Päivät 4 ja 5: Turistijuttuja Nykissä ja yllätys autovuokraamolla

Huhheijaa kun täällä reissussa menee aika nopeasti! Ja jos aikaisemmin sää oli kylmä ja jouduimme käymään ylimääräisen reissun pipokaupassa, niin eilinen ja tämä päivä ollaan nautittu yli 20 asteen lämmöstä! Aivan ihana syysilma! Huomiselle on luvattu jopa 24 astetta, eli Hamptonsien päivänä on suorastaan rantakelit.

NewYork14

Tiistain kaupunkijutut koostuivat lähinnä turistipuuhista, sillä kävimme nyt viimein katsomassa 9/11 muistomerkin ja teimme uusintakierroksen mm. Washington Squarella ja Empire State Buildingissä. Niin ja söimme vihdoinkin Madison Square Parkin Shake Shackilla! Se jos mikä on tietenkin ihan must-juttu, mutta halusimme odottaa näitä lämpimämpiä säitä, ennen kuin nauttisimme shack burgerimme ulkoilmagrillillä. Harmiksemme emme olleet liikenteessä juuri siihen aikaan, kun grillin tunnelmalliset valot syttyvät, mutta hampurilaiset olivat kyllä yhtä huiput kuin ennenkin. Ja kaikkein parhaimmalle ne maistuvat MSP:ssä, ehdottomasti!

NewYork13

Empireen tehtiin uusintareissu sitten neljän vuoden takaisen matkan, vaikka silloin kovasti vannoinkin, etten mokomaan tympeään rakennukseen enää jalallani astu. Syy oli yksinkertaisesti jonottamisesa, sillä edellisellä kerralla jonotusaika venyi kahdeksi tunniksi! Olimme siis skeptisiä paikan suhteen, mutta koska olimme viimeksi käyneet Top of the Rockissa ja One WTC ei meitä kiinnostanut ainakaan tällä kertaa, niin menimme klassiseen Empireen. Tällä kertaa jonoa ei ollut juuri nimeksikään ja lopulta olimme huipulla noin tuntia ennen kuin olimme odottaneet olevamme. Koska halusimme nähdä auringonlaskun, jouduimme kiertelemään tornia tunnin ajan, mutta olihan se kaunis näky! Loppuillasta menimme vielä Brooklyn Bridge Parkiin kuvaamaan siltoja ja Manhattanin siluettia, mikä todella kruunasi turistipäivän!

NewYork11

Keskiviikko alkoi viimeisellä diner-aamupalalla ja nopealla kierroksella Sunset Parkissa, jonka kukkulan päällä sijaitsevassa puistossa aasialaiset mummot ja papat jumppasivat aamuauringossa, nuoret pelasivat pallopelejä ja keski-ikäiset ottivat paritanssiaskelia. Taustalla kaukaisuudessa näkyi Manhattan pilvenpiirtäjineen, joten tunnelma oli kuin toisesta maailmasta.

NewYork10

Sitten olikin aika pakata taas laukut, luovuttaa Union hotellimme minikokoinen huone ja suunnata jälleen kerran lentokentälle. Autovuokraamolle matkaaminen vaati kaksi metromatkaa ja AirTrainin, sekä himppusen hermojen kiristelyä liittyen viimeksi mainitun junalippuihin (ei ole ensimmäinen kerta). Onneksi Aviksen vuoraamo oli edessä heti Federal Circlen ovista ulos astuttaessa.

Koska viime kesänä Hertzin kanssa autonhaku oli ollut melkoista sirkusta, olin hieman varautunut tämäkin vuokrauksen suhteen. Jäin penkeille odottamaan laukkujen kanssa, kun Antti meni hakemaan kahden päivän pirssiämme. Näin vuokraamon tiskin koko ajan, ja kun asiointi alkoi kestää ja paikalla vieraili useampikin virkailija, niin aloin jo valmiiksi kihistä kiukusta ja julistaa mielessäni Avista totaaliseen boikottiin. Pitkältä tuntuneen ajan kuluttua Antti kuitenkin tuli hymyssä suin takaisin, ja sanoi ettei kaikki mennyt ihan putkeen (ei saatu sitä mitä tilattiin), mutta että auto saatiin. Sanoin välittömästi tekeväni reklamaation heti kotiin saavuttuamme.

Kävelimme pihalle ja melkein törmäsimme oven edessä ovet auki odottavaan kirkkaanpunaiseen avo-Mustangiin, mihin Antti kommentoi, että no tuohan se olisi pitänyt ottaa!  Samalla kuin minä sanoin mielessäni, että niinpä vissiin, oli Antti jo heittänyt melkein yhtä punaisen matkalaukkumme auton kyytiin ja käveli kohti kuskin paikkaa. Jäin hölmistyneenä seisomaan laukku toisessa ja vesipullo toisessa kädessä, ennen kuin tajusin alkaa ahtamaan tavaroitani auton minimaaliselle takapenkille. Tiesin kyllä odottaa jotain muuta tällä kertaa kuin Kostajaa, mutta yllätys oli silti onnistunut! Vaikka tämä ei ollutkaan se auto, mikä kuulemma tilattiin.

NewYork15

Tuollaisen auton kyydissä Nykin kaupunkialueen ruuhkat olivat melkoinen antikliimaksi, mutta heti Hastingsiin päästyämme laskimme katon alas ja annoimme auringon lämmittää poskia ja tuulen tuivertaa tukkaa. Loppupäivä menikin kivasti Hudson-jokivartta ajellessa aina Poughkeepsieen asti, missä pysähdyimme ja kävelimme rannassa sekä näyttävällä, tosi korkealla yläilmoissa menevällä kävelysillalla. Paluumatka ajeltiin pilkkopimeällä motarilla, missä oli oma tunnelmansa siinäkin, ihan kuin olisi ollut keskellä videopeliä!

12 vastausta artikkeliin “Päivät 4 ja 5: Turistijuttuja Nykissä ja yllätys autovuokraamolla

 1. Niin mahtavalta kuulostaa teidän New Yorkin päivät! Ihana kuulla, että lämmintäkin vielä piisaa. Melko ailahteleviahan nuo kelit on, mutta kunhan ei kovasti satele vaan on kirkasta niin olosta voi nauttia täysillä 🙂 Ja siltä se näissä kuvissa tosiaan näyttääkin! Mahtava ylläri tuo auto, kyllä kelpaa! Ihanaa reissun jatkoa!

  1. Voi kiitos Milla! Lämmintä on nyt ollut ihan kivasti ja aurinko on paistanut ihan joka päivä, eli sinällään tosi hyvät ilmat kyllä 🙂 Ja Nyki on ollut vähintään yhtä ihana kuin yleensäkin!

 2. Mahtavan kuuloiset pari päivää teillä! Avoautoilu kivassa syyskelissä on aivan parhautta, mutta noista valottomista motareista en ite tykkää ollenkaan. Etenkin kun mun rämä-avoauton valoissa on aika paljon toivomisen varaa… ;P

  1. Kyllä muakin hirvitti aluksi, kun tajusin, että täällä ei siis tosiaankaan ole valoja… Onneksi en ollut itse ratissa! Mutta oli siinä aika hauska tunnelmakin, kun ei nähnyt edes miten maasto kumpuili, vaan toisten autojen valoista piti tehdä päätelmiä…

 3. No kappas vaan, mehän olemme olleet samaan aikaan kanssanne Nykissä:) Tunnutte olevan jo kokeneita Ison Omenan matkaajia, mutta meille kerta oli ensimmäinen. Ei varmaan kuitenkaan viimeinen! Oli aikamoinen säätilan muutos siellä, meilläkin meni pipojen ostoksi:) Hieno reissu oli meilläkin!

  1. Oho, tämä viikko on tainnut olla aika suosittu 🙂 Ja pipot ovat varmaan tehneet kauppansa viikonloppuna 😀 Mun mielestä tää oli syksyn eka viileä ilma, kun olen säitä seuraillut. Mut onneksi sentään oli aurinkoista! Tämä oli minulle seitsemäs kerta Nykissä, mutta ihan joka kerta ei olla näin pitkään täällä oltu. Mutta hankala tähän kaupunkiin on olla ihastumatta 😉

 4. Haha, ihan mahtava autoylläri, huippua! Katoinkin jo instan puolelta että hemmetti, ootte kyllä aika koviksia kun tuommoisen auton ootte menneet vuokraamaan. 😀

  Shake Shack Madison Square Parkissa on kyllä täys kymppi, ihanaa että pääsitte kokemaan sen täydellisellä säällä. Ja mahtavaa muutenkin, että kelit viimein hellivät. 🙂 Ihanaa reissun jatkoa!!

  1. Juu, anna miehelle vapaat kädet auton suhteen, niin tässä on lopputulos 😀 Mutta olipa kyllä kiva istua kunnon auton kyydissä, vaikka yleensä olenkin ihan tyytyväinen niihin vähän vaatimattomampiinkin 🙂

   Nyt on kyllä kelit olleet kohdillaan, sadetta ei ole koko aikana ollut näköpiirissä lainkaan. Ja sen verran lämmintäkin oli, että katto alhaalla saatiin kruisailla. Ihan kuin Suomen elokuu!

 5. Ai, että! Niin hyvänmielen postaus, että! 🙂 Ihana lukea sateisen sunnuntain keskellä tämmöistä myönteistä energiaa pursuavaa tekstiä.

  1. Ihana kommentti, kiitos JonnaRiikka! Mä tykkään itse lukea muiden kuulumisia reissun päältä, siinä saa samalla itselle hyvää fiilistä, joten kiva, jos pystyin sitä itsekin välittämään 🙂

 6. Sun NYC instakuvat on ihania. ❤ Matkakuume kohoaa!
  Mua kyllä harmittaa superisti kun en käynyt Nycin reissulla Shake Shackissä, koska kaikki aina ylistää sitä. 😦 Seuraavalla reissulla sitten.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: