IGTravelThursday / Pikavisiitti maamme pääkaupunkiin

Marinellan aloittama #suomiretki -tempaus ei olisi voinut tulla minulle sopivampaan aikaan, sillä viime torstaina pääsin tunnelmoimaan Rukaa ja heti sen reissun jälkeen pääsin käymään pikaisella työmatkalla Helsingissä. Harmllista on tietenkin se, ettei aikaa ollut niin paljoa, että olisi ehtinyt tekemään juuri mitään (tai näkemään juuri ketään), mutta ehdimme työkaverin kanssa sumplia aikatauluun pikaisen vierailun Kiasmassa, minne menimme erityisesti katsomaan Ars Fennicaa.

kuva 5

Kiasma_2

Kiasma_1

Satuimme myöhemmin kulkemaan Kampin kappelin ohi ja kurkistimme pikaisesti sisään. Puuvaltainen fiilis oli oikeastaan paljon kivempi paikan päällä kuin kuvissa. Kiva, että joskus tehdään vähän jotain erilaistakin!

kuva 3

Jotain reissun aikana piti syödäkin ja pääsin herkuttelemaan mm. Mayan meksikolaisilla ruuilla. Koska en osannut päättää mitä haluan, tilasin pöydällisen pelkkiä alkupaloja. Nam!

kuva 4

Majoituimme Sokos Hotel Seurahuoneelle, mikä on tietenkin sijaintinsa puolesta varsin kätevä ja ihastuin vanhahtavaan ja prameaan tunnelmaan. Aamupala oli ilahduttvasti hieman erilainen kuin ketjun hotelleissa yleensä ja siinäkin oli pientä luksuksen tunnetta.

kuva 1

Seurahuone

Kävelimme aamulla seminaaripaikkaan Katajanokalle Senaatintorin kautta, jotta voisimme ihastella edes pienen hetken tuomiokirkkoa aamuauringon pehmeässä valossa.

kuva 5

 

IGTravelThursday on Instagram-tempaus, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Tempauksen järjestäjiä ovat Destination Unknown Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

27 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Pikavisiitti maamme pääkaupunkiin

 1. Kiva kun Helsinki-aiheisia postauksia on tänään useampikin, lähden nimittäin itse aivan kohta kohtipääkaupunkia! Aikaa ei tosin taida olla edes Kiasmassa piipahtamiseen, mutta tuosta Kappelista pidän kyllä ja muutenkin kaupungin kaduilla kuljeksemisesta… 🙂

  1. Kappelissa on kyllä kätevä vierailla pikaisesti, itsellä tämä oli eka kerta 🙂 Meilläkin oli hieman vähänlaisesti aikaa Kiasmassa, mutta ehdittiin katsella kyllä kaikenlaista. Pitää mennä paremmalla ajalla taas uudestaan!

   1. Tai tulla kuitenkin ihan oikein perille 🙂 Minä en ole nyt muutamaan vuoteen käynyt kovin moneen otteeseen Helsingissä, joten oli kiva räpsiä kuvia!

 2. En tiennytkään että tuo puinen juttu on kappeli 😀 aina vain ulkoapäin ihmetellyt sitä. 😀 ensikerralla täytyy käydä sisällä.

 3. Vau miten kivalta vaikuttaa tuo teidän pikavisiitti, hyvin otit siitä kaiken irti. 🙂 Ja tuo hotelli näyttää kyllä aika pramealta, voin vaan kuvitella millainen se aamiainen oli.. 😀

  1. Piti olla aika täsmälliset suunnitelmat, että ehti kaiken toteuttaa, mutta jospa joku kerta olisi enemmänkin aikaa 🙂 Aamiaisbuffet ei ollut mitenkään määrällisesti suuri, mutta jotenkin löytyi kaikkee kivaa ja tuoreet rapeat croissantit saa multa aina kymmenen pistettä 🙂

 4. Hauska nähdä tuttuja kulmia uusin silmin (kuvin). Sitä aina huomaa tutussa ympäristössä vain ohittavansa monenmoista juttua, jotka turistina varmasti huomaisi. Ja hienoa kun Kiasmasta pääsi mun vanhan opiskelukaverin maalaus messiin tähän postaukseen 🙂 Se on siis tuo ”villapaitalintunen” Ars Fennica tekstin vieressä(maalauksen nimeä en muista).

  1. No niinhän se on, omaa asuinympäristöään ei näe ihan samoin silmin kuin turistit. Yritän muistaa sen myös täällä Oulussa 🙂 Hei kommentoitkin Instassa tuota maalauskuvaa! Musta ne oli tosi hauskoja! 🙂

 5. Aivan ihania kuvia. Kyllä se Helsinki on lopulta ihana paikka. Sinne taas ensi kuussa reissu tiedossa moikkaamaan perhettä ja muita läheisiä. ❤

  1. Kiitos! Helsinki on kyllä todella kiva kaupunki. Harmi vaan kun en ole muutaman vuoden sisällä käynyt siellä kovinkaan monta kertaa. Ennen kävin työmatkoilla yleensä kuukausittain ja jotain vapaa-aikaakin joskus jäi 🙂

 6. Pikavisiitit(kin) piristävät! Itse kävin myös pari kertaa kuun alkupuoliskolla Helsingissä, oli ihanaa pitkästä aikaa turisteilla ympäri kaupunkia. Kiasma on vieläkin itsellä käymättä, mutta aikomus on jossain vaiheessa kierrellä enemmänkin Helsingin museoita. Kivoja kuvia!

  1. Todellakin! Näitä pitäisi harrastaa enemmänkin ja ympäri Suomea. Pitäisi vaikka kyttäillä VR:n tajouksia ja mennä sinne minne pääsisi edullisesti kulloinkin 🙂 Mä oon käyny vasta kahdesti Kiasmassa, tykkään kyllä siitä kovasti!

 7. Olen käynyt Helsingissä viimeksi marraskuussa bloggaajia moikkaamassa IGTT ristelyn tiimoilta. En edes muista milloin olisin siellä käynyt sitä ennen – en osaa edes ratikkaa käyttää. Ihania nähdä kuvia Helsingistä, kuten Satu sanoikin että siitä on ollut melko paljon kuvia viime aikoina. I like:)

  1. Helsingistä on kyllä tosiaan ollut kuvia esillä viime aikoina kivan paljon 🙂 Toivottavasti itsekin saan lisäkuvia vielä kevään aikana! Pitää toivoa uutta työmatkaa vähintään 😉

 8. Miten upeita kuvia Helsingistä! Ja iso kiitos linkkauksesta, ihan huippua saada sut mukaan tähän tempaukseen. Linkitin postauksen, toivottavasti moni löytää sen DreamDo:n kautta. (:

  Mun täytyy ehdottomoasti käydä katsomassa tuo Kappeli, en ole siellä vielä kertaakaan käynyt. Mutta Kiasmasta nappasin lähes samanlaisen kuvan tänä tiistaitan. (;

  1. Kiitos! Ja olen todella mielelläni mukana ja aion kiinnittää kotimaan matkailuun (tai ainakin sen oman kotiseudun esittelyyn) entistä enemmän huomiota, sillä se todellakin ansaitsee tulla huomatuksi 🙂

   Tuo Kiasman näkymä on niin hieno, että siitä sietääkin olla kuvia niin paljon kuin mahdollista!

  1. Ihan totta, että omassa kotikaupungissa ei edes tule käytyä niissä kaikissa paikoissa, missä kaupungissa vierailevat käy. Minun pitäisi varmaan tutustua oman kotikaupunkini turisti-infoon ja käydä kiertämässä kaikki paikat, jotta olisin edes nähnyt ne 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: