IGTravelThursday / Sateinen mutta hurmaava Antibes

Kerrankin minä olen sitä mieltä, että sade ei haittaa. Ja sellainen hetki tuli vastaan työmatkalla Etelä-Ranskassa, kun olimme tuntien ja tuntien matkustamisen jälkeen majoittautuneet onnellisesti Sophia Antipoliksessa sijaitsevaan hotelliimme, vaihtaneet hieman kevyemmät vaatteet päälle ja hypänneet paikallisbussiin päämääränä Antibes, josta emme tienneet juuri mitään. Astuimme ulos bussista Place General de Gaullen kohdalla, vaikka alun perin olimme pyytäneet kuskia heittämään meidät ulos erään toisen pysäkin kohdalla (väärän). Koska yhteistä kieltä ei juuri ollut, kuski ei ymmärtänyt missä halusimme jäädä pois ja ehti kesken matkan unohtaa koko jutun. Ja me ehdimme puolessa tunnissa päästä hieman jyvälle siitä, missä kannattaa jäädä pois.

IMG_0065 IMG_0067

Gaullen aukio on Antibesin keskus, josta voi suunnata niin ostoksille, syömään kuin rantaa kohti meneville kaduille. Aukion laidalta alkaa kävelykatujen verkosto (ok, niillä ajaa kyllä joitakin autoja joten ehkä ne eivät varsinaisesti ole kävelykatuja vaan ihan tavallisia, kapeita katuja), joka liikkuu aukiolta meren rantaan päin. Katujen varrella on ihastuttavia pieniä konditorioita, rentoja brasserioita, näyttäviä kukkaistutuksia, pienempiä aukioita, suihkulähteitä ja palmuja. Niin ja karuselli! Ei todellakaan haittaa, vaikka vähän sattuisi satamaankin!

IMG_0069IMG_0071

Mikään ei voita sitä tunnetta, kun saa heittää kotona kipeästi tarvitut lämpimät vaatteet hotellin kaappiin ja vaihtaa ylleen jotain ilmavampaa ja jalkoihin sellaiset kengät, joissa askel on kepeä. Vaikka Ranskassakaan ei ole enää kesä, on ilmanala ihan erilainen. Ja voi sitä auringonvalon määrää!

IMG_0073 IMG_0074 IMG_0076 IMG_0077

IGTravelThursday on Instagram-tempaus, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Tempauksen järjestäjiä ovat Destination Unknown Satu, KaukokaipuunNella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy@auringonalla.

14 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Sateinen mutta hurmaava Antibes

  1. Sade on kyllä välillä aina hyvästä ja toimii joskus kuvissa paremminkin kuin kirkas auringonpaiste. Ihanan näköinen paikka, viimeisestä Ranskan visiitistä on aivan liikaa aikaa!

  2. Antibes on mun äidin lempparikohde Etelä-Euroopassa. Vielä se ei kuitenkaan ole saanut mua houkuteltua mukaan, mutta ehkä joku päivä. 🙂

  3. Ihania kuvia! Ranska onkin vielä itsellä maa, joka on kokonaan näkemättä. Erityisesti tuo etelärannikko kiehtoo ja siellä pitäisi kyllä päästä käymään! 🙂

    1. Minä olen käynyt Ranskassa Pariisissa (automatkalla) ja näissä etelärannikon muutamissa paikoissa, mutta kaksi kolmesta reissusta on siis ollut työmatkoja, joten aikaa kaikkien ihanien paikkojen tutkimiseen on ollut ihan liian vähän 😦 Mutta Antibes on yksi helmi matkan varrella 🙂

  4. Ihanan näköinen paikka, ja ihan uusi tuttavuus mulle. Laitetaan korvan taakse 🙂 Niin ja sade voi olla joskus hyväkin juttu, maailma näyttää ihan erilaiselta silloin.

    1. Antibes oli mulle uusi kans, olin joskus nimen vaan ohi mennen kuullut. Ja ihan totta, maailma on hieman erilainen sateella eikä välttämättä yhtään hassumpi 🙂

Kommentoi