Kun luksus tuli mukaan kuvioihin

Olen matkustanut omalla rahalla (eli ilman äidin ja isän sponssia) reilusti yli kymmenen vuotta. Aikoinaan opiskelijana ja osa-aikaista työtä tekevänä budjettini oli varsin minimaalinen, joten siirtyminen täysipäiväisesti työelämään ja uran hieman edetessä on matkustamiseen käytettävissä oleva rahakin luonnollisesti kasvanut. Tosin niin on matkojen määrätkin.

Meidän kohdalla ei voi kyllä puhua edelleenkään luksusmatkailusta. Ei sillä, ettemmekö voisi panostaa kerran vuoteen yhteen todella tasokkaaseen reissuun, mutta kun veri vetää maailmalle useamman kerran vuodessa, on pakko tehdä kompromisseja. Emme ole koskaan matkustaneet business-luokassa emmekä käyttäneet satoja euroja yhteen hotelliyöhön. Sen sijaan olemme saattaneet piristää reissujamme pienellä ripauksella luksusta. Tai jos ei luksusta, niin ainakin jotain vähän parempaa.

Autonvuokraus

Pidemmillä roadtripeillä auton tarvitsee olla vain riittävän hyvä, sillä paremman luokan autot maksavat usein maltaita ja veisivät turhan ison palan matkabudjetista. Sen sijaan lyhyemmillä muutaman päivän vuokra-ajoilla (kuten New Yorkin miniroadtripeillä), tai vaikka viikonkin (jos matka on muuten ollut edullinen), on upgrade paikallaan.

Illallinen rannalla

Balin-häämatkallamme hotelliksi valikoitui Ayodya Resort, joka oli tasoltaan hyvä ja nautimme olostamme ja kiireettömistä päivistä ihan täysillä. Se pieni ripaus luksusta ei kuitenkaan tullut hotellihuoneen merkeissä, vaan yksityisen illallisen rannalla, jonka olin järjestänyt Antille yllätyksenä. Useampi ruokalaji (kuvassa kylläkin hotellin aamupala), lukuisat lyhdyt ja kynttilät sysipimeällä rannalla ja lopuksi oma nuotio jonka ääressä ihailla tähtiä ja syödä viimeiset jälkiruokakonvehdit toivat häämatkaan ikimuistoisen hetken.

Persoonalliset hotellit

Hotellin taso ei tarvitse aina olla luksus, jotta siellä viihtyy ja se jää mieleen. Usein hinta-laatusuhde on mielestäni parhaimmillaan pienissä boutique-hotelleissa, kuten Rooman Lilith-hotellissa ja Saigonin Ben Thanh Boutique -hotellin sviitissä. Matkasta ja sen luonteesta riippuen kannattaa miettiä, ottaako esimerkiksi halvimman huoneen kalliista hotellista vai kalleimman huoneen astetta edullisemmasta majoituksesta.

Hotellit näköaloilla

Uuden vuoden aikaan Phu Quocin hotellit olivat melko varattuja, ja hinnat varmasti korkeimmillaan, joten päädyimme noin kolmen tähden tasoiseen rantahotelliin (Tropicana Resort). Itse huone otettiin kuitenkin merinäköalalla, mikä on aina omalla tavallaan luksusta.

Hotellit rannalla

Näköalaan vielä jatkoksi hotellin sijainti, sillä oma rantakaistale ja lyhyt kävelymatka omalle huoneelle helpottavat kummasti sellaisella lomalla, jolla on tarkoitus ottaa rennosti. Upean auringonlaskun seuraaminen omalta parvekkeelta tai rannalta on aina loman tähtihetkiä.

Villa jacuzzilla

Railayn-hotellin valinnassa meinasi mennä sormi suuhun, sillä edullisia bungaloweja ja kalliita hotellivaihtoehtoja tuntui kyllä riittävän, mutta siltä väliltä oli vähän vaikeuksia löytää yhtä yli muiden. Päädyimme Railay Village Resortiin sen sijainnin (rannalla, auringonlaskun puolella) ja laguunimaisen uima-altaan johdosta. Huoneen sijaan otimme oman villan, jossa oli hauska pieni lampi edustalla ja oma jacuzzi sisätiloissa. Vaikka hotellin aamupala oli parhaimmillaankin vain ihan ok, teki ravintolan sijainti rannalla kaikesta pikkuisen parempaa.

Brunssi hienossa paikassa

Budapestin minilomalla olisi voinut elää herroiksi monin tavoin, mutta hotellin sijaan panostimme brunssiin Corinthia-hotellissa. Muistelen, että brunssin hinta juomineen oli kolmisenkymppiä, joten saimme kyllä vähällä rahalla pienen ripauksen luksusta.

Ooppera

Samainen Budapestin-loma, ja naurettavan halvat oppeeraliput. Joskus on kiva laittautua normaalia lomailua hienommin ja suunnata keskelle kullan prameaa kimallusta. Olkoonkin, ettei ostamiltamme paikoilta nähnyt mitään, mutta hinta taisi olla jopa alle viisi euroa, joten kokemus sinällään oli enemmänkin kuin sen arvoista. Ja varmasti myös hyvät paikat olisi saanut varsin kohtuulliseen hintaan.

Drinkit näköalabaareissa

Bangkokin-hotellia valitessa päädyimme Lebuaan lähinnä siksi, että sieltä on hyvät näköalat ja koska olimme ajatelleet käydä sen kattobaarissa drinkeillä. Itse huone oli tilava, näköalat hulppeat ja aamupala monipuolinen, mutta se pieni ripaus luksusta oli kuitenkin siellä katolla. Ei niinkään niissä drinkeissä tai itse baarissa, mutta Bangkokin illan pimetessä ja tuhansien valojen syttyessä.

Vanhan ajan charmi

Tämä kuuluu periaatteessa kategoriaan persoonalliset hotellit, mutta halusin nostaa vielä vanhat hotellit erikseen, sillä kaikessa nuhjuisuudessaankin pidän näistä yleensä enemmän kuin uutuuttaan kiiltelevistä. Saigonin Majesticista jäi parhaiten mieleen hotellin aula, sekä aamupala kattoterassilla.

Ehkä eniten minun luksusta on ollut kuitenkin viime talvi kokonaisuudessaan, kun pääsin pimeää ja kylmää pakoon peräti kolme kertaa.

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. IGTT hostit: TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.

10 vastausta artikkeliin “Kun luksus tuli mukaan kuvioihin

 1. Upeita kuvia sun matkoilta! Toi yksityinen illallinen rannalla kuulostaa aivan kertakaikkisen täydelliseltä luksukselta. Voisi itsekin miettiä tuollaista yllätystä avopuolisolle, jos ollaan joskus jollain spesiaalimmalla matkalla tai miksei vaikka jos muuten vain haluaa yllättää toisen.

  1. Kiitos! Ja olen vieläkin tosi tyytyväinen, että huomasin hotellin järjestävän tuollaisia illallisia ja että kerrankin tartuin johonkin lisämaksulliseen juttuun. Illallinen ei kuitenkaan tullut mitenkään kovin kalliiksi näin suomalaisittain, ja yllätyksen järjestäminen omalle rakkaalleen on tietenkin ihan parasta jo itsessään 🙂

 2. Kun hieman ottaa selvää, voi tosiaan löytää varsinaisia helmiä edulliseen hintaan. Luksuksen ei tarvitse missään tapauksessa olla aina kallista. Esimerkiksi huippuravintoloissa pääsee yleensä nauttimaan kevyt-ökyilystä lounaalla. Taso on yhtä korkealla kuin illallisella, mutta hinta on inhimillisen rajoissa.

  1. Näin se on, hyvällä tuurilla saa vaikka mitä kivaa ihan pikkurahallakin! Me ei olla vielä testattu noita huippuravintoloiden lounaita, mutta se on kans tosi hyvä vinkki! Yleensä syödään aina tosi edullisesti, mutta joskus voisi kyllä panostaa esim juuri lounaan muodossa, ajankohtakin sopisi paremmin omaan rytmiin 🙂

 3. Tämä postaus herätti niin matkakuumetta! Monenlaisilla valinnoilla saa elämyksiä, joita voi pitää luksuksena. Ihan helmiä paikkoja olette löytäneet. Mutta kuten lopuksi totesit, ihan parasta on, että ylipäätään voi lähteä maailmalle!

  1. Kiitos Annika! En tiedä tulenko koskaan tekemään varsinaista luksusmatkaa, mutta näitä pieniä ripauksia tulee varmasti harrastettua aina kun mahdollista. Ja nämäkään eivät ole tulleet maksamaan kovin merkittävästi tavallisesta hinnasta poikkeavaa (jos ollenkaan), enkä ainakaan ole koskaan kaivannut niitä menetettyjä roposia näiden kokemusten yli 🙂 Tällä hetkellä haaveilen ylipäätään siitä, että pääsemme joskus lähitulevaisuudessa jonnekin reissuun, sillä harvinaista kyllä, yhtään mitään ei ole varattuna.

 4. Ihana postaus ja todella upeita kuvia! Näyttää todelliselta luksukselta, vaikka ainakaan osaan ei olekaan tuhlattu mielin määrin rahaa. Hyvä pointti tuo, että voi olla parempi idea valita kallis huonetyyppi edullisesta hotellista kuin halpa huone kalliista hotellista!

  1. Kiitos Terhi! Se on kyllä aina kiva, jos saa jotain pikkuisen arjesta poikkeavaa ja vieläpä pikkurahalla. Siksi pitäisi ehkä enemmän matkustaa suomalaisille edullisissa kohteissa. Ja muistaa hemmotella itseään aina kun siihen tulee mahdollisuus!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: