Jos pitäisi valita yksi: Hailuoto

Pakkaamme parhaillaan laukkuja kohta alkavaa Suomi-lomaa varten. Perinteisen Kuopio-Helsinki-Tampere -yhdistelmän sijaan tällä kertaa haluamme nähdä ja tehdä vähän enemmän, onhan tämä reissu ainoa pitkään aikaan! Listalla on sen myötä minulle uusia paikkoja, kuten Porvoo ja Hanko, ehkä myös Fiskars. Ajattelimme myös vaihtaa Tampereen Turkuun. Tänä kesänä monella on tavoitteena ottaa kaikki irti Suomesta, ja hyvä niin, sillä ihania paikkoja varmasti riittää. Kotipuolen ykkössuosikkini on Hailuoto, jossa ehdimme käymään kesäkuun helteiden aikaan ja menemme toivon mukaan vielä heinäkuussa uudelleen.

hailuotoIMG_6932

Kävin ensimmäisen kerran Hailuodossa minun ja Antin ensimmäisenä yhteisenä juhannuksena. Ajoimme Marjaniemeen, ihailimme pieniä punaisia kalastajamökkejä ja värikkäitä paatteja, kävelimme rannalla ja lopuksi yritimme grillata kertakäyttögrillillä, joka oli unohtunut silloisen asuntoni edelliseltä vuokralaiselta kaapin päälle. Pitkän odottelun jälkeen saimme kylmiä, savuisia makkaroita.

hailuotoP7200005

hailuotoR0000829

Hailuoto oli rakkautta ensi silmäyksellä, lauttamatka ihan eri maailmaan: idyllistä maaseutua, suloinen kalastajakylä ja pehmeähiekkainen uimaranta, kuin ulkomailla konsanaan. Enkä edes sillä reissulla nähnyt pastellinsävyistä auringonlaskua, vaan vasta vuosia myöhemmin Bättre Folkista palatessa (upea!).

hailuotoP6210002

hailuotoP6210019

Kesäreissujen lisäksi olemme käyneet muutaman kerran lokakuisilla Siikamarkkinoilla. Syksyinen ranta ja satama, sekä paikallisia tuotteita pursuava ruokamarkkina ovat nekin aika tunnelmallinen yhdistelmä. Edes vesisade ei ole onnistunut pilaamaan näitä muistoja, vaikka yleensä olen yliherkkä sään suhteen.

hailuotoP6210011

hailuotoP6210056

Emme ole vielä koskaan yöpyneet Hailuodossa, sillä koti on kuitenkin vain noin puolentoista tunnin päässä, riippuen tietenkin lauttajonoista. Edellisellä päiväretkellä sain kuitenkin idean mökin vuokraamisesta, se olisi jotain ihan erilaista perheeni järvenrantamökkiin verrattuna (joka on maailman ihanin paikka kylläkin).

Kaikista hurjimmissa Hailuoto-haaveissani olen jopa rakentamassa omaa New England -tyylistä rantamökkiä, tuleehan Marjaniemestä aina mieleeni Montauk (joka on muuten uusintalistallani!). Mikä olisikaan sen hauskempaa, kuin perjantaisin hurauttaa lautalla saareen viettämään viikonloppua omaan rantahuvilaan. Tai muutaman (ja ehkä vielä muutaman) vuoden päästä siltaa pitkin. Tuleekohan se muuttamaan Hailuodon tunnelmaa? Lautta on välillä melkoinen pullonkaula, joten matkailu ainakin siinä mielessä helpottuu uuden siltahankkeen myötä.

hailuotoP7205622

Vaikka tämä ulkomaan matkasuunnitelmien jatkuva peruuntuminen on välillä vähän raskasta, on loma Suomessa myös ihan tervetullutta. Ja nyt kun asiaa ajattelen, niin päätimme jo viime kesänä, että emme matkusta kotimaata kauemmaksi (silti halusimme yhden Suomi-kesän jälkeen käydä katsastamassa Berliinin kesän, ja olisimme siellä parhaillaan, jos tilanne olisi toinen). Pitääköhän tässä pistää haaveet uusiksi, matkustamisen sijaan vapaa-ajan asunto?

hailuotoP6210058

hailuotoR0000849

Kuvat ovat kahdelta viimeiseltä kesältä ja rakastan niiden tunnelmaa. 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: