Colosseum päivällä ja illalla

Jos minun pitäisi nimetä yksi nähtävyys Roomasta, olisi minulle ainakin aikaisemmin tullut ensimmäisenä mieleen Colosseum, niin kuin varmasti monelle muullekin. Menimme siis katsomaan Colosseumia jo heti alkulomasta, kun siitä oli helppo aloittaa. Emme käyneet sisällä asti, sillä sisäänpääsy on maksullinen ja paikka oli muutenkin ihan täynnä turisteja. Ylipäätään Rooma oli ihan täpötäynnä turisteja ja kaikissa kuvissa näkyy ainakin sata kameraa ja poseerausta taustalla.

CIMG3208 CIMG3210 CIMG3213_2

Näimme Colosseumin ainakin kolmeen otteeseen: aamupäivästä, mennen tullen ilta/yövalaistuksessa finaaliottelureissulla sekä yhtenä iltana kävimme vielä kuvaamassa rakennusta iltavalaistuksessa. Periaatteessa Colosseum aiheuttaa minulle vain kuvotuksen puistatuksia, mutta kaunis rakennus se on, siitä ei pääse mihinkään. Yritin olla miettimättä asioita, mitä siellä on tapahtunut, jotta voisin keskittyä siihen vain rakennuksena. Parhaiten se onnistui iltavalaistuksessa.

CIMG3214 CIMG3215 CIMG3225

Colosseum on kävelymatkan päässä Terminin asemalta (muutama kilometri), mutta kovasta helteestä johtuen suosimme päivisin metroa. Colosseumilla on oma metroasema, joka on ihan rakennuksen vieressä.

CIMG3297 CIMG3298_2 CIMG3303 CIMG3304

One thought on “Colosseum päivällä ja illalla

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: