Florida vai Kalifornia? Siinäpä kysymys!

Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen ainakin kuukausi sitten, eli siihen aikaan, kun olimme vielä onnellisen tietämättömiä tulevasta. Edellisen postaukseni otsikko, tiedän mitä teen tänä vuonna, kuulostaa tällä hetkellä ihan naurettavalle! Sanomattakin selvää, että en päässyt Tokioon. Harmittaako? Ihan vietävästi! Mutta sellaista se on, eikä nyt voi muuta kuin reissu kerrallaan odottaa, mikä tilanne. Seuraava jännityksen paikka on heinäkuussa. Sitä ennen voidaan vain virtuaalimatkailla, tällä kertaa Floridaan ja Kaliforniaan.

Kiitoksia kaikille Instassa ja täällä blogissa kommentoineille liittyen Floridan talvipakoomme! Samalla sain myös kyselyn kummasta pidän enemmän, Floridasta vai Kaliforniasta, ja koska tätä kysytään minulta aika ajoin, ajattelin kirjoittaa aiheesta ihan oman postauksenkin. Aihetta on käsitelty muissakin blogeissa, kuten Ullan. Valitettavasti (?) joudun olemaan kaikissa asioissa samoilla linjoilla, joten ehkä olisin voinut vain linkata Stilettikorkokantaan ja jättää oman postauksen kirjoittamatta, heh.

Äkkiseltään mietittynä olemme matkustaneet kummassakin paikassa kolme kertaa. Päällimmäinen fiilis on, että Kalifornian-reissuilla ollaan koettu ihan valtavasti, lähinnä tietenkin siitä syystä, että ne ovat sisältäneet isompia roadtripejä muihin osavalitoihin. Floridan-matkat ovat taas jääneet mieleen rennosta tunnelmasta ja levänneestä olosta, osittain siitä syystä, että joka päivä ei tarvitse paahtaa autolla satoja maileja tai istua siinä määrin ruuhkissa kuin Losissa. Kalifornian-matkoilla nähtävyydet ja kokemukset ovat olleet henkeäsalpaavia, kun taas Floridassa pienempiä ja sydäntä lämmittäviä.

Parasta Kaliforniassa: isot kaupungit, kuten San Francisco, Los Angeles ja San Diego. Joshua Treen kansallispuisto. Kalifornian upea rantatie. Palm Springsin yhdistelmä aavikon kuumuutta, vuoria ja palmuja. Yosemiten jylhät maisemat. Jättimäiset punapuut. Death Valleyn unenomainen tunnelma. Ja sitten kaikki se, mikä odottaa roadtrippiläisiä muissa osavalitoissa, kuten Grand Canyon, Antelope Canyon ja Monument Valley.

auringonallaDSC_0898

auringonallaIMG_2697

auringonallaDSC_9723

auringonallaPA104521

auringonallaPA094436

auringonallaPA140138

auringonallaPA170242

auringonallaIMG_3066

auringonallaPA180262

auringonallagrandcanyonIMG_2921

auringonallaDSC_0817

Parasta Floridassa: Meksikonlahdella auringonlaskussa hyppivät delfiinit. Naplesin viehättävä kaupunki. Länsipuolen puuterinpehmeät hiekkarannat ja simpukoiden kerääminen. Miami Beachin art deco -rakennukset ja leppoisa tunnelma, sekä mahdollisuus liikkua kävellen. Wynwoodin katutaideilotulitus. Häikäisevän turkoosi merivesi ja upeat auringonnousut ja -laskut. Evergladesin alligaattorit. Florida Keysin lukemattomat sillat. Key Westin trooppinen pikkukaupunki kaikkialla vapaana kulkevine kukkoineen.

auringonallaP3073120

auringonallaIMG_2855

auringonallaP3063061

auringonallaPC150126

florida19PC190221

auringonallaR0001812

auringonallaPC210303

auringonallaPC150135

auringonallaPC210276

auringonallaP3100209

Kumpiko on sinun suosikkisi?

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: