Ihana värikäs Goa

Olin muutama vuosi sitten lomailemassa Goassa, mikä on ehdottomasti pehmeä lasku Intiaan. Tosin en ole itse muualla vielä kerennyt vierailemaankaan, olen vain kuullut, että näin olisi. Ja tukeehan ajatusta se, että Goa on Intian pienimpiä osa-valtioita, mutta rikkain. Goan alueella ei siis näe ehkä ihan yhtä paljon kärsimystä, kuin muualla Intiassa.

Goa on siis osavaltio, vaikka moni luulee sitä kaupungin nimeksi. Goan pääkaupunki on Panaji. Asuimme itse Calanguten rantakylässä, joka on turistien suosimista alueista vilkkain. Tosin omasta mielestäni ei yhtään liian vilkas eikä liikenne ole yhtään niin kaaosta, kun monet peloittelevat. Siis koska Calangute ei tosiaan ole iso paikka ja tietkin ovat melko pieniä.

Calanguten keskustassa on ruokapaikkoja paikallisista ravintoloista kansainvälisiin ketjupaikkoihin (ainakin jäätelön suhteen). Asuimme ehkä noin kilometrin päässä varsinaisesta keskustasta emmekä käyneet siellä syömässä kuin kerran tai kaksi. Ydinkeskustan ulkopuolelta, erityisesti päätien varrelta, löytyy myös ruokapaikkoja. Samoin sivukaduilta, ja silloin löytääkin astetta kitchimpiä pikkuravintoloita.

Calangutessa ja Goan alueella ylipäätään on ihana tehdä ostoksia, mikäli satut tykkäämään intialaisesta tyylistä niin vaatteiden kuin sisustuksen suhteen. Tinkiä täytyy tuttuun tapaan, mutta eivät ne lähtöhinnatkaan niin övereitä ole, kuin esimerkiksi Thaimaassa. Parhaita shoppailupaikkoja ovat erinäiset markkinat sekä ihan sivukadut, joista löytyy vakiokojunsa.

Jos haluat tehdä ostoksia ihan sisällä  kaupassa, niin sekin onnistuu ja sisustus-, vaate- ja ihonhoitokamaa löytyy esimerkiksi Fabindia nimisestä ketjusta. Kyseisessä liikkeessä on myynnissä myös erilaisia paikallisia kastikkeita ja chutneyta lasipurkeissa kotiinviemisiksi.

Intiassa kannattaa muuten koristuttaa jalkansa oikein kunnolla. Me ainakin hurahdettiin rannalla tehtäviin pedikyyreihin, jossa lakkaamisen lisäksi kynnet koristeltiin pienin timantein. Jokaisella pedikyristillä on yleensä omanlaisensa kuvio. Tosin homma kestää ja kun rannalla on kuuma, niin suosittelen lämpimästä meressä vilvoittelua ennen ja niin pian kuin mahdollista jälkeen operaation.

Lisäksi Intiassa tulee liikkua jalat helisten eli nilkkakoruja pitää ostaa useampikin. Ja sitten vielä paljetein koristellut sandaalit, joita olisi pitänyt ostaa useammat, sillä ne ainokaiset alkavat olla jo hieman kuluneet ja pelkään pahoin, että ne rikkoontuvat vielä joku kesä! (EDIT: koira söi toisen sandaalin, joten se siitä: yksi matka Intiaan, kiitos!)

Lehmät ovat Intian katukuvaa leimaavia eläimiä ja sama juttu on Goan kaduilla. Lehmiä tulee vastaan isoissa porukoissa ja aina ne ovat matkalla jonnekin, yleensä rannalle, elleivät sitten pysähdy porukalla tukkimaan liikennettä (me ei kyllä jääty koskaan minnekään jumiin lehmien takia). Joskus lehmät liikkuivat myös juoksemalla ja kapealla kadulla, missä ei ollut mahdollisuutta väistää kovin kauaksi, se saattoi olla jopa hieman pelottavaa, kun isot lehmät juoksivat ohi. Eivät kuitenkaan törmänneet kertaakaan!

Lehmien lisäksi kaduilla ja rannoilla näkyi paljon kulkukoiria, jotka olivat kaikki kovin ystävällismielisiä ja rapsuttelimme niitä hieman kielloista huolimatta.

2 vastausta artikkeliin “Ihana värikäs Goa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: