Terveiset Hongkongista!

Arvasin että tässä kävisi näin, mutta että unet loppuivat jo yhdeltä, niin tämä oli uutta. Yleensä jaksan kolmeen. Suht virkeän olon lisäksi on nälkä ja haaveilen jo Hongkongin ruokatarjonnasta, johon pääsimme käsiksi illalla. Kansankuppilan hinnat yllättivät suuruudellaan, mutta ruoka oli hyvää. Tosin sitä ei saanut kuvata, se oli ankarasti kielletty. Joten siis salakuvasin sapuskat kännykällä.

IMG_1457

Saapuminen Hongkongiin meni kivuttomasti ja lentokenttä vaikutti ihanan toimivalle. Meidän matkalaukkujen tulo tosin kesti keskimääräistä kauemmin ja juuri kun olin jo ilmoittamassa laukkumme saapumattomiksi, vilahtivat ne hihnalla ohitse. Hyppäsimme tapojemme vastaisesti taksiin, sillä hinta oli suurin piirtein sama kuin kaksi junalippua ja loput 2km taksilla.

IMG_1413

Hotellimme Royal Pacific Hotel & Towers oli sitä mitä odotettiinkin. Paitsi että huone ei ole sitä mistä maksoimme. Huomasin heti, että olemme eri huonetyypissä, mutta ajattelin hoitaa asian sitten kun olemme käyneet kaupungilla syömässä. Kaupungilta tullessa olin jo niin väsynyt, ettei tavaroiden uudelleenpakkaaminen ja siirtäminen houkutellut yhtään. Lisäksi huoneemme on reilusti isompi kuin maksamamme, mutta huonommalla näkymällä, vaikka onkin 21. kerroksessa. Ja sijaitsee rauhallisemmalla puolella. Ehkä jäämme kuitenkin tähän.

IMG_1414

IMG_1460

Hotellin sijainti on erittäin hyvä, sillä olemme aivan Kowloon Parkin vieressä ja kävelymatkan päässä rantabulevardilta. Teimme illalla pienen kierroksen puistossa ja satamassa ja Hongkongin kadut hurmasivat minut jo täysin. Vaikka olemmekin täällä astetta siistimmällä alueella, niin kitsit valot ja katuvilinä vain muutaman korttelin päässä tuovat sitä Aasia-tunnelmaa, mikä jokseenkin puuttui Singaporen keskustasta.

IMG_1456 IMG_1459 IMG_1462 IMG_1461

Ensivaikutelma Hongkongista on ehdottomasti positiivinen ja odotan innolla mitä kaksi seuraavaa päivää tuo tullessaan. Sen olemme ainakin huomanneet, että kaupunki on todella kuvauksellinen. Lempinäkymäni on ehdottomasi tämä Kowloon Parkista kadulle päin otettu kuva, jossa valtavat puut kohtaavat toisensa korkealla kadun yllä.

IMG_1458

4 vastausta artikkeliin “Terveiset Hongkongista!

  1. Kiva, että saan olla kanssanne siellä kolme päivää. Ehkäpä lienee paras, että matkustan ainoastaan mielikuvituksissani.

    1. Kyllä Hongkong kannattaa kokea joskus itsekin 😉 Nyt nukuinkin viime yön vallan mainiosti, joten siinä meni mun postauksen kirjoitusaika 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: