IGTravelThursday / Kuuban autot

Kuuba on tunnettu vanhoista autoistaan ja Havanna on suoranainen ulkoilmamuseo. Missään muualla maailmassa ei varmasti tule yhtä lyhyessä ajassa vastaan niin paljon vanhoja hienoja autoja kuin Kuubassa. Ne ovat kuubalaisten ylpeys, mutta myös turistin kulkuvälineitä taksin muodossa.

CIMG0715kuuba2

Me vuokrasimme itsellemme auton kuljettajineen tunniksi, kuten niin moni muukin tekee Havannan reissullansa. Siksipä jouduimme suorastaan taistelemaan tunnetun hotellin Nationalin edustalla haluamastamme autosta. Olimme nimittäin bonganneet makuumme sopivan yksilön, mutta kuski ei ollut paikalla. Jäimme odottamaan kuskin paluuta ja koska paikalle alkoi kerääntyä muitakin ja kaikki olivat selvästi kiinnostuneita juuri tästä hohtavan sinisestä avoautosta, jouduimme olemaan hieman röyhkeitä pitääksemme puoliamme. Ja ehkä asiaa auttoi myös espanjan kielitaito, sillä saimme sovittua kuskin kanssa treffit hotellimme edustalle ennen muita ja lähdimme saman iltapäivän aikana kruisailemaan pitkin uuden ja vanhan Havannan katuja.

Tässä vielä kuva autostamme:

CIMG0613_2

Ja varmuuden vuoksi toinen, mikäli ette ensimmäisestä huomanneet kuinka hieno automme oli:

CIMG0612_2

Itse kuski näytti jossain määrin enemmän teksasilaiselle kuin kuubalaiselle, mutta varsin kivan reitin hän meitä kierrätti Miramarissa ja vanhan kaupungin kujilla, unohtamatta tietenkään rantabulevardi Malecónia.

CIMG0650_2

Nämä vanhat autot toimivat myös perinteisen taksin tapaan. Taksivaihtoehtoinahan on Havannassa tavallinen taksi, coco-taxi (ns. munataksi) sekä nämä vanhat autot. Ei ole vaikea arvata mikä vetää ensimmäisenä puoleensa (huomautettakoon, että minä olin kyllä erittäin hyvällä tuulella ajaessani munataksilla, missä hiukset hulmuten istuttiin ”kuubalaisen tuktukin” takaosassa).

kuuba1

Santiago de Cubassa ei ollut munataksivaihtoehtoa, joten bongasimme hotellin edestä vanhan auton ja kysyimme hintaa keskustaan. Onko mitään tunnelmallisempaa kyytiä olemassakaan? Ainakaan moottoroitua. Kuskimme jäi keskustaan viettämään iltaa ystäviensä kanssa ja me istuimme aukiolle ihmettelemään kuubalaista elämänmenoa ja myöhemmin löysimme tiemme paikalliseen katumusiikkitapahtumaan.

CIMG0875_2

Autoista tulee väistämättä mieleen leluautot, ja mikäli auto on vielä pinkki, on sille ainoa oikea nimitys barbin auto:

CIMG0778_2

IGTravelThursday on Instagram-tempaus, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Tempauksen järjestäjiä ovat Destination Unknown Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

14 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Kuuban autot

  1. Mä vallan rrrakastan vanhoja autoja. Pitää kyllä joskus päästä Kuubaan! Mulla oli muuten joskus lapsena tuollainen pinkki Barbie-auto… isovanhemmilta sain joululahjaksi. Se aiheutti pihapiirissä suurta kateutta. 🙂

    1. Mulla oli muuten kans joku tuon tyylinen, mutta kaverillani taisi olla just tuollainen 🙂 Oliko noita edes muita ku pinkkejä yksilöitä?

    1. Niinpä, nyt kannattaa olla nopea, sillä sen jälkeen kun olimme kolme vuotta sitten, on maassa otettu joitakin edistysaskeleita ja otetaan niitä varmasti jatkossakin (mikä on tietenkin hyvä heille, mutta samalla tunnelma ei ole enää ihan sama myöhemmin). 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: