Uneton Singaporessa

Terve vaan Singaporen yöstä! Kuten arvata saattaa, valvon täällä aikaeron vuoksi samalla kun Antti on vetänyt hirsiä jo hyvän tovin. Kolmen tunnin sängyssä pyörimisen jälkeen luovutin ja avasin läppärin. Laskeskelin, että uni saattaisi tulla aikaisintaan kolmen-neljän aikaan. Toiveena oli tietenkin, että yllättäisin itseni positiivisesti ja nukahtaisin ennen noita määräaikoja, mutta nyt näyttää vahvasti sille, että jotain muuta on keksittävä kuin kyljen kääntäminen lakanoiden välissä.

Joten tässä on ihan loistavaa aikaa kertoa kuulumisia jo näinkin pian! Saavuimme Singaporeen aika lailla aikataulun mukaan puoli viiden aikaan ja todella lyhyiden jonotusten ja laukkujen odotusten jälkeen suuntasimme lentokentän MRT-asemalle. Lippujen ostaminen ei tietenkään sujunut tuosta noin vaan, sillä lippuluukku ei myynyt kertalippuja ja automaatti ei taasen hyväksynyt 10 dollarin seteliä tai luottokorttia. Lopulta saimme lippumme ja pääsimme metroon, jolla ajeltiin messukeskuksen ohi ja vaihdettiin varsinaiselle keskustaan menevälle linjalle.

Hotellimme Peninsula Excelsior sijaitsi niin kätevästi City Hall -aseman vieressä, että löysimme sen välittömästi. Kannatti muuten ilmoittaa hotellille olevamme häämatkalaisia, sillä saimme ilmaisen upgraden seuraavaan huonetyyppiin ja lisäksi huoneessamme odotti onnittelukirje ja hedelmälautanen! Ja vitsi millainen huone, näkymät ei ainakaan voisi olla paremmat 14. kerroksesta: suoraan Marina Bayn alueelle ja osittain pilvenpiirtäjäryppääseen. Ja itse huone on tilava ja ikkunatkin on kahdelle suunnalle. Kyllä kelpaa viettää täällä kolme yötä!

Singapore3

Lepäilimme huoneessa hetken ja suuntasimme sitten etsimään ruokaa ja katselemaan viereiseen elektroniikkaostoskeskukseen (tyypilliseen aasialaiseen), josko siellä olisi yhtään iPhone 6:sta jäljellä. Ihan turha reissu puhelimen suhteen, sillä loppuhan se tietty oli, mutta trokarit myi kyseisiä luureja huippuhintaan!

Singapore2

Ostarilta lähdettäessä törmäsimme pienehköön hawker centreen, joka oli tietenkin ihan täydellinen meidän illallistoiveisiin nähden: nopeaa katuruokaa ja isot kylmät kaljat ennen kuin väsymys iskee ihan täysillä päälle. Menimme aika umpimähkään yhden kojun kohdalle ja tilasimme laksa-keiton, mutta se oli päässyt loppumaan. Sen sijaan otimme sitten wonton-keiton ja jotain, mitä myyjämummo suositteli olevan ”very good”. Otettiin tällä kertaa kaikki ei-tulisina, sillä nenäliinat oli jääneet hotellille ja pari päivää jyllänneen flunssan takia räkämäärä olisi voinut olla melkoinen, eikä niihin aasialaisiin, mahdollisesti tarjolla oleviin riisipaperihärpäkkeisiin voi niistää nenäänsä!

Singapore1

Jokohan aamupalaa aletaan tarjoilla pian? Odotukset sille on kyllä korkealla, koska en muista koskaan syöneeni Aasiassa kovin vaatimatonta aamupalaa. Hedelmiä odotan ainakin!

8 vastausta artikkeliin “Uneton Singaporessa

 1. Aamiainen ei kyllä tuolla ole kovin hyvä. Mutta kyllä sen syö.. Ne kulmahuoneet on kivoja, just kun näkee moneen suuntaan.

  Te olette löytäneet ehkä yhden Singaporen parhammista ruokatalleista! Pieni, persoonallinen ja puhdas. Mä en edes muista kuinka monta kertaa olen tuossa syönyt. Aivan huippu mesta. Tullut notkuttua siinä monen olusenkin ajaa iltasella. Helppo väsyn iskiessä kipittää takaksin hotelliin. Aivan superpaikka seurailla paikallisia ja tarjoilijoita. Olutrouvat on kyllä kehittäneet tekniikan huippuunsa. Voi että kun tuli heti vesi kielelle. Voisitko tuoda sielä pari settii uppopaistettuja dim sumeja ja valkosipulichilikalaa tänne Ouluun mukanasi 🙂

  1. No ei aamiainen tosiaan ihan Aasian tasolla ole ykkönen, mutta huomenna tiedän mitä kannattaa valita 😉 Intialaiset lämpimät ruuat oli hyviä, liekö samoja tiedossa huomenna vai vaihtuva menu. Hyvää ruokaa ollaan kyllä syöty, sekä eilen että tänään, kun käännyttiin lopulta thaikun puoleen. Nyt sitten suu chilistä hellänä toivutaan hotellilla ähkystä 🙂 Aasialaiset ruuat on niin hyviä!

 2. Jee niin siistiä että teidän häämatka on viimein alkanut! Ja eipä se pieni jetlagi varmasti haittaa, kun mukana on maailman paras matkakumppani ja edessä yksi elämän ikimuistoisimmista matkoista. Nauti joka hetkestä!!!

  1. Niinpä! Kyllähän tätä odotettiinkin jo häistä viisi viikkoa! Mutta sopivaan saumaan tuli ehdottomasti 🙂 Kiitos, nautin kyllä aivan täysillä! 🙂

 3. Sama unettomuus vaivasi meitäkin viimeksi ja silloin yövyttiin teidän ikkunastakin näkyvässä Swissotellissa. Hauskaa lukea näitä juttuja kun tietää tarkalleen mistä ostarista ja ruokapaikasta puhutte 🙂 Paluumatkalla viimeksi oltiin Carltonissa siinä kahden korttelin päässä ja se oli kyllä parempi kuin alkumatkan ökytorni. Myös tätä teidän hotellia katseltiin vaihtoehtona, joten kiva kuulla kokemuksista. Ihanaa reissun alkua ja matkaa kaikin puolin!

  1. Hauskaa! Tuttuja kulmia siis löytyy paljonkin 🙂 Me ollaan tykätty tän hotellin sijainnista ja ainakin meidän huone on tosi hyvä. Singaporen hotellit oli aika tyyriitä, joten ollaan kyllä tyytyväisiä tähän hinta-laatusuhteeseen (tosin saatiin se upgrade häämatkalaisina!) 🙂

 4. Mahtavaa reissua! Kiva kun kuulumisia on luvassa jo matkan aikana, on niin kiva lukea tuoreita kokemuksia 🙂

  1. Kiitos! Ihan kiva itsestäkin koota välillä ajatuksia ylös johonkin 🙂 Tänäänkin ollaan kyllä koettu ja nähty vaikka mitä!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: