Onnellisuushaaste: eräs lauantai

Tämä matka -blogin Anna haastoi meitä kanssabloggaajia mukaan onnellisuushaasteeseen, joka on monille tuttu Facebookista: viisi positiivista asiaa viitenä päivänä. Otin haasteen mielelläni vastaan, sillä myöskään minun mielestä maailmassa ei ole koskaan liikaa positiivisuutta ja onnellisuutta voisi korostaa enemmänkin. Osallistun haasteeseen todennäköisimmin vain tämän päivän osalta, sillä ensi viikko tulee olemaan kiireinen, vaikka olenkin varmasti erittäin onnellinen koko viikon!

Tänään, ihanana kesäisen lämpimänä lauantaina, olen todella onnellinen kesästä. Ja syitä siihen, miksi olen onnellinen nimenomaan kesästä:

Kirsikat

1. Kirsikat (ja Oreo-juustokakku kirsikoilla). Olin vuosia allerginen kirsikoille, mutta siedätin itse itseni pitkän tauon jälkeen pari vuotta sitten ja nyt haluaisin syödä kirsikoita vaikka joka päivä. Sama juttu muiden ruoka-allergioideni kohdalla!

Puutarha

2. Mansikat. Asumme rivitalokolmiossa kaupungin laidalla ja minulla on muutaman vuoden ajan ollut pieni takapiha. Muistelin muutama viikko takaperin haikeana lapsuuden kotini pihaa, jolla kasvoi ihan kaikkea omenapuista kasvimaahan ja marjapensaista puutarhavadelmiin. Haluaisin sellaisen pihan. Se saisi olla vähän villiintynyt ja boheemi, sillä tuskin jaksaisin pitää mitään täysin ojennuksessa. Toistaiseksi on kuitenkin tyytyminen kymmeneen mansikan taimeen (jotka kukkivat kaikki!), kahteen tomaatin taimeen ja yrtteihin, jotka istutin pari viikkoa sitten.

3. Aurinkolasit. Silmälasini menivät rikki maanantaina, sanka napsahti yllättäen poikki ja linssi tipahti paikaltaan. Lasit olivat periaatteessa uusimisen tarpeessa joka tapauksessa ja uudet on jo tilattu, mutta joudun nyt toivomaan parin viikon ajalle erityisen paljon auringonpaistetta, että vahvuuksilla varustettujen aurinkolasien pitäminen ei vaikuta ihan hassulle. Tänään aurinkoa on ainakin riittänyt!

Kesä1

4. Flip flopit. Varvassandaalit on lempikenkäni, joten pyrin kulkemaan niissä koko kesän joka paikkaan, minne niissä on soveliasta mennä. Ipanemat ovat monivuotiset suosikkini (ja ensimmäiset edelleen käytössä olevat hankittu Brasiliasta 2007), mutta tämän kesän lempparit on Gapin mintunvihreät yksilöt, joissa talsin myös tänään koko päivän.

Nallikari

5. Ranta. Koko Suomi herää eloon kesällä (mikäli säät sallii) ja ihmiset ovat selvästi paremmalla tuulella kuin talvisin. Suomen kesä on maailman paras ja siitä haluaisi nauttia joka minuutin. Ehkä se on se lyhyys ja arvaamattomuus, mikä tekee kesästä niin merkittävän. Asuessani syksyn verran Thaimaassa aloin kaipaamaan vuodenaikoja. Oli outoa, kun kesän jälkeen jatkui kesä. Joka tapauksessa olen onnellinen siitä, että on niin lämmin, että voi mennä upealle uusitulle Nallikarin rannalle, joka on täynnä elämää!

6 vastausta artikkeliin “Onnellisuushaaste: eräs lauantai

 1. Ihania kirsikoita 🙂
  Itse en tänäkesänä laittanut tomaattia lainkaan kasvamaan. Viimevuotinen kokeilu osoitti, että vaiva oli melkoisen suuri satoon nähden. Mutta hauskaa oli kokeilla.

  1. Mä laitoin viime kesänä tomaatit ihan liian myöhään, vasta kesälomareissumme jälkeen, koska ne vaatii niin paljon kastelua. Ehdin kuitenkin saamaan 10-15 tomaattia ja ne oli ihan sikahyviä 😀 Äidilläni oli kaksi taimea kasvamassa jo alkukesästä ja sai ihan todella runsaan sadon molemmista, enemmän kuin ehti syömään, joten nyt elättelen samoja toiveita 😉

 2. Ihania kesäjuttuja ja kuvia! 🙂
  Kaikki kesämarjat on kyllä niin herkkua ja kirsikatkin!! Onneksi olet niiden osalta päässyt allergiasta eroon 🙂

  1. Kiitos! Niin on, ja kohta saadaan kotimaisia mansikoitakin 🙂 Allergioista on kyllä ihan huippu päästä eroon, sillä mulla oli niin monta muutakin. Kirsikka oli pahimmasta päästä!

  1. Se on ihan valaisevaa asua ulkomailla erilaisessa ilmastossa, niin sitten osaa ajatella näitä vuodenaikojakin eri tavalla. Tosin itse kitisen siltikin aina, kun talvi tulee. Vaikka olen sitä oikeasti kaivannutkin silloin tropiikissa asuessani. Yritän muistaa tämän taas marraskuussa 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: