Jumeirah Beach

Dubaihin matkustettaessa joutuu yleensä tekemään valinnan kaupungin tai rannan suhteen. Jos valitsee hotellin kaupungista, tulee lähimmälle yleiselle rannalle matkaa vähintään viitisen kilometriä. Se ei ole kyllä mikään ongelma sinällään, sillä hotelleilla saattaa olla kuljetuksia rannoille ja jos ei, niin taksi ei maksa kovin montaa euroa.

Jos taas valitsee rantahotellin, voi Dubain kaupunkiin tulla matkaa yllättävänkin paljon, esimerkiksi palmusaaresta noin 15-20km ja usealta hotellilta pidempikin matka. Näiltäkin hotelleilta on käsittääkseni kuljetuksia keskustaan, mutta itse halusimme pääasiassa viettää kaupunkilomaa, joten valitsimme keskustahotellin.

CIMG2262_2 2

Mutta mitä olisi loma ilman rentouttavaa rantapäivää ja varsinkin, kun Dubai tarjoaa kauniin turkoosin veden ja pehmeän valkoisen hiekan kyseiseen aktiviteettiin. Hotelliltamme oli kuljetus Jumeirah Beach Parkiin, joka on suljettu, maksullinen ranta-alue. Menimme siis sinne ja maksoimme noin 1e sisäänpääsymaksun (5 dirhamia), mikä ei sisältänyt käytännössä muuta, kuin pääsyn alueelle ja rantasuihkut (ja todennäköisesti vessat, mutta emme kokeilleet). Rantatuolista ja varjosta olisi saanut maksaa erikseen, mutta emme viitsineet ottaa niitä muutamaksi tunniksi, mitä meillä oli aikaa oleskella rannalla.

Itse ranta on kaunis, vaaleahiekkainen ja merivesi ihanan läpinäkyvän turkoosi eikä aallokko ollut kovin kova ainakaan sinä päivänä. Negatiivista oli väenpaljous ja se, että alue oli luonnollisestikin aidattu, kun oli maksullinen ranta kyseessä. Eipä siinä muuta, mutta aidat olivat rumat peltiaidat ja kun kävimme kävelemässä toisella aidalla, näimme sen kurjan jaon rikkaiden ja köyhien välillä.

CIMG2251 2CIMG2250 2

Kävimme myöhemmin myös toisella rannalla, kuuluisan Al Arab -hotellin viereisellä Jumeirah Open Beachilla. Ajoimme sinne lähimmältä metroasemalta taksilla (matka ehkä noin 2-3km), sillä jalkakäytävistä ei voi koskaan mennä takuuseen (yleensä niitä ei ole tai ne on ainakin vaikea löytää).

CIMG2441_2CIMG2437_2CIMG2449_2 2

Tällä rannalla aallokko oli niin isoa, ettei punaisen lipun opastamana ollut viisasta mennä uimaan. Tosin itse olimme vain nopeasti käymässä rannalla emmekä olleet ottaneet edes rantakamppeita mukaan, joten asia ei häirinnyt. Rannalla oli paljon surffareita ja muutenkin tunnelma oli kivempi, kun siellä oli enemmän paikallisia (myös niitä, joilla ei ole varaa maksaa sisäänpääsystä). Rannalla ei ole mitään palveluita.

CIMG2431 2CIMG2455 2CIMG2457_2 2

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: