Sunnuntaipäivä puistoissa ja Mong Kokissa

Eilen oli yllättäen se päivä, kun jetlag loisti poissaolollaan ja minäkin nukuin makeasti jopa kymmeneen. Aluksi myöhäinen heräämisaika pääsi harmittamaan, sillä tuntui kun olisi menettänyt puoli päivää hotellilla koisiessa. Piti ihan muistuttaa itseä, että lomallahan tässä ollaan eikä ole kiire mihinkään. Paitsi aamupalalle.

Hotellihintaamme ei kuulunut aamupalaa emmekä jaksaneet maksaa siitä erikseen. Siispä suuntasimme viereiseen ostoskeskukseen, josta ostimme muutaman mutkan jälkeen mukaan aamupalaa. Tai minä ostin kylläkin sushia, sillä mikä nyt olisi sen parempaa kuin syödä aamupalaksi raakaa kalaa? No ei mikään! Kärräsimme aamupala-lounaamme ulos auringonpaisteeseen ja (jälleen kerran muutaman mutkan kautta) hotellimme takana sijaitsevalle laiturille. Lauturilla on penkkien lisäksi myös pinkikpöytiä, joten saimmekin ihanan ruokailuhetken aurinkovarjon alla istuen. Ihan täydellistä!

IMG_1634 IMG_1597

Aamupalan jälkeen suuntasimme metrolla laitakaupungille Nan Lian Gardeniin, jossa ihastelimme säntillistä puutarhaa sekä ihmettelimme räikeän oranssia ja muovisen näköistä siltaa, joka vei puiston keskellä saarella sijainneelle kultaiselle temppelille. Melko kitsiä. Samalla kävimme Chi Lin -nunnaluostarin pihalla.

IMG_1635 IMG_1708

Matka jatkui helteisillä laitakaupungin kaduille Kowloon Walled City Parkiin, jossa ennen sijaitsi täysin yhteenrakennettu asuinalue, jonka kapeille kaduille ei päässyt edes aurinko paistamaan. Kortteli purettiin aikoja sitten ja nykyään tilalla on viihtyisä puisto, jossa paikalliset käyvät rentoutumassa varjoisilla katetuilla käytävillä tai huvimajoissa.

IMG_1636

Pienen puistokierroksemme jälkeen olimme ihan rättiväsyneitä kaikesta kävelystä ja lämpötilasta, joka oli kohonnut päivän aikana kohtuulliseen kolmeen kymppiin auringon paistaessa yllättäen lähes pilvettömältä taivaalta. Laahustimme vielä kuitenkin hotellimme viereisen Kowloonin puiston läpi ja pysähdyimme syömään jäätelöä. Puistossa sijaitsee pieni Mäkkärin(!) koppi, joka myy erilaisia jäätelöitä. Itse valitsin tietenkin green tea sundaen.

IMG_1637

Illalla hyppäsimme jälleen metroon ja ajoimme suoraan Mong Kokin sydämeen. Lähdimme kävelemään kohti etelää ja löysimme pian varsin aasialaista meinikiä: karaoke-tyyppisiä esiintyjiä kadun täydeltä. Osalla enemmän yleisöä ja osalla vähemmän. Yhteistä kaikille esiintyjille oli hassut taustatanssijat, jotka eivät olleet ainakaan taitojensa vuoksi esiintymässä.

IMG_1703

IMG_1705

Myöhemmin vaihdoimme kadunpätkää ja pian olimmekin markkinahumun keskellä. Käveltyämme useamman korttelin verran lisää etelään päin huomasimme kyseessä olleen Temple Streetin markkinat, jotka ovat yksi Hongkongin turistinähtävyyksistä.

Söimme illan aikana erittäin hyvän aterian jossain Mong Kokin ja Yau Ma Tein välimaastossa. Tilasimme wonton-keittoa, vitnamilaisia kevätrullia, porsas-currya sekä parit kaljat ja vietimme ravintolassa hyvän tovin herkkuruokia ahmien. Ei ole kyllä päässyt Hongkongissa nälkä yllättämään!

IMG_1704

Olemme tällä hetkellä lentokentällä ja odotamme Manilan lennon lähtöä. Nyt peukut pystyssä, että pääsemme perille ilman hirveää säätämistä ja laukkujen hukkaamista!

IMG_1706 IMG_1707

4 vastausta artikkeliin “Sunnuntaipäivä puistoissa ja Mong Kokissa

    1. Kiitos Sofia! Auringonpaiste on kyllä tässä välissä talvea paikallaan 😉 Olen syönyt green tea -jäätelöä kahdesti ja nyt toisella kerralla (ja suklaakastikkeella + pähkinöillä höystettynä) aloin jo tykkäämään siitä 🙂

  1. Näyttää ihanalta ja on niin kiva lukea matkakuulumisia suoraa reissun päältä! Ja tuo jäätelö ❤ Noissa maisemissa maistuis kyllä. Hyvää reissun jatkoa! Ottakaa kaikki irti joka hetkestä. : )

    1. Kiitos Katja! Ihme kyllä olen löytänyt toimivan netin jo muutamaan otteeseen (HK:n hotellimme lisäksi) ja ilmeisesti pääsen ainakin jotain päivittämään (ja levähtämään auringosta!). Onhan tämä ihanaa, loma ja kaikki!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: