Havaintoja Berliinistä

Berliini alkaa olla paketissa ja aika siirtyä Roomaan. Sitä ennen käyn kuitenkin viikonlopun Savon suunnalla, joten kuullaan viimeistään ensi viikolla! Tässä olisi vielä mietteitä Berliinistä, satunnaisessa järjestyksessä:

– Kaupunki on täynnä koiria ja berliiniläiset sesset kulkevat ilman hihnaa, pari metriä omistajan edellä tai jäljessä. Koirat osaavat käyttäytyä kadulla ihailtavan hyvin ja toisen vapaan koiran tullessa vastaan ne vain tervehtivät pikaisesti ja jatkavat omistajansa perässä. Berliini on ehdottomasti koirakaupunki!

– Voisi luulla, että Saksa on edistyksellinen maa, mutta ainakaan maksuvälineiden suhteen asia ei ole näin. Kansainväliset luottokortit eivät käy niin yleisesti kuin muualla Euroopassa ja esim. metroautomaatti hyväksyy vain saksalaisen pankkikortin.

– Julkisilla liikkuminen on helppoa ja verkosto kattaa suurimman osan kaupungista. Samalla päivälipulla (BVG) saa matkustaa kaikissa kulkuvälineissä ja esim. ratikoita kannattaa hyödyntää ja tehdä oma pieni kiertoajelu paikalliselämän keskelle.

CIMG3717_2

 

– Ihmiset ovat mielenkiintoisia ja vaihtoehtoisia. Berliiniläisillä ei ole pyrkimys klassiseen kauneuteen eivätkä ihmiset ole viimeisen päälle salongeissa laitettuja. Sitä vastoin he ovat persoonallisia ja mielenkiintoisia. Ja kauneus, sehän on tunnetusti katsojan silmässä!

– Pieni on kaunista ja päinvastoin kuin aikoinaan rakennetut näyttävät DDR-rakennukset, kaupunki on täynnä yksityiskohtia, jotka aukeavat vain kävelemällä katuja riittävällä hitaudella.

CIMG3029 2 CIMG3041 2

– Berliinissä on kotoisa fiilis, mikä todennäköisesti johtuu kulttuurien sekamelskasta: et ole koskaan ihan täysin erilainen kuin kaikki muut. Berliini ei ole kovin saksalainen kaupunki.

– Berliini on pyöräilykaupunki, sekä paikallisille että turisteille. Kaupungissa tehdään järjestettyjä pyöräilykaupunkikierroksia, jotka ovat varmasti supersuosittuja hyvällä säällä, sillä näimme melko kylmässä ja sateisessakin säässä useita ryhmiä.

CIMG2981 2

 

 

– Hotelliaamupalan valitseminen olisi Berliinissä ehdoton tappio. Kaupunki tarjoaa ihania aamupalavaihtoehtoja joka kulmalla ja juna-asemalla, eikä budjettimatkailijakaan joudu tuhlaamaan niihin viimeisiä rahojaan.

CIMG3055 2 CIMG2953_2

– Muutenkin Berliini on budjettimatkailijan paratiisi Euroopassa. Hotellit ovat edullisia (erityisesti idän puolella) ja ruokailuun löytyy paljon edullisia vaihtoehtoja, kuten kaupungista lähtöisin olevan dönerin saa yleensä vain 2,8e:lla!

CIMG2872 2

 

– Minulle Berliini on uusi New York, mutta halvempi, lähempänä ja helpommin saavutettavissa lyhyeksikin aikaa. Kaupunki elää eikä se ole koskaan ”nähty”.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: