Ruokavinkkejä Amsterdamiin

Minulta tiedusteltiin Rooman-postauksessa mainittujen ravintoloiden nimiä, mutta harmikseni en monestikaan Italian kaltaisessa maassa osaa laittaa niitä mieleeni: kaikki kuulostavat yhtä runollisilta ja houkuttelevilta, ja toisaalta niin monesta satunnaisesta paikasta saa hyvää ruokaa, että emme ole itse suunnitelleet ruokailujamme kovin paljoa etukäteen. Toisin oli esimerkiksi Amsterdamissa, jossa kyllä googlettelimme paikkoja etukäteen, luimme joitakin arvosteluja ja suuntasimme joku tietty ruoka mielessämme melkeinpä ympäri kaupunkia. Kyseessä ei ollut edes mitkään hienot ravintolat, vaan ennemminkin rennot katuruokapaikat. Tässä siis lähes kaikki ruokakokemuksemme, nyt kun vielä joten kuten muistan heinäkuun asioita.

FRNZY

Ensimmäisenä iltana halusimme sekä katsella hostellimme läheistä De Pijpin kaupunginosaa että syödä vietnamilaista ruokaa. Pienen etukäteistutkinnan jälkeen (ilta oli hieman sateinen, joten päämäärättömälle harhailulle ei olisi edes ollut aikaa) löimme kartalle FRNZY:n, joka nyt näyttäisi Googlen mukaan olevan pysyvästi suljettu. Harmi, jos näin on. Tilasimme banh mi:t ja juomat ja fiilistelimme talven Vietnamin-matkaa. Plussaa vielä siitä, että pystyimme istumaan ulkona (sade alkoi onneksi vasta ruokailun jälkeen).

auringonallaIMG_1221

The Breakfast Club

Saimme nauttia myös ensimmäisen aamun muhkean aamupalan ulkona, kun kävelimme lähellä sijaitsevaan The Breakfast Clubiin. Avokadoleipä on aina hyvä valinta, mutta makea BLT-leipä oli se mikä jäi erityisesti mieleen. Ja tietty pannukakut tekee lomafiiliksen jos mitkä.

auringonallaP7110897auringonallaP7110902auringonallaP7110901

Flemish Friteishus Vleminckx

Amsterdamissa on tietenkin pakko syödä edes kerran rapeaksi paistettuja ranskalaisia, joiden kanssa voi valita vaikka millaista kastiketta. Flemish Friteishus Vleminckx lienee kaupungin suosituimpia ranukoppeja, ja ainakin alkuillasta sen edessä oli jatkuvasti pieni jono, erityisesti aasialaisia turisteja.

auringonallaP7110919auringonallaP7110920

Bitterballen

Ja nyt kun näihin uppopaistettuihin juttuihin päästiin, niin bitterballenit lienevät myös melko klassikko(baari)ruokaa, jota kannattaa kokeilla. Jauho-lihapallerot olivat kuumia ja rapeita ja ne dipattiin sinappikastikkeessa. Ihan hyvää, mutta kyllä yksi annos puoliksi riitti.

auringonallaP7110929

Nescio Cafe

Generator-hostellimme aulakahvila Nescio Cafe oli suosittu sekä majoittujien että muiden vieraiden keskuudessa, ja sen ruokalista olikin ihan houkutteleva ja kohtuuhintainen. Eräänä sateisena aamuna emme jaksaneet lähteä merta edemmäksi kalaan, joten tilasimme eggs benedict bagelit ja avokadoleivät uppomunilla ja pääsimme lopulta ihan pöytäänkin istumaan. Monet jäävät hengaamaan kahvilaan tietokoneen kanssa, joten vapaat paikat saattavat olla kortilla.

auringonallaP7120936

Winkel 43

Istuimme Winkelin terassille ihan sattumalta ja tilasimme ”samaa kuin viereisessä pöydässä”. Paikka oli selvästi suosittu, ja sen lisäksi että onnistuimme saamaan ainoat vapaat paikat, pääsimme myös maistamaan paikan erikoisherkkua, eli täyteläistä omenapiirakkaa. Mikä tuuri! Omenapiirakka oli ehkä herkullisinta maistamaani, rasvainen ja koristeltu läjällä kermavaahtoa.

auringonallaP7120953

Tanoshii Sushi

Mielemme teki viimeisen päivän lounaaksi sushia, ja vaikka Amsterdam on täynnä erilaisia buffetteja ja muita sushipaikkoja, päädyimme pyöräilemään lempikaupunginosaamme Joordaniin asti. Tanoshii Sushi vaikutti vähän karulle ja vasta avatulle, mutta ruoka oli kyllä hyvää!

auringonallaIMG_1354

Foodhallen

Yksi parhaimpia ruokapaikkoja Amsterdamissa on varmasti Foodhallen, ihan pelkästään jo siksi, että tarjolla on sen verran paljon vaihtoehtoja, että jokainen varmasti löytää jotain mielestä. Me menimme paikan päälle niin pienellä nälällä, että ostimme aluksi vain yhden annoksen puoliksi. Ja sen jälkeen toisen. Ja sitten vielä kolmannenkin, hups! Foodhallen ei ole mikään halvin, mutta (pieniä) annoksia on kiva jakaa. Hieman jäi kyllä harmittamaan, etten enää jaksanut panostaa jälkiruokaan, sillä tarjolla olisi ollut I Scream Wafflen yksisarvisjäätelö, jonka olisin ehdottomasti halunnut!

auringonallaP7120958auringonallaP7120960auringonallaP7120968auringonallaP7120969auringonallaP7120964

Kommentoi