Kiitoksia Italia…

…nimittäin ylimääräisestä laskusta! Sakkolapusta, jos tarkennetaan. Ja jos itse sakko ei ollutkaan kovin suuri, niin autovuokraamon käsittelymaksu olikin sitten siihen nähden sitten melkein puolet lisää. Ilahduttavaa!

Saimme viime vuoden lopulla kirjeen Italiasta. Vaikka kuinka olimme silmät kovana kyttäilleet Pohjois-Italian road tripillä liikenteenrajoituskylttejä, olimme kuitenkin ensimmäisen päivän huumassa Bellagiossa huristelleet autollamme kielletyllä alueella. Kirje oli autovuokraamolta, joka ilmoitti laskuttavansa käsittelymaksun tietojemme luovuttamisesta poliisille.

P7073317

Tässä vaiheessa emme tienneet tulevan sakon suuruutta, joten odottelimme uutta laskua toivoen parasta (että Italian poliisin muisti ei ylettyisi enää viime kesään) ja peläten pahinta. Sitten eräänä huhtikuisena päivänä se kolahti postilaatikkoon raskauttavan valokuvan kera. Hassusti laskussa oli kaksi eri summaa, isompi ja pienempi, sen mukaan, ehtisikö sen maksaa viidessä päivässä vastaanottamisesta vai ei. Lasku maksettiin poliisilaitoksen omilla sivuilla ja ainakin meidän tapauksessa summa oli vain sadan euron luokkaa, joten huokaisimme vähän helpotuksesta.

Aluksi tieto sakosta pääsi kuitenkin ärsyttämään kovasti. Se melkein pilasi viime kesän matkan hyvää fiilistä näin jälkikäteen. Kuinka turhaa! Sitten onneksi muistelimme eilen pastaa syödessämme, kuinka huikean hienossa ympäristössä söimmekään ihanan täyteläistä pastaa esimerkiksi Rivassa: toisella suunnalla kohosi vuorenseinämä kaupunkinäkymän takana ja toisaalla lämpimänä hehkuva katedraali. Tiramisu oli maailman paras ja hienon illallisemme lasku pieni. Se oli ihan täydellistä! Kiitos siis Italia, ei laskusta vaan upeasta reissusta!

P7093633
P7093636
P7093645
P7093647

6 vastausta artikkeliin “Kiitoksia Italia…

  1. Auts… Sarjassamme ikäviä jälkiylläreitä joita ei koskaan toivoisi kohdalleen…. Onneksi kuvat kertovat oman tarinansa onnellisista lomamuistoista, joita kannattaakin vaalia tällaisten ikävien yllärien sijaan. Ja toivottavasti alue jolla ajelitte oli sentään näkemisen arvoinen ja hyvittää omalta osaltaan laskusta aiheutuvaa ärsytystä 🙂

    1. No niinpä! Ainahan se on pois tulevien matkojen kassasta. Mutta onneksi sitten ei ollutkaan kovin suuri sakko, pelkäsimme pahempaakin. Ja tämä unohtuu varmasti pian, niin paljon meille kertyi aivan ihania muistoja 🙂

  2. Voi ei miten huono tuuri teillä kävi! Mikään ei kyllä kyrsi niin paljon kuin tuommoiset lomayllärit.. Mutta onneksi ei ollut mitään järjettömiä summia, vaikka kymppikin on liikaa erityisesti, jos se on pois muilta reissuilta!

    1. Oltiin kyllä aika uunoja, kun mentiin saamaan tuo sakko, kun tiedettiin vielä varoa noita alueita 😀 Olin kuullut, että joillekin tietämättömille on tullut yllätyksenä satojen eurojen laskuja, jos useammassakin kaupungissa on vahingossa ajellut väärillä kaduilla. Sitä niin usein menee sen mukaan, mitä navigaattori ohjeistaa 😦

  3. Tosi harmillista! Mutta kyllä nuo Italian herkut olivat varmaan sen arvoisia…? Nimimerkillä kuukauden päästä innolla Italiaan! 🙂 Sain jokunen vuosi takaperin Hollannista kaksikin ylinopeussakkoa autonvuokrausfirman kautta, kyllä harmitti, kyseessä kun oli vielä työmatka!

    1. Oli aivan ehdottomasti sen arvoista! Ja muutoin oli edullinen reissu, joten joku 150e siihen lisää ei kyllä vielä tehnyt kokonaisuudesta kovin kallista 🙂 Lähinnä ärsyttää oma tyhmyys, kun tiedettiin varoa noita ja silti napsahti yksi sakko. Mutta jos ei oltais tiedetty (onneksi meitä varoitettiin!) niin kuinkahan monen sadan lasku olisi tullut 😀 Voi, ihanaa Italian matkan odotusta!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: