Nähtävyyskierros jatkuu: Pietarinkirkko ja Vatikaani

Ensimmäisenä aamuna Roomassa otimme metron ja hurautimme Vatikaanin liepeille. Tarkoituksena oli käydä Pietarinkirkossa a) ennen kuin suuret massat saapuvat paikalle ja b) ennen kuin aurinko paahtaa ihan täysillä, sillä aamullakin oli jo varsin kuuma.

Jäimme Ottavianon asemalla pois ja kävelimme suoraa tietä Pietarinkirkon aukiolle. Vatikaanin puolelle saavuttaessa ei ole mitään rajaa emmekä ainakaan itse huomanneet, milloin olimme virallisesti saapuneet maailman pienimmän valtion puolelle. Myöhemmin karttaa tutkittuani huomasin, että saavuimme Vatikaanin puolelle samalla kun astuimme aukiolle.

CIMG3134_2 CIMG3140_2 CIMG3141

Aukiolla meitä odotti varmasti tuhat turistia. Great, emme siis olleetkaan ajoissa, vaikka kello oli hädin tuskin yhdeksän. Jono Pietarinkirkkoon näytti mahdottomalle ja istuimme epätoivoisina aukion pylväikön varjoisalle puolelle. Hetken tarkkailtuamme huomasimme, että vaikka jono kasvoi jatkuvasti, liikkui se myös yllättävän nopeaa, jopa kävelyvauhtia. Menimme siis itsekin jonon hännille ja lopulta jouduimme jonottamaan ehkä vain 15min, kun olimme jo turvatarkastuksen kohdalla. Toinen tarkastus on hieman myöhemmin ja siinä tsekataan vaatetus, eli ihan hihattomissa paidoissa kirkkoon ei kannata yrittää (sen sai kokea myös eräs italialainen mies, joka oli pukeutunut hyvin niukkaan ja tyylittömään hihattomaan paitaan, sinne jäi hokemaan mamma miaa turhautuneena…).

CIMG3147_2 CIMG3148

Kirkossa on ihanan viileää verrattuna aukion paahteeseen, mutta tietenkin sekin on ihan täynnä muita turisteja. Kiersimme kirkon melko pikaisesti, seurasimme hetken aikaa meneillään ollutta jumalanpalvelusta ja sitten palasimme ulos paahteeseen. Muutoin emme kierrelleet Vatikaanissa emmekä käyneet Sikstuksen kappelissa, mikä sinällään on harmi, mutta menimme sen mukaan, mikä sillä hetkellä jaksoi kiinnostaa (ottaen huomioon jonot). Ainahan pitää olla jokin syy palata Roomaan!

CIMG3152_2 CIMG3154_3 CIMG3157_2 CIMG3158_2 CIMG3159

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: