Ostoksilla Nykissä

Haluan kokea matkoillani mahdollisimman paljon erilaisia tunnelmia, mikä vaatii aikaa ja rauhoittumista. Toisaalta olen myös sen verran materialisti, etten millään voi olla tekemättä ostoksia kaupoista, jotka näyttävät niin erilaisille kuin kotimaassa ja tuovat palasen lomasta mukaan kotiin.

En keräile varsinaisia matkamuistoja, sillä olemme korvanneet ne meille mieluisammalla tavalla: kuvasuurennoksilla, joita kodistamme löytyy taulujen muodossa. Ruokatuomisia ostan sen sijaan yleensä aina, jos mahdollista. Erityisesti erilaiset sinapit ja hillot on helppo kuljettaa. Lisäksi matkoilta voi tehdä kivoja löytöjä sisustustavaroiden suhteen, tosin niiden kuljettaminen (edullisesti) ei ole aina mahdollista ja ne joutuu jättämään kauppaan.

Vaatteita, kenkiä, laukkuja jne. kulutustavaraa tulee ostettua tietyistä paikoista. Ei liene kovin yllättävää, että tähän mennessä eniten ostoksia näiden suhteen on tullut tehtyä Dubain lisäksi New Yorkista. Vaikka aikeet olisivat kuinka hyvät olla ostamatta kovin paljoa, on vaikea hillitä itseään, kun tarjolla on kaikkea. Ja kun se dollarikin on vielä jossain määrin edullinen euroon nähden. Tosin ei enää samoissa luokissa kuin edellisellä reissullamme syksyllä 2011.

Kuuluisin New Yorkin ostoskatu on 5th Avenue, josta löytyykin lähes kaikkea mahdollista. Toisaalta kadulla on välillä pätkiä, jossa olettaisi olevan kauppoja, mutta eipä olekaan ja sitten joutuukin talsimaan pitkältä tuntuvan matkan, joka lohkaisee palan kalliista ostosajasta!

Omasta mielestäni miellyttävin paikka tehdä ostoksia oli SoHo. Kaikki oli niin lähekkäin toisiaan, että shoppailukierroksen ei tarvinnut olla kovin systemaattinen jalkojen säästämisen kannalta. Lisäksi pääkadun varrella oli useita frozen yogurt -pakettiautoja, joista sai pientä välipalaa menemättä minnekään kahvilaan sisälle. Ja olihan se SoHo jotenkin viihtyisä paikka muutenkin ja sieltä pääsi kävellen hotellillemme Chinatowniin.

Myös Times Square ja Macy’s tavaratalon ympäristöt oli kivoja ”hei tuolla pitää käydä” -paikkoja. Mutta kieltämättä en löytänyt Macy’siltä yhtään mitään kiinnostavaa enkä oikein jaksanut edes alkaa katselemaan.

Tulevalla reissulla yksi ehdoton paikka on Century21. En ole käynyt siellä, mutta mikäli haluaa ostaa merkkitavaraa alennushinnoilla, on kyseinen putiikki mitä ilmeisemmin parhaita paikkoja siihen. Tosin en tiedä, miten hermot kestää sitä tavaramäärää ja mahdollista ryysistä, mutta yritettävä on, jos haluaa ostosbudjetilleen mahdollisimman paljon vastinetta. Tai edes yhdet merkkikengät.

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: