Burj Khalifa, maailman korkein rakennus

Dubaille on omaleimaisinta ylivertaisuus asiassa kuin asiassa ja kaupungilla kuljeskellessa tuntuu, että alue on arkkitehtien villeimpien unelmien temmellyskenttä. Maailman korkein rakennus, Burj Khalifa, oli ainoa varsinainen nähtävyys, joka listaltamme löytyi jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Rakennus on kaiken kaikkiaan 828m korkea ja käsittää yli 160 kerrosta. Näköalatasanne sijaitsee kerroksessa 124, joten ihan huipulle ei pääse, mutta riittävän korkealle kylläkin.

CIMG2214_2

Burj Khalifan At the Top -liput kannattaa hankkia etukäteen netistä, jolloin varataan samalla aika (puolen tunnin tarkkuudella), milloin tornissa haluaa vierailla. Liput maksavat ennakkoon noin 20e (paikanpäältä ilman ennakkovarausta noin 80e) ja ne lunastetaan vahvistusta ja henkkareita vastaan lipunmyynnin yhteydestä. Sen lisäksi, että liput ovat huomattavasti edullisemmat etukäteen ostettuna, voi se olla myös ainoa keino päästä torniin: kun kävimme lunastamassa omat lippumme päivää aikaisemmin, oli kyseinen päivä ja seuraava myyty jo loppuun.

CIMG2211CIMG2202_2

Torniin mentäessä kannattaa unohtaa se maan päällä näkyvä maailman korkein rakennus ja suunnata sen viereiseen matalaan ostoskeskukseen, Dubai Malliin. Sisäänkäynti on nimittäin vain ja ainoastaan ostoskeskuksen LG-kerroksesta ja ajan kanssa ollaan tarkkoja: emme itse lukeneet lipun ohjeita, joiden mukaan paikalle pitää saapua 15min ennen varattua hissiaikaa ja myöhässä saapuneet eivät enää pääse. Menimme hissille tasan puoli kuusi, joten onneksi pääsimme sisään.

CIMG2212

Ajankohdan olimme valinneet niin, että näkisimme tornista maisemat sekä valoisan aikaan että pimeällä kaupungin valojen syttyessä. Jouduimme viettämään tornissa ehkä noin tunnin, mutta näimme kauniin auringonlaskun ja huomasimme, kuinka hassulle näyttää, kun maanpinta on jo pimeän vallassa, mutta ylhäällä paistaa aurinko.

Kaiken kaikkiaan nousu torniin sujui joutuisasti eikä missään joutunut jonottamaan pitkiä aikoja (ylipäätään jonotuspaikkoja ei ollut useita, niin kuin esimerkiksi Empire State Buildingissa). Hissi vie suoraan tasanteelle ja matka kestää yllättävän vähän aikaa, tosin korvat menee ihan lukkoon. Tunnelma hississä on hyvin futuristinen.

CIMG2307_2CIMG2342_2

Huipulla tuulee, niin Burj Khalifassakin. Kannattaa siis varata mukaan vaatetta, tai joutuu käymään lämmittelemässä sisätiloissa, joista toki myös voi ihailla maisemia. Ikkunat oli kyllä likaiset, mitä en ihmettele, sillä en itsekään hinkuisi pesemään niitä ulkopuolelta.

CIMG2340 2CIMG2336 2CIMG2324_2

Näkymät tasanteelta ovat henkeäsalpaavat: pilvenpiirtäjiä, valtavia moottoriteitä, Dubai Mallin suihkulähteet, aavikkoa, turkoosi meri, jonka taakse aurinko laskee. Harmi, että taivas oli sen verran usvainen, etti palmusaaret ym. tekosaaret näkyneet kunnolla. Toisaalta kaiken sen näkeminen yhtäaikaa olisi saattanut olla liikaa: onko ihminen ihan hullu, kun rakentaa kaikkea mahdotonta? Milloin Dubaissa tulee raja vastaan? Tai taivas? Kuu ainakin näytti olevan aimo askeleen lähempänä.

CIMG2304 CIMG2306_2 CIMG2322

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Burj Khalifa, maailman korkein rakennus

  1. Hei! Yrittäisin maksaa Burj Khalifan lippuja niiden omilta sivuilta. Se hylkää maksun. Tiedätkö käykö sinne Visa Electron, missä on internetmaksut koko maailmalle sallittu? Kiitos! P.s Hyvä blogikirjoitus, lähdemme parin viikon päästä.

    1. Hei Janni!
      En tiedä kyllä korttien käypäisyydestä, mutta kannattaa kokeilla vaikka myöhemmin uudelleen ja jos ei toimi ja välttämättä haluaa maksaa electronilla, niin varmaankin onnistuu ihan siellä paikan päällä tiskillä 🙂 Jos teillä ei siis ole mielessä yksi ja ainoa hetki, jolloin pääsette torniin vierailemaan. Sieltä on kyllä huikeat näkymät, joten voin suositella 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: