Pargan hotellimme: Maris

Pargan lomalle lähdettiin hemmottelumielessä ja vaikka hotellin tasolla ei ole itselleni yleensä niin suurta väliä, oli kieltämättä houkuttelevaa tarttua neljän tähden vaihtoehtoon. Varsinkin, kun hintaan oli lykätty merkittävä alennuslappu.

Hotellivalinta tapahtui siis hinnan ja laadun mukaan, sillä meillä oli tietty budjetti ja valitsin siitä kategoriasta parhaimmalta vaikuttavan hotellin. Sijainti ei siis ollut olennaista tällä kertaa (yleensä se on tärkeintä). Olen silti tyytyväinen majoituksemme sijaintiin, en vain kiinnittänyt siihen varatessa kovin paljoa huomiota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hotellimme Maris oli neljän tähden huoneistohotelli Valtoksessa, kävelymatkan päässä Pargasta. Valtoksen puolella on hieno ranta, joitakin ravintoloita ja sitruspuuviljelmiä. Tunnelma on rauhallinen ja tiet kapeita hiekkateitä. Bussit pysyttelevät rantakadulla, sillä lähemmäksi ne eivät päässeet ja saimme olla täysin rauhassa liikenteen melulta.

IMG_0829

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Maris on pieni huoneistohotelli ja meillä oli varattuna yksiö. Huoneisto oli tilava, todella siisti ja uusi ja sisustettu skandinaavisesti (Ikean kalusteilla). Keittiö oli erittäin hyvin varustettu ja ruokapöydän virkaa toimitti parvekekalusteet. Oli ihan luksusta syödä aamupalaa parvekkeella: tuoretta ihanaa leipää, kypsiä mehukkaita tomaatteja, suolaista gouda-juustoa… Muistin ehkä mainita joka ikinen aamu, että tämä on maailman parasta aamupalaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Hotellin pienehköllä pihalla oli uima-allas ja aurinkotuoleja sekä varjoisempia ja viihtyisiä aurinkopetejä. Altaalla ei ollut koskaan ruuhkaa ja sielläkin oli todella siistiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Ainoa huono puoli huoneistossa oli putkistojen äänet. Kuulostaa varmasti kaukaa haetulta ja turhalta nipottamiselta, mutta en ole missään ikinä kuullut putkistoista kuuluvan niin järkyttävää kohinaa, kun joku on esim. suihkussa. Ensimmäisillä kerroilla säikähdimme tosissamme, että mitä tapahtuu. Kuulosti, kuin jotain olisi lähtenyt sortumaan. Totuimme kylläkin ääneen pian emmekä enää kiinnittäneet siihen niin paljoa huomiota.

Vielä sijainnista: hotellista on puolisen kilometriä matkaa Valtoksen rantaan, joka on siis alueen parhaita uimarantoja. Rannan toisesta päästä nousee kävelytie linnoituskukkulalle, jonka toisella puolella on Parga. Kukkulalle nouseminen on hieman raskasta, riippuen lämpötilasta. Pargassa täytyy siis valita, asuuko keskustan puolella vai paremman rannan puolella Valtoksessa. Meidän mielestä kävely ja kukkulalle nouseminen illalla ei ollut sinällään raskasta ja korkealta oli huikean hienot näkymät pimeyden laskeuduttua. Kun kävelimme pimeällä takaisin hotellille, näimme usein tulikärpäsiä ja tunnelma oli kivan satumainen!

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: