Mitä kaikkea tekisin Berliinin-lomalla?

Heippa! Täällä viiden viikon ikäisen vauvan äiti, joka palaa halusta kirjoittaa välillä jotain muutakin kuin henkisiä tukipyyntöjä WhatsAppin kautta läheisille. Ensimmäiset viikot olimme hyvin epäileväisiä sen suhteen, että me ikinä voisimme enää matkustaa mihinkään, kun vauvan hoitaminen tuntui olevan lähes rakettitiedettä. Sitten otimme ja lähdimme yhdessä ruokakauppaan, kuten kunnon Prisma-perheen kuuluukin, heh. Lisäksi söimme Mäkkärissä kiireellä ruokaa hotkien, silmäillen huolestuneesti vauvan otsarypyn syvyyttä. Onneksi paikalla oli vain pelkästään lapsiperheitä, joten ehkä huutokohtaus olisi hukkunut muuhun meteliin. Olimme tyytyväisiä ensimmäiseen ulkomaailmaan uskaltautumiseemme, mutta samalla mietimme, että tätäkö tulevaisuutemme on.

Seuraavana viikonloppuna lähdimme kaupungille kahville ja käväisemään muutamassa kaupassa. Kaikki meni hyvin, ja se rohkaisi minua käväisemään yksin vauvan kanssa muuallakin kuin ruokakaupassa. Niinpä sitten yhtenä päivänä menin lounaalle, enkä säikähtänyt edes kahvilan pientä ruuhkaa. Siitä se ajatus sitten lähtikin, että ehkäpä me pärjäisimme vauvan kanssa myös reissun päällä. Ei vielä nyt, mutta ainakin kesään mennessä. Joko siis lähdemme hankkimaan pikkuiselle oman passin? Varaamme lennot?

Ainakin olen alkanut haaveilemaan Berliinistä toden teolla. Ja mitä kaikkea haluaisin tuolla Euroopan lempikaupungissani tehdä? Saa myös antaa vinkkejä kommenttiboksissa, hakusessa on varsinkin parhaat ruokapaikat!

Nauttisin kaupungin aamupalatarjonnasta

Berliini on tunnettu aamupalakaupunki ja kahdella edellisellä lomallamme meillä ei ole ollut hotellissa aamupalaa. Nyt tarkoituksena olisi vuokrata asunto, mutta haluaisimme silti syödä ainakin välillä myös aamupalan ulkona. Kaksi vuotta sitten kävimme jopa kahdesti Silo Coffeessa, sillä se sijaitsi lähellä ja listalla oli muutama ruokalaji, jonka molemmat halusimme testata. Muita paikkoja oli ainakin An einem Sonntag im August, Anna Blume ja Morning Glory.

makujakotoaP6280245makujakotoaIMG_7069makujakotoaP6270223

Ihastelisin kirpputorin mielenkiintoisia tavaroita

Sunnuntai on Berliinissä leppoisa kirpputoripäivä, varsinkin vähän pienemmillä pelipaikoilla. Mauerparkin kirppari oli täynnä porukkaa ainakin iltapäivällä, kun taas Boxhagener Platzin vastaava oli aamutuimaan rauhallinen. Löysimme ainakin lukuisia lamppuja, jotka olisivat sopineet kotiimme erinomaisesti!

auringonallaP6260160auringonallaP6260162auringonallaP6260159

Katselisin katutaidetta

Berliini on mielenkiintoisten kaupunginosien mekka, eikä vähiten katutaiteen ja värikkäiden julkisivujen vuoksi. Maalausten lisäksi taloja on koristeltu erilaisin härpäkkein, melkein kuin Jenkeissä halloweenin aikaan. Paitsi että Berliinissä se on ihan tavallista ympäri vuoden. Vanhat rakennukset ovat muutenkin kauniita, ja tietyistä paikoista voi myös bongata palan muuria.

auringonallaP6250139auringonallaP6250107auringonallaP6250132

Maistelisin katuruokaa ja etsisin kaupungin erikoisimman jäätelön

Ruoka on ihan ehdoton juttu Berliinissä, mutta ainakaan meille se ei tarkoita varsinaisesti saksalaista ruokaa. Viimeksi emme päässeet torstaisin Markthalle Neunissa järjestettäville katuruokamarkkinoille, sillä torstai oli viikon ainoa päivä kun emme olleet kaupungissa. Onneksi tilanteen saanee korjattua seuraavalla reissulla. Sen sijaan kävelimme pitkin poikin Kreuzbergia etsien kehuttua jäätelöpaikkaa Die Eismacheria, jonka sijainnin Google kertoi meille aluksi väärin. Sen sijaan että olisin sitten lopulta ottanut paikan erikoisuuden, joka oli hurjan violetti ube-jäätelö, päädyin valitsemaan kauniin pinkin hibiscus-jäätelön. Mitähän nykyään on tarjolla?

makujakotoaP6260199makujakotoaP6250120makujakotoaP6260213

Hengaisin puistoissa tai poolilla

Tempelhofer Park oli pakko nähdä jo ensimmäisellä reissulla, onhan vanhalle lentokentälle tehty puisto aika omalaatuinen. Edellisellä kerralla vietimme juhannusta sekä Volkspark Friedrichshainissa että Haubentaucherin uima-altaalla. Helteinen päivä, rauhallinen puistopiknik ja astetta riehakkaampi loppuilta musiikin ja drinkkien parissa altaalla tekivät juhannuksesta yhden parhaista (harvemmin edes teemme mitään erikoista). Tosin en tiedä onko altaalla rauhallisempi meno päivällä, tai onko se edes auki silloin, sillä vauvan kanssa en tietenkään menisi noin meluisaan paikkaan. Mutta ehkä Berliinistä löytyy myös rauhallisempia altaita?

auringonallaP6240014auringonallaP6240057auringonallaP6240063

Nyt kaikki vinkit kehiin, jotta voin jatkaa haaveilua!

4 vastausta artikkeliin “Mitä kaikkea tekisin Berliinin-lomalla?

  1. Hei!
    Varmasti saatte onnistumaan kesällä Berliinin reissun! Rennolla asenteella vaan reissuun, ja kun valmistautuu, että kaikki mahdollinen voi mennä mönkään, ei yleensä silloin isoja ylläreitä tule! Me olemme reissanneet paljon molempien lasten ollessa pieniä, ja varsinkin kaupunkikohteissa kantoreppu on ollut kätevä! Huomattavasti helpompi liikkua metroissa, kirppareilla, kaffiloissa… tosin hyvät matkarattaat aina myös mukana päikkäreitä varten. Ja joskus vauva nukkunut niissä paremmin kuin hotellin sängyssä. Kun varaatte asuntoa/hotellia, kannattaa tarkistaa, että on hissi ja tarpeeksi suuri! Meillä kävi eräällä Pariisin reisulla niin, että huone oli 4krs ja hotellissa oli kyllä hissi, mutta vain matkalukun siirtämistä varten. Sinne ei mahtunut matkarattaat edes kasaan laitettuna:)

    1. Kiitos kommentista ja vinkeistä Saara! Kantoreppu ollaankin jo hankittu, osittain reissaamista silmällä pitäen (ja onhan se ihan kätevä täällä kotonakin). Samoin hyvät matkarattaat on ostoslistalla. Haaveena olisi ottaa tällä kertaa asunto, niin olisi enemmän tilaa ja esim. mahdollisuus pestä vaatteita. Heh, ja tuota hissiäkin ehdin miettimään, mutta en kyllä yhtään tajunnut sitä, että se hissi voi myös olla liian pieni 😀 Pitääkin tässä kevään aikana yrittää miettiä, mikä kaikki voi mennä pieleen, niin sitten ainakin osataan varautua 🙂

  2. Onneksi vauva-arki on lähtenyt kuitenkin pikkuhiljaa rullaamaan, ei varmasti mene enää kauaa kun pääsisitte jo reissuun 🙂 Berliini kuulostaisi kätevältä ensikohteelta vauvan kanssa, kun on niin lyhyt lento ja hyvä infra.

    1. Kyllä se tästä tosiaan pikku hiljaa, välillä otetaan takapakkia ja sitten taas eteenpäin 🙂 Me kans mietittiin että Berliiniin olisi ihanan lyhyt lento ja siellä on helppo liikkua. Ja lisäksi paikalliset on tosi rentoja 🙂

Kommentoi