Vinkkejä New Yorkin valloittamiseksi

New York voi tuntua etukäteen suurelta kaupungilta, ja sitä se toki onkin, mutta sen hahmottaminen ja haltuunottaminen ei ole lopulta kovin vaikeaa. Itseasiassa kaupunki tuntuu hyvinkin pian jopa kotoisalle. Ehkä syynä on helppoakin helpompi ruutukaava, jonka mukaan koko Manhattan rakentuu, sekä ylipäätään hyvät opasteet ja järkeenkäyvät metrolinjat.

Tässä muutama oma vinkkini, miten kaupunkilomasta saa irti enemmän:

– Osta heti kättelyssä metrokortti, jolla saat suhata metrolla (ja bussilla ja esim. Roosevelt Islandin köysihissillä) rajoittamattomasti tietyn ajan. Viikon kortti maksoi 29 dollaria eli noin 20 euroa. Itse tulimme JFK:lta lentokenttäjunalla Jamaica Stationille ja ostimme kortit heti sieltä.

Roosevelt Islandin näkymät Manhattanille päin

– Liikkuminen kaupungissa on edullista, joten sitä mahdollisuutta kannattaa hyödyntää. Kannattaa käydä myös Manhattanin ulkopuolella, sillä jokainen paikka on ihan oma maailmansa. Metro kulkee keskustan ulkopuolella maan päällä, joten samalla näkee kivasti ympäristöä.

– Ota päämääräksi joku satunnainen metropysäkki, nouse ylös ja katsele ympäristöä, joka saattaa tarjota yllättäviä kokemuksia, joihin ei muuten törmäisi.

– Majoitu Midtownin ulkopuolella, niin myös se kaupunginosa tulee reissun aikana tutuksi. Me majoituimme mutkien kautta Chinatownissa, mikä oli lopulta erittäin hyvä juttu, sillä muuten olisimme missanneet normaalin arkiaamun ihmisvilinän, kala- ja vihanneskauppojen avaamisrutiinit ja lähivietnamilaisen ruokapaikan kiireettömän iltahetken.

– Vaeltele päämäärättömästi. Tai ainakin melkein, sillä kartasta kannattaa katsoa joku sellainen alue, joka on kävellen valloitettavissa. Mutta älä lue karttaa alkua pidemmälle: käänny aina kadunkulmassa sinne, missä näyttää mielenkiintoisimmalle. Tässä kaupungissa on hankala eksyä!

– Älä ole huolissasi siitä, että päämärätön vaeltelu vie aikaasi niin, ettet kerkeä nähdä tarpeeksi nähtävyyksiä. New Yorkissa lähes jokainen kadunkulma on nähtävyys, elokuvista ja telkkarista tuttu tai muuten vaan hieno, joten näet nähtävyyksiä jatkuvasti kunhan vain astut hotellisi ulkopuolelle.

– Ehkä otsikon asettelu on väärin: New Yorkin valloittamisen sijaan anna kaupungin valloittaa sinut. Nim. mietimme lähes päivittäin, milloin pääsemme vierailemaan tuossa huikeassa kaupungissa uudelleen. Hyviä lentotarjouksia odotellessa…

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: