IGTravelThursday / Nallikari Beach

Ihanat kesäsäät hellivät Ouluakin viime viikolla ja kaikki huipentui lauantaihin, kun vihdoin pääsimme koko kahden hengen ja yhden pienen mustan koiran perheellämme hieman viettämään laatuaikaa yhdessä. Auto otettiin alle, mutta sillä ei hurautettu kovin pitälle. Olimme matkalla Nallikariin, kun päätimme ajaa Toppilansaaren asuntomessualueen kautta, ja lopulta siellä saimme päähämme jättää auto parkkiin ja kävellä saaren pienemmälle ja rauhallisemmalle rannalle.

Rannan vieressä on pitkä ja kapea aallonmurtaja ja kävelimme sen päähän. Merituuli viilensi sen verran, ettei voinut olla enää ihan varma kuinka lämmin ilma olikaan. Kävimme myös kahlailemassa rantavedessä ja erityisesti Aada innostui räpiköimään matalikossa. Ei liene kovin yllättävää!

Toppilansaari3 Toppilansaari4 Toppilansaari2 Toppilansaari

Jatkoimme vielä matkaa alkuperäiseen päämääräämme eli Nallikarin uimarannalle, sillä halusimme nähdä uudistuneen ilmeen kokonaisuudessaan. Ja hienohan sen ranta onkin! Ja näin aurinkoisena lauantaina paikka tietenkin kuhisi porukkaa: lapsiperheitä, auringonottajia, jäätelönsyöjiä, rullaluistelijoita ja muuten vaan rantakävelylle tulleita.

Rannan toisessa päässä on tuttuun tapaan majakan mallinen rakennus (jossa ei ole tällä hetkellä mitään toimintaa, mutta mihin ilmeisesti tulee vielä kesäkuun aikana kahvila, jee!) ja sen luona pitää tietenkin käydä kävelemässä. Matkan varrella näimme Nallikarin uuden kahvila-ravintolan, jonka ulkoasu noudatti hyvin pitkälti aikaisempaa (rumaa) lautarakennusta. Hieman ennen majakkaa rannalle oli rakennettu pieni puinen laiturimainen pätkä boardwalk-tyyliin. Siinä oli kiva istuskella, enkä pistäisi pahaksi, jos se olisi vielä hieman pidempi. Odotan jo innolla tulevia kesän rantapäiviä, jospa nämä ei jäisi ainoiksi (sanoo ikuinen optimisti, joka on pessimisti ainoastaan Suomen kesäsäiden suhteen).

Nallikari2 Nallikari1 Nallikari4

22 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Nallikari Beach

  1. Oulu on, niin kuin kaikki muutkin Suomen kaupungit, ehdottomasti parhaimmillaan kesällä 🙂 Tervetuloa ja nautitaan näistä säistä aina kun niitä on! Tällä hetkellä on kaunista, mutta kylmää…

 1. Eipäs ole ollut aikaa vielä tälle kesälle pyöräillä Nallikariin. Ehkä vielä joskus joku viikonloppu saadaan nauttia täälläkin kesäsäästä. 😀 Tällähetkellä tilanne näyttää taas aika toivottomalle. Nimim. Taivas repeää ihan juuri ja pyykit koneessa odottaa kuivumaan vientiä..ja näin kesällä ulos tietenkin.

  1. Minunkin pitää ehdottomasti tehdä myös pyöräretki Nallikariin, sitten kun koira ei ole mukana 🙂 Joo vois ehket tulla ne ihanat säät takaisin, mittari näytti just 10 astetta! Kesällä!!

 2. Ihana Nallikari! En edes tiennyt että kahvila-ravintola on tehnyt comebackin. Vietin Nallikarissa kaikki lapsuuteni lämpöiset kesäpäivät ja kiva nähdä kuvia maailman parhaasta kaupungista muutenkin!

  1. Se on aukaissut vapun tienoilla uudelleen, oli pitkään ihan tyhjillään. Nyt on siis kunnostettu uudelleen, samaan ulkoasuun. Minäkin olen käynyt lapsena Nallikarissa, tosin vain kerran, kun en asunut tällä seudulla. Ranta näytti silloin ihan äärettömän isolta, näin aikuisena hieman pienemmältä 😉

 3. Hyss…Ei saa kaikille kerto tuosta Pitkänmöljäntien päässä sijaitsevasta luonnotilaisesta rannasta, jossa voi uittaa koiraa tai vaikka grillailla rauhassa 😉

  Paikalla poltetaan muuten juhannuskokkoa. Juhannuskokkotalkoissa puita keräätään ti 17.6 klo 18.00. Kokoontuminen kokkopaikalle aallonmurtajan rantaan. WinkWink.

  1. Haha, Anna, juuri siksi jätin tarkan sijainnin kertomatta 😉 Hieno on kyllä kokkopaikka, mutta me taidetaan ihailla mahdollista kokkoa mökillä Savon suunnalla 🙂

  1. Tervetuloa! Kaupungintalon eteen oli laitettu hienot kukkaistutukset, ei mitään perustulppaaneja tällä kertaa. Kannattaa siis kävellä ohi 🙂

  1. Nallikari on kyllä kiva, vaikka tällä alueella löytyy paljon hienompiakin rantoja (siis Hailuodossa jne). Mutta kokonaisuutenaan hyvä paikka viettää rantapäivä, kun on vilinää ja mahdollisuuksia tehdä muutakin kuin ottaa aurinkoa ja uida 🙂

 4. Ihana ihana Nallikari! Ootan jo että pääsen tuonne reilun kuukauden päästä, jee! Tai no eipä sitä tiiä jos siellä tulis vaikka juhannusreissullaki pyörähettyä. 🙂 Ja ootko testannu vielä uutta ravintolaa? Toivottavasti se on hyvä!

  1. En ole vielä testannut uutta ravintolaa, se on kyllä listalla 🙂 Ja siihen majakkaan aukaistaan ilmeisesti joku kahvila, sitä odotan kyllä kans!

 5. Viikon kuluttua olen Oulussa. Jos ilmat ovat lämpimät, niin torstaina voisi piipahtaa vaikka Nallikarilla tai saattaa olla, että piipahdamme ainoastaan kiinalaisessa ravintolassa syömässä.

  1. Toivottavasti ilmat tästä lämpenevät, vaikka tällä hetkellä mittari näyttää masentavasti vain kymmentä astetta! Mukavaa lomaa Ouluun, me suuntaamme ensi viikolla Savon suunnalle 🙂

 6. Oi oi mikä aurinkokeli ❤ Mikähän meni pieleen näissä säissä nyt taas? 😀 Pitääpä ottaa juoksulenkin agendaksi Nallikari joku päivä tässä!

  1. No sanopa muuta! Mihin se kesä hävisi?? Eilen katselin Nallikarissa samaa maisemaa kuin viikko sitten, mutta ei yhtään ihmistä missään (vaikka oli Midnight Pitch Fest) ja ihan harmaata joka puolella 😦

 7. Näistä kuvista ei olisi ihan heti arvannut että kyseessä on Oulu!! Olisi hyvin voinut olla jossain vähän etelämpänäkin Suomen rajojen ulkopuolella… Ihania kuvia, ja se on kyllä jännä kuinka Oulusta on tässä kevään aikana tullut yllättävän kiinnostava kotimatkakohde! 🙂

  1. Omaa kotikaupunkia on hauska kuvata, sillä kuvissa kaikki näyttää vähän niin kuin matkaoppaassa esitellyltä ja on aina hämmentävää ajatella, että oma asuinpaikka voisi olla jonkun toisen matkakohde. Oulu ei tietenkään ole mikään turistien ykköspaikka, mutta miksipä ei tänne voisi matkustaa sankoin joukoin ja kierrellä hieman lähiseutuja 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: