Viimeinen etappi: suurkaupunki Milano

Pohjois-Italian road tripin matka alkoi Milanon Malpensasta ja päättyi sinne, mutta sitä ennen oli vielä yksi yö ja yksi suurkaupunki. Alkumatkan pienet järvikaupungit jatkuivat Veronalla ja Venetsialla ja myöhemmin hieman pienemmillä ja paikallisemmilla kaupungeilla Emilia Romagnassa. Koko reissun finaali, Milano, olikin sitten taas omaa luokkaansa suurkaupunki, jossa auto jätettiin kaupungin laidalle hotellin eteen katuparkkiin ja hypätiin läheltä kulkevan uuden metrolinjan kyytiin.

Metron ensimmäiseksi pysäkiksi otettiin tietenkin Duomo. Maan pinnalle pölähtäminen juuri tuomiokirkon aukiolla voi olla hieman hämmentävää, sillä vaikka metrossa toki porukkaa riittää, käy aukiolla melkoinen kuhina helteisenä kesäpäivänä. Ensimmäiset kaupustelijat ryntäävät heti päivänvaloon saapuessa tyrkyttämään linnuille syötettäviä siemeniä ja melkein iskee halu palata maan alle. Mutta onhan se Duomo kaunis, kunhan sitä saa rauhassa katsella. Ja heti vierestä löytyy Galleria Vittorio Emanuele, ostoskeskus, joka näyttää palatsille. Ja jonka liikkeissä ei rahvas tuhlaa vähiä eurojaan.

P7144054
P7144057
P7144069
Milano1

Kävelimme ostoskeskuksen läpi, onhan se nähtävyys itsessään, ja etsimme lähimmän sivukujan, jolta löytyisi jotain mukaan napattavaa ruokaa. Paikka löytyi, ostimme täytetyn leivän ja vesipullon ja seurasimme muiden esimerkkiä ja istahdimme korkealle katukiveykselle syömään välipalaamme.

P7144073
P7144075

Olin unohtanut, ettei Duomoon tietenkään pääse sisään hihattomassa paidassa, joten suuntasimme läheiselle ostoskadulle hankkiakseni jonkun rievun päälleni. Ostoskatu alkaa ihan Duomon takaa ja kattaa lukuisia pienenkin budjetin ketjuliikkeitä. Gapissa oli siihen aikaan alennusmyynnit ja sain ostettua sieltä hupparin ja neuletakin, joita tykkäisin pitää myöhemminkin enkä vain Duomo-reissulla.

Pysähdyimme kuitenkin ihan aluksi Duomon edustalle istumaan ja katselemaan ihmisiä. Siinä auringon paisteessa tuli taas melko rentoutunut olo puluja ja niitä jahtaavia lapsia seuratessa. Lopulta olimme taas niin seesteisiä, että puin paidan päälleni ja menimme lyhyeen sisäänpääsyjonoon. Mutta asuni oli edelleen no no, shortsit oli liian lyhyet, vaikka silmämääräisesti samanpituisilla hameilla pääsi sisään. Eli Duomo jäi hyvin pitkälti näkemättä!

P7144081
P7144087

Illalla olimme ihan liian uupuneita lähteäksemme keskustaan uudelleen ja lisäksi halusimme syödä laitakaupungilla jotain ei-turistiruokaa ja mieluiten hieman halvemmalla. Menimme hotellin läheiseen vaatimattoman näköiseen ravintolaan, tilasimme alku- ja pääruuat ja odotimme vielä innolla reissun viimeistä illallista. Ruoka oli ihan hyvää, mutta mikään annoksista ei ollut mitenkään hehkutuksen arvoinen. Jälkiruuaksi tilattu tiramisu oli jopa pettymys ja sitruunakakkupala todennäköisesti valmiskakkua.

P7144092
P7144094
P7144096

Kesken illallisen alkoi satamaan vettä ihan täysillä, mutta itsepintaisesti halusimme istua täysin katetulla terassilla. Lopulta vesi alkoi tulla seinien raoista läpi, mutta me olimme jo syöneet ja odottelimme vain sateen laantumista. Koska sitä ei tapahtunut, lähdimme lopulta sateeseen. Jälleen kerran ilman sateenvarjoja! Juoksimme minkä sandaaleilla pääsimme ja vaikka matkaa oli vain joitakin kortteleita, kastuimme jälleen läpimäriksi. Ympyrä sulkeutui, ihan selvästi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: