Paratiisimainen Elafonissi, Kreeta

uroopassa, edes Välimerellä ei ole mielestäni kovin kummoisia biitsejä. Kauniita toki löytyy, mutta sitten ne ovat niin jylhiä ja kivikkoisia, että uiminen ei ole varsinainen nautinto. Ja vesikin on usein jäätävää, ainakin minun mittapuulla.

Valkoista pehmeää hiekkaa ja kirkasta, turkoosia vettä ei löydy ihan joka paikasta. Kreetalta sitä kuitenkin löysin, Elafonissin kahluusaarelta. Kahluusaari ilmeisesti siksi, että veden määrästä riippuen, rannalta pääsee kahlaamaan saarelle kastelematta bikineitä. Tosin ei saarelle ole mikään pakko kahlata, sillä erinomainen ranta löytyy ihan siitä mantereen puolelta. Jos kuitenkin kyllästyy rantaleikkeihin, voi saarelle lähteä patikoimaan bikineissä ja rantaläpsyissä. Saarella on jännän kivikkoiset maisemat.

Alueella ei ole hotelleja, mutta rannalta löytyy palvelut. Kuuleman mukaan siis, sillä kun itse vierailin rannalla muutama vuosi sitten touko-kesäkuun vaihteessa, eivät ravintolat ja kahvilat olleet vielä avanneet oviaan. Ehkä siksi rannalla oli myös ihanan rauhallista, kun porukkaa ei ollut vielä kovin paljoa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: