Rovaniemellä, vain kolmen tunnin automatkan päässä kotoa, ja päätimme heti tehdä siitä vuosittaisen perinteen.

blogiimg_4032

Upein luontokokemus

Kalifornian-roadtripillä näimme ensimmäistä kertaa kunnon punapuumetsän Big Basin Redwoodsissa, ajoimme upeiden merimaisemien ykköstiellä ja minä pääsin myös kokemaan Death Valleyn armottomat suolakentät Badwaterissa. Viimeksi mainittu olikin loppureissun aikana mielessä jatkuvasti, mutta kokemusta hieman latisti näin jälkikäteen ajatellen se, että en voinut jakaa sitä muun perheen kanssa. Siksipä (ja ehkä muutoinkin, nyt kun aikaa on kulunut) hienoimmaksi luontokokemukseksi nousee kaikesta huolimatta Yosemite. Upeiden näköalapaikkojen lisäksi puiston parasta antia oli emokarhu poikasineen, turvallisesti auton sisältä nähtyinä!

kaliforniapa180262

Yllättävin kaupunki

Parasta Kalifornian-reissussa oli sen vaihtelevuus: meri, aavikko, metsät, vuoret, laaksot, pienet kylät, suuret kaupungit, perusjenkkilä ja urbaanit kaupunginosat. Vaikka Berliini on yksi lempikaupungeistani, nousee vuoden yllättäjäksi San Francisco. En ihastunut kaupunkiin viisi vuotta sitten, joten en odottanut siltä mitään ihmeitä, mutta tällä kertaa San Franciscon kadut hurmasivat minut täysin. Kaupunki on kaunis, talot ovat mielettömiä ja kaikkea mielenkiintoista syötävää, juotavaa ja tekemistä riittäisi. Pakko palata joskus paremmalla ajalla!

kaliforniapa200282

Keväälle meillä on kaksi matkaa varattuna, sillä emme voineet vastustaa Finnairin tarjouslentoja New Yorkiin vapun tienoilla (kirsikankukat varmasti parhaimmillaan, ja koska en selvästikään pääse tänäkään keväänä Japaniin, niin Nyki kelvatkoon). Lisäksi hiihtolomalle oli keksittävä jotain, ihan vaan siksikin, että päivähoitaja on lomalla. Koska Kalifornian-reissu oli hieman raskas kaikkine paikanvaihdoksineen ja pitkine lentoineen (ja vastoinkäymisineen), päätimme jo silloin, että seuraava loma on enemmän Berliini-henkinen, ei mitään tekemistä sisältävä. Jotenkin mieleen tuli entinen vaihtarikaupunkini Malaga, sillä olen halunnut käydä katsomassa (kuuleman mukaan) muuttunutta kaupunkia jo muutaman vuoden ajan. Nyt siis ei muuta kuin kevättä kohti, ja jos aika tuntuukin vielä hieman pitkälle, niin onneksi sitä ennen on yksi työmatka Lontooseen, ihan niinkin pian kuin jo nyt tammikuussa.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Kommentoi