Parga: loppusanat

Dramaattisuuden puolelle  lipsahtava otsikko, mutta halusin kirjoittaa vielä yhden postauksen Pargasta (sen jälkeen alkaakin lähtölaskenta road tripiin, nimittäin kolmen viikon päästä ollaan jo heitetty työsähköposteihin out of officet ja huidellaan lempikaupungissa Nykissä!).

 

Kaikista aikaisemmista Parga-hehkutuksistani voikin jo päätellä, että ihastuin paikkaan kovasti. Lomamme oli hieno ja siitä ei pääse mihinkään. On tietenkin aina myös tuurista (tai hyvin valitusta ajankohdasta) kiinni, millaiseksi loma eri ihmisillä samassa paikassa muodostuu. Meillä kävi tuuri: toukokuussa oli rauhallista ja turistimassat puuttuivat Pargan pikkukaupungin kaduilta. Sää oli kuitenkin mitä loistavin, eikä Paxoksen reissun puolipilvisiä päiviä ollut sitä yhtä enempää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jos jotain negatiivista pitää keksiä, niin ainoana mieleen tulee ajottainen kova merenkäynti, jolloin Valtoksen rannan aallot eivät houkutelleet uimaan. Aallokko johtui Saharasta päin tulevasta tuulesta, joka toi mukanaa myös hiekkaa. Paikalliset kertoivatkin meille, että seuraavaksi tulee kuumuus ja kova aallokko. Se piti paikkansa, mutta onneksi aallokko tyyntyi päivässä tai kahdessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Toinen asia on käärmeet. En ole nähnyt eläissäni Suomessa kuin yhden käärmeen ja sekin oli joku lyhyen narun näköinen pikkukärmes. Pargassa näin yhteensä kolme käärmettä. Kaksi ensimmäistä, pienet narunpätkät nämäkin, eivät niinkään säikäyttäneet, sillä kävelimme itse kukkuloilla kivikkojen vieressä. Mutta se kolmas, iso ja paksu, joka sihahti ohitseni viimeisellä kävelyreissulla hotellilta lentokenttäbussin lähtöpaikalle, järkytti nopeudellaan ja koollaan. Käärmeitä on varmas jokaisessa maassa, jokaisessa paikassa, mutta minä en ole itse nähnyt niitä muualla.

IMG_0857

 

Mutta kaiken kaikkiaan Parga ja loma vastasivat odotuksia tai jopa ylittivät ne: huikaisevat maisemat, Antipaxos ja Paxos, herkullinen ruoka, Albanian päiväreissu, patikkaretki Anthousaan ja hauskat pikkukauppaostokset. Pargan matka oli ehkä parhaiten sijoittamani 390e!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ps. Olin ihan unohtaa perinteisen hotelliesittelyni! Sellainen on tietenkin vielä tulossa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: