Kesälomasuunnitelmat

Kesä on jo melkein täällä ja lentoyhtiön sovellus näyttää, että lähtöön on enää alle 50 päivää. Kesälomasuunnitelmat olivat tänä vuonna enemmän häilyvät kuin koskaan, sillä matkan varrelle tuli vaikka mitä sellaista, että suunnitelmasta A siirryttiin B:hen, sieltä vielä C:hen ja lopulta sujuvasti ihan uuteen vaihtoehtoon D. Suurin syy oli tietenkin talokaupat ja sitten pihan laittaminen, eli toisin sanoen budjetti ja aika. Ne tyypilliset.

Mikä sitten oli suunnitelma A? No ette varmaan ylläty, jos sanon että road trip Jenkeissä. Tietty uusia maisemia oltaisiin taas koluttu, luoteisosa olisi kiinnostanut kovasti (myös Kanadan puoli), samoin Utah. Losissa olisi ollut pakko päästä viettämään muutama päivä. Laskeskelimme jo joulun aikaan, että tähän vaadittava rahasumma ja aika ei tule ehkä tänä kesänä onnistumaan. Vaihtoehtoisesti mietimme pelkkää Kaliforniaa, sillä aikaa ja rahaa menisi vähemmän. Lennot olivat kuitenkin yllättävän kalliita haluamaamme aikaan, joten nämä suunnitelmat jäivät.

auringonallaDSC_9680 grandcanyonDSC_0035
auringonallaDSC_0898

Suunnitelma B suuntasi taas puolestaan itärannikolle, tukikohtanaan tietenkin ihana New York. Viime syksyn mini road tripistä innostuneena suunnittelimme reittiä, jossa myös piipahdettaisiin Kanadan puolella. Lennotkin olivat kohtuuhintaiset. Sitten vilkaisin majoituksia, ja jotenkin se budjetti taas levisi käsiin. Unohdettiin tämä vaihtoehto kokonaan, vaikka tähän olisi hyvin riittänyt kahden viikon loma.

auringonallaPA211363
auringonallaDSC_1492 auringonallaPA221580

C-vaihtoehto oli pysyä Euroopassa. Omana haaveenani on ollut jo pitään Portugali, ja olimme ajatelleet lentää sinne Berliinin pysähdyksen kautta, onhan se Euroopan parhaimpia kaupunkeja. Portugalissa tarkoituksena oli oleskella Lissabonissa ja sitten vuokrata auto, kiertää muutama rantakaupunki ja suunnata alas Algarveen. Paluumatkalla pysähtyisimme Amsterdamissa, sekin olisi uusi paikka meille. Tämän reissun sai rakennettua edullisista palasista, joten budjetti olisi venynyt tähän. Mutta sitten laskimme, että aikaa saisi menemään sen verran, että ehtiikö istuttamamme pensasaita kuolla sillä aikaa janoon? Entä omenapuut?

CIMG3003 2CIMG3055 2CIMG3063_2OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oli siis pakko keksiä vielä yksi vaihtoehto. Se oli lopulta aika helppo ja olemme siihen supertyytyväisiä. Aikaa menee alle viikko, lennot ja hotellit olivat varsin kohtuuhintaiset ja eläminen on halpaa. Ja vielä se, että muutaman vuoden tauon jälkeen päästään lempikaupunkiimme (yhteen niistä, toim huom). Tadaa, pelkkä Berliinihän se! En jaksa odottaa!

14 vastausta artikkeliin “Kesälomasuunnitelmat

  1. Oho, aikamoinen matkasuunnitelmaseikkailu! Onnea kuitenkin loppuvalinnasta, oon varma että se on tyydyttävä, ja välillähän tekee vaan hyvää pitää taukoa Amerikasta, eikö?

    Mulla on Berliini haavelistalla mahdollisimman pian, joten odotan jo nyt mielenkiinnolla sun tulevia postauksia sieltä, jotta omat matkasuunnitelmat sais siitä lisäpontta!

    1. On kyllä ihan totta, että ei tarttis sinne Amerikkaan aina suunnata 😀 Eikä ole ollut edes tarkoitus, mut jotenkin nälkä kasvaa syödessä! Mut hyvä pitää joku vuosi väliä (lukuunottamatta Nykiä), niin sitten vielä suuremmalla innolla tulee lähdettyä 🙂 Berliini on ihan huippu, joten varmasti ihana reissu tulossa meille!

      1. Mää oon kyllä eri mieltä! Ei oo koskaa hyvä pitää taukoa Amerikasta 😀 Se voi loukkaantua 😉 Hihii luulin aluksi jo tuosta ekasta kuvasta, että teille olikin järkkääntynyt ihmeen kaupalla Amerikan road trip tälle kesälle, mutta joo niin se elämä on ettei aina voi kaikkia reissuja tehdä mitä haluais. Mutta ihanaa että on huippumatka Berliiniin tulossa!

      2. Haha, ihana Ulla! Älä vaan kerro Amerikalle sitten kun meette sinne, että jotkut pitääkin tänä kesänä taukoa 😉 Ja että vielä heilastelevat parhaillaan Berliinin kanssa 😀 Tosin jos lepyttelemme sen vielä syksyisellä Nykin reissulla?

      3. Sanoisin, että parempi ottaa varman päälle ja mennä lepyttelemään jo syksyllä! Koska mää kyllä kantelen Amerikalle moisesta heilastelusta!

        ;D

  2. No Berliiniin oon ollut menossa jos kuinka kauan, mutta vielä se on jäänyt. Ei siis ollenkaan huono kesälomavalinta!

    Oma kesä menee kokonaan Oulussa ja oonkin yrittänyt hokea itselleni, että ei ne paikat maailmalta katoa. Eli kyllä se Amerikkakin siellä odottaa ja Portugaliinkinhan pääsee kun on aikaa ja rahaa riittää. 😀

    1. Niinpä, siellähän ne odottelee, pitää vaan malttaa 🙂 Ja Berliini on kyllä mieletön kaupunki, sinnekin on kiva päästä pitkästä aikaa! Ollaan kyllä haaveiltu siitäkin jo siitä lähtien, kun käytiin siellä yhdessä. Minä tosin pääsin käymään siellä työmatkalla joku vuosi sitten. Odotan innolla! 🙂

  3. Reissut on aina ihania, suuntautui ne sitten minne hyvänsä. Berliinistä on kiva päästä lukemaan uusia juttuja, kun se on vielä yksi kokemattomista, mutta suunnitelmissa olevista kohteista.
    Meillä on 24 päivää road tripin alkuun :-D. Sehän on vähän, kuin joulua odottaisi. Lento San Franciscoon ja viimeinen päivä kesäkuuta New Yorkista kotiin.

    1. Näihän se menee, en ole vielä koskaan tehnyt huonoa reissua 🙂 Ja Berliinistä uusia juttuja tulossa varmasti monia!

      Aaah, kuulostaapa ihanalle teidän reissu! Ja kivasti olette varanneet aikaa 🙂 Pitääkin käydä sitten lukemassa postauksia ja fiilistelemässä muistoja 🙂

      1. Kiitos. Ihana reissu tulee olemaan aivan varmasti. 🙂 Ja aikaa otettiin niin paljon, kuin se oman työtilanteen puitteissa oli mahdollista. Rannikolta rannikolle tuo pikkasen vajaa kuukausi on varmaan aika minimi, jos meinaa tehdä muutakin, kuin istuskella autossa. 🙂

      2. Juu ihan varmasti on hyvä varata vähintään tuo aika, kun on noin paljon ajamista. Ehtii sitten pysähdellä kaikissa kivoissa paikoissa, joita reitin varrelle tulee varmasti lukuisia 🙂

Kommentoi