IGTravelThursday / #Suomiretki Kokkolaan

Teimme viime viikonloppuna ensimmäisen virallisen #suomiretkemme. Virallisen lomasta teki hotellivaraus ja suunnitelmallisuus: Kokkolaan ei päädytty sattumalta, vaan halusimme lähteä reissuun parin tunnin ajomatkan päähän yhden yön minilomalle. Ja tällä kertaa koirankaan ei tarvinnut jäädä kotiin, joten kaikin puolin kiva kesälomareissu kyseessä!

Olemme käyneet Kokkolassa aikaisemmin asuntomessuilla ja silloin kaupunki jäi kokonaan näkemättä. Vilaukselta auton ikkunasta ehdin huomata kauniit vanhat puutalot eli Neristanin alueen, vanhankaupungin. Neristan on yksi Suomen laajimpia, yhteinäisiä vanhoja puutaloalueita, jotka on vielä pystyssä. Siksi Kokkola kiinnosti meitä erityisesti.

Lauantai-iltapäivän luulisi olevan ajankohta vilkkaimmillaan, mutta Kokkolassa lähes kaikki paikat oli kiinni ja ihmiset ties missä. Tai kai ne oli kaikki lakkiaisia ja muita juhlia viettämässä. Torilla oli muutama koju auki, mutta suurin osa suljettuina. Varsin rauhallista siis ja ehkä vähän harmillisen autiota. Kävelimme siis suoraan kohti Neristania, sillä lisäksi sadepilvet lähenivät uhkaavasti.

IMG_20140531_161443 Kokkola1

Neristanin vanhat, värikkäät puutalot olivat odotetusti mitä ihastuttavampia ja katuja kävellessämme kurkistelimme turistien tavoin idyllisille sisäpihoille ja kuvasimme ikkunaväleihin aseteltuja koristeita. Joissakin puutarhoissa vietettiin päättäjäisiä omenapuiden kukkiessa. Voiko parempaa juhlapaikkaa ollakaan, kuin kaunis, hieman rapistunut satumainen sisäpiha?

Kokkola4 Kokkola5 Kokkola6 Kokkola7 Kokkola8 Kokkola10 Kokkola11 Kokkola12

Lopuksi kävelimme jokivartta takaisin ja bongasimme pienen suloisen majakan. Illalla suuntasimme muutaman kilometrin päähän merenrantaan Mustakariin illalliselle, mutta siitä lisää myöhemmin.

Kokkola2 Kokkola3 Kokkola9

IGTravelThursday on Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

20 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / #Suomiretki Kokkolaan

 1. Kyllä on ihmeellistä miksei tuollaisia värikkäitä taloja voi enää rakentaa! Kauheat betonilähiöt vaan nousee joka puolelle. Nuo olis tosi piristäviä 🙂

  1. Niinpä! Olen joskus sanonut, että jos mulla on joskus talo, jonka värin saan päättää, niin siitä tulee mintunvihreä, vaaleanpunainen, keltainen tai oranssi 😀

  1. Heh, vähän eksotiikkaa pohjoiseen 😉 Kokkola ei ole kyllä minulle tuttu kaupunkina muutoin, en ole kunnolla käynyt muualla kuin ihan ydinkeskustassa ja Neristanissa 🙂

  1. Mullekin moni paikka lännessä on tuntemattomia, mutta jospa tässä tutustuis vähä vähältä 🙂 Eli ilmeisesti yksi kaksi paikkaa kymmenessä vuodessa tätä tahtia 😀

 2. Kylläpä Kokkola on kaunis, olen käynyt siellä vain pikaisella työreissulla ja tuo Neristan jäi juuri näkemättä – on varmaankin kauneinta Kokkolaa? Me suomiretkeillään tämä koko viikko puolestamme kotoisasti Tampereen maisemissa!

  1. Uskoisin Neristanin olevan kauneinta Kokkolaa, mutta oikeasti en ole käynyt kovin paljoa muualla (muuta kuin ydinkeskustassa), joten en voi varmaksi sanoa 😀 Mukavaa suomiretkeilyä Tampereella 🙂

 3. Nyt olet vieraillut Kokkolassa ja ottanut kivoja kuvia Neristanista ja Suntin rannalta. Kiva kun kävit. Tervetuloa toistekin.

  1. Puutalojen välissä kierrellessä meille tuli mieleen, että pitäsisi ehkä joskus käydä ihailemassa myös Raksilan puutaloaluetta, vaikkei siellä näin värikästä olekaan, mutta muuten kivaa ympäristöä 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: