Himoshoppailua Manhattanilla

Otsikko on hieman hämäävä, sillä en sortunut himoshoppailuun, mutta pointti on, että olisin voinut. Sillä Manhattan on yksi maailman parhaista paikoista tehdä ostoksia ja erityisen hyvä se on joulun jälkeisten alennusmyyntien aikaan. Siis juuri silloin, kun mekin tallailtiin SoHon ja muiden ostoskeskittymien katuja.

SoHo on edelleen lempparipaikkani ostoksien suhteen. Vaikkakin viimeksi emme ehtineet kiertää siellä kuin ehkä kaksi kauppaa, mutta kokemus oli sitäkin positiivisempi. Ja se johtui niistä aleista.

Suuntasimme ensimmäiseksi suosikkiliikkeeseeni Banana Republiciin ja huomasimme alen olevan 40% ja laajasta osasta vaatteita ja muita juttuja. Olin väsynyt ja tunsin oloni tosi nuhruiseksi kaikenkarvaisten vaatekerrostumien alla, jotka olin kylmän paniikissani kasannut päälleni lähtiessä. 40% ale kuulosti hyvälle ja valkkasin itselleni yhden neuleen, jota sovitin hätäisesti ja totesin hyvälaatuiseksi ja hinnaltaan edulliseksi. Kiikutin paidan kassalle, missä selvisi, että ale onkin lisäale ja paita oli todellisuudessa ja euroiksi päässä muutettuna todella edullinen!

Tämä huomio aiheutti sen, että koko kauppa piti kiertää läpi uudelleen. Ja sama miesten puolella, missä innostuimmekin mm. miesten pikkutakeista ja lopulta sieltä kotiutettiinkin enemmän miesten kuin naisten vaatteita. Sama tapahtui seuraavassa liikkeessä, mutta en valita, sillä sain kyllä tuhlattua reissun aikana ihan tarpeeksi paljon rahaa!

auringonallaPC311875

Seuraavana päivänä oli olennaista löytää minulle talvitakki, sillä säätila New Yorkissa oli muuttunut edellisenä viikon +17 asteesta hyytävän viimaiseen -8 asteeseen (ainakin aamuisin, mutta muutenkin oli kylmä!). Talvitakkeja ei kuitenkaan tahtonut löytyä (ainakaan mieluisia) oikein mistään, sillä monissa paikoissa liikkeisiin oli tuotu jo kevätvaatteet ohuine farkkutakkeineen.

Onneksi ymmärsimme lähteä tsekkaamaan outletteja, tai oikeastaan meidän ei tarvinnut muuta kuin vierailla Gapin outletissa Brooklynissa ja talvitakki oli löytynyt, vieläpä mukavalla alennuksella varustettuna!

PC311891_1024

Suurin yllätys minulle oli Century21-alennustavaratalo, jota ystäväni kutsuu lempinimellä törkytupa. Älä anna nimen hämätä, sillä törkyä siellä ei ole myynnissä, mutta sinnikkyytä, energiaa ja hermoja paikassa tarvitaan, jos meinaa käydä läpi edes puolet useampikerroksisesta tavarapaljoudesta. Mutta se yllättävä puoli oli hinnat, sillä ne olivat melkein tuotteesta riippumatta merkittävän edulliset ainakin Suomen vastaaviin hintoihin nähden (jos nyt mitä niistä vaatteista yms. on edes myynnissä Suomessa). Uskon, että kannattaa olla tarkkana tuotteiden laadun kanssa, mutta ainakin me teimme hyviä löytöjä.

Me vietimme parituntisen WTC:n raunioiden viereisessä Century21:ssa eli siinä isoimmassa ja ehdin siinä ajassa käydä läpi vain murto-osan. Vaatteita on tarjolla useammassakin kerroksessa, mutta sovituskoppien jonot voivat olla melkoiset ruuhkaisimpina aikoina. Minä keskityin kaikkeen sellaiseen, mitä ei tarvitse sovittaa ja mukaan lähti nahkalaukku, nahkakukkaro ja kaulahuivi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: