Singapore-fiiliksiä Changin lentokentältä

Ensimmäinen Singaporen osuutemme on nyt ohi ja istumme tällä hetkellä Changin lentokentällä odottelemassa Balin konetta. Kaksi kokonaista päivää Singaporessa oli varsin mahtavat, vaikka tietenkin aikaa olisi voinut olla hieman enemmän. Onneksi meillä on vielä paluulla yksi yö, joten ehdimme vielä kokemaan yhden illan ja puolikkaan päivänkin, jos lento on ajallaan Singaporessa.

Mitä ehdimme sitten tekemään kahdessa päivässä? Melko paljonkin, ja vaikka kuljimme paljon metrolla, niin jalkapohjatkin saivat kulutusta ihan kiitettävästi. Aloitimme ensimmäisen kokonaisen päivän kävelemällä hotelliltamme Chinatowniin, jossa kävelimme krääsäkatujen lisäksi kauppahallin läpi ja saimme hieman Aasia-fiilistä kovin länsimaisen Singaporen keskellä. Jatkoimme matkaa metrolla Bayfrontin asemalle, mistä kävelimme ihastelemaan hieman Gardens by the Bay -aluetta superpuineen. Siitä jatkoimme Marina Bay Sandsin överille hotellirakennukselle, jonka läpi pääsee kulkemaan ostoskeskuksen puolelle.

Ostoskeskuksessa on monenlaisia kauppoja, mutta tietenkin tarjonta keskittyy hieman kalliimpiin merkkeihin. Edullisempia ketjuliikkeitäkin on, mutta niiden valikoimat on osittain melko suppeat. Ostari on kuitenkin nähtävyys itsessään ja sen edustalta lähtee upea palmukuja ja puulaituri Marina Bayn alueelle, jonka reunustaa kävellessä pääsee lopulta toisella puolella olevan Merlion-patsaan luokse. Patsaalta voi kävellä joen yli erikoisen näköisen konserttitalon ohi, mistä olikin enää lyhyehkö kävelymatka hotellillemme.

Pienen lepotauon jälkeen lähdimme Orchard Roadille eli Singaporen pääostoskadulle. Sekin on nähtävyys valoineen ja mahtipontisine rakennuksineen ja designer-brändien lisäksi vieri vieressä olevissa ostoskeskuksissa on myös tavallisia ketjuliikkeitä, kuten Uniqlo, josta piti tietenkin käydä ostamassa muutamia vaatteita. Meinasimme muuten olla hieman hukassa valtavassa ostoskeskuksessa, jossa Orchard Roadin metroasema sijaitsee. Ulospääsyä oli melko mahdoton löytää, sillä vastaan tuli aina vain varauloskäyntejä. Tavallista karttaa on ihan turha etsiä mistään, sillä kaikki on kosketusnäytöllisiä juttuja eikä niistä oikein saanut mitään irti. Illallista menimme syömään hotellimme lähelle food bazaarille ja vuorossa oli tällä kertaa pitkällisen pohdinnan jälkeen thaikkua. Oli hyvää!

Toisena päivänä halusimme ottaa alkupäivän hieman iisimmin. Menimme metrolla Little Indiaan, jossa ihastelimme värikkäitä katuja ja päädyimme Mustafa Centeriin, joka on useamman kerroksen ja kaksi korttelia kattava pitkulainen tavaratalo, jossa käytävät on kapeita ja täynnä tavaraa. Kaikkea oli jopa niin paljon, että en löytänyt sieltä varsinaisesti mitään ostettavaa. Tämäkin on kuitekin hauska kokemus itsessään.

Paluumatkalla katsastimme vielä pikaisesti kuulun Raffles-hotellin. Sekalaisen sushi+intialaiset nyytit+kanapallerot -lounaamme jälkeen lepäilimme hotellilla, jotta jaksaisimme illalla vielä lähteä kierrokselle. Aloitimme syömällä hyvää ja halpaa ruokaa Chinatownissa, minkä jälkeen menimme taas Gardens by the Bayn alueelle ja ostimme liput superpuiden latvuksissa kulkevalle kävelysillalle. Ajatus eri väreissä hehkuvista, Avatar-tyylisistä puista on aina tuntunut teennäiselle, mutta paikan päällä tunnelma on aika satumainen. Ja jotenkin tosi aasialainen. Ja maassa maan tavalla, puisto on aika ehdoton Singapore-kokemus kasveineen, valoineen ja rakennuksineen.

IMG_20140929_175843

DSC_3244 IMG_20140929_192849

Ja sitten koitti baarin vuoro, tätä olimme odottaneet häämatkalta varmaan kaikkein eniten Singaporen osuudelta. Ku Dé Ta sijaitsee Marina Bay Sandsin kolmostornin katolla. Olimme selvittäneet jo etukäteen, mikä sinne on pukukoodina, jottei meitä käännytettäisi ovelta ainakaan sen takia, että erehtyisimme yrittämään sisään tavallisissa reissuvaatteissamme. Periaatteessa pukukoodina on ei rantasandaaleja eikä hihattomia toppeja (miehillä) jne, eli ei mitään kovin tiukkoja pukeutumisvaatimuksia. Minä olin ottanut kassiin mukaan korkkarit ja Antti lisäsi kauluspaitansa päälle vielä kravaatin ja kun pääsimme ylös yhteen maailman tunnetuimmista rooftop baareista, olin ihan tyytyväinen, että olin liikkeellä kerrankin pikkumustassa. Itse baari on melko tavallinen, mutta kyllähän se näkymä on ihan huikea! Ja samalla näkee Marina Bay Sands -hotellin infinity poolin, joka lienee myös maailman tunnetuimpia uima-altaita (sinne pääsee vain hotellin asiakkaat).

IMG_20140929_205743 IMG_20140929_210751 IMG_20140929_212419 IMG_20140929_205142

Ku Dé Ta:sta, kuten kaikesta muustakin, tulee tietenkin juttua vielä paljon sitten myöhemmin (ja muitakin kuin kännykkäkuvia). Baarilta lähtiessä kävelimme vielä lahden reunaa pitkin ja pilvenpiirtäjien valoja ihastellen Merlionille ja tuttua reittiä hotellille. Pikkunälkä yllätti kesken matkan, mutta harmiksemme hotellin viereinen hawker center oli mennyt jo kiinni. Ostimme sitten 7elevenistä tötteröllisen pikkumunkkeja ja jääteen iltapalaksi.

IMG_20140929_223009

Nyt siis odottelemme konetta ja jatkamme lomaa levon ja rannan merkeissä Balin Nusa Dualla!

 

2 vastausta artikkeliin “Singapore-fiiliksiä Changin lentokentältä

  1. Huh, näyttääpä upealta nuo iltakuvat!! Ja ihanaa että päätitte kruunata vikan Singapore-illan tuolla tavalla, kattobaari kaupungin yllä ei varmasti unohdu aivan heti. Mahtavaa reissunjatkoa!!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: