Parhaimmat IG-luontomatkailukuvani

Tällä kertaa Instagram Travel Thursdayn teemana on luontomatkailu. Itse sanana luontomatkailu tuo minulle mieleen metsän, kumpparit jalassa samoilun ja teltassa nukkumisen. Mikään sen vähempi (tai enempi) ei ole oikeaa luontomatkailua. Toisaalta luonto kattaa paljon muutakin kuin metsiä, kuten vesistöjä, aavikkoja ja vuoria. Eikä silläkään pitäisi olla väliä, onko ilmasto lämmin vai kylmä. Eläimet voivat olla myös merkittävä osa luontomatkailua. Näillä kriteereillä minullakin saattaisi olla muutama kuva annettavana, vaikka tunnustan kyllä heti, että ei, en ole samoillut päivätolkulla nähdäkseni nämä upeat paikat, vaan olen pääsääntöisesti matkustanut autolla niiden luokse. Ei se oikein tunnu luontomatkailulta minun mielestä. Mutta luonnon kauneutta nämä kuvat ylistävät!

Grand Canyon

 • Yksi elämäni upeimmista kokemuksista, vaaleanpunainen auringonnousu ja kanjonin ääretön hiljaisuus.

Luontomatkailu8

Antelope Canyon

 • Oranssinhehkuva, kapea kanjoni parhaimman päivänvalon aikaan on uskomattoman kaunis!

Luontomatkailu2

Monument Valley

 • Punertava Monument Valley, kunpa olisimme yöpyneet täällä ja nähneet auringonlaskun!

Luontomatkailu10

Utah

 • Utahin eteläosia olisin halunnut tutkia enemmänkin!

Luontomatkailu9

Joshua Tree National Park

 • Pieni kansallispuisto, jossa kasvaa joshuapuiden lisäksi mm. hauskoja cholla-kaktuksia.

Luontomatkailu7

Garda-järvi

 • Mielettömiä maisemia ja vaaleansinisestä syvään vihreään vaihteleva järvi.

Luontomatkailu6

Jatiluwih

 • Balin kuuluisin riisiterassialue, ihana vehreys!

Luontomatkailu3

Nusa Dua

 • En muista tämän paikan nimeä, mutta kävelimme sinne rantaa pitkin. Balin tunnetut tyrskyt olivat mahtavia!

Luontomatkailu5

Järvi-Suomi

 • Rakkain ja eniten vierailtu luontokohteeni on kuitenkin Rikkavesi.

Luontomatkailu1

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. IGTT jatkui vuonna 2016 uusien hostien kera: TravelloverRimma+Laura ja Muru Mou.

20 vastausta artikkeliin “Parhaimmat IG-luontomatkailukuvani

 1. Mulle luontomatkailu on ihan samanlaisia asioita. Ihan sama millä sinne paikan päälle menee, pääasia on se rentouttava maisema siinä ympärillä siellä perillä ja se hetken ja maiseman antama hyvä olo. Ihania paikkoja nöistä kaikki, joissa pitäis kyllä päästä käymään!

  1. Hyvä määritelmä 🙂 Tästä tuleekin mieleen, että jos on kyseessä oikein tunnettu ja suosittu luontomatkailukohde, niin siellä saa kyllä rentouttavaa hetkeä etsiä. Onneksemme olimme esimerkiksi tuolla Grand Canyonilla jo viiden aikaan aamusta, niin saimme ihan täydellisen kokemuksen 🙂

 2. Upeita paikkoja ja pakko sanoa, että kuvat Suomesta ovat lempparini näistä. Minusta autolla ajaminen luonnon keskelle on ihan yhtä lailla luontomatkailua kuin kumpparit jalassa rinkka selässä tarpominen. 🙂 Toki jälkimmäinen vaihtoehto on se tyypillinen mielikuva mikä luontomatkailusta tulee mieleen, mutta miksei luonnossa voisi matkailla myös autolla. Sillä ajatuksella minäkin olen luontomatkailija, sillä eräjormaa minusta ei toistaiseksi saa kovin helposti muokattua, mutta kutsuisin itseäni silti kovin mielelläni luontomatkailijaksi(kin). 😀

  1. Sama juttu, ei minusta olisi (enää) eräjormaksi. Periaatteessa olen aina tykännyt teltassa nukkumisesta, mutta nykyään ahdistaa se, jos ei ole oikeaa vessaa ihan vieressä. Menis koko yö hermoillessa, että mihin pimeään pusikkoon pitää kohta lähteä 😀 Siinä mielessä vähintään pitää olla mökki ja auto, että luontomatkailu onnistuu 🙂

  1. Kanjonit olivat kyllä upeita, erityisesti tiettynä aikana vuorokaudesta (Grand Canyon auringonnousun aikaan ja Antelope Canyon keskipäivän auringossa, kun se siivilöityy luolan sisälle). Petran haluaisin joskus nähdä!

 3. Teltta tai hotelli, kumpparit tai kävelykengät, mutta kyllä minä ainakin tuo USA:n luonnonpuistot luontomatkailuksi laskisin. Vaikka niitä sitten katsoisi helikopterista sen sijaan, että vaeltaisi kanjonin pohjalla.

 4. Joo vaikket oo vetänyt extremehaikkeja näihin paikkoihin niin todellakin voi laskee luontomatkailuksi! Nää on kyl kaikki niin upeita paikkoja. ❤ Eniten ehkä fiilistelen Antelope Canyonia, huh!

 5. Ihanaa, kun tässä IGTT:ssä ei ole vain heitä, jotka samoilee päivätolkulla luonnossa jokaisella lomallaan. Muuten olisi minulla, hyvin kokemattomalla luontomatkailijalla, hieman yksinäinen olo 😀 Nämä kuvat ovat niin upeita, että kyllä ne luontomatkailusta menee – vaikka sitten olisikin saapunut paikalle autolla!

  1. Sanos muuta! On hauska lukea muiden ei-luontomatkailijoiden luontomatkailukokemuksia, koska ne on hyvin itselläkin toteutettavissa. Ilman sadan kilometrin vaellusta, melomista ja kuukauden mittaista lomaa 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: