Kokemuksia kotimaan hotelleista Helsingistä Rovaniemelle

Nyt kun reissasimme menneenä kesänä tavallista enemmän kotimaassa, on hyvä hetki kirjoittaa muutama sananen eri hotelleista. Ja kun sanon tavallista enemmän, tarkoitan että ylipäätään yövyimme muuallakin kuin Helsinki-Vantaan lentokenttähotelleissa. Koska otanta olisi kuitenkin ollut varsin pieni, otin tähän mukaan muutamia työmatkoilla viimeisen vuoden sisällä vastaan tulleita hotelleja.

Seurahuone, Helsinki

Seurahuone on pitkään ollut yksi Helsingin suosikeistani, sillä se on yleensä edullinen, sijaitsee kätevästi rautatieasemaa vastapäätä ja sen huoneet henkivät ihanasti vanhaa charmia. Kulunuthan se on, mutta himmeän kiiltävät messinkiyksityiskohdat ja pramea aamupalasali toimivat minulle. Aamupala on sekin ihan ok perustasoa, tosin annoin viimeksi oikein palautetta siitä, että munakokkeli on tehty jauheesta. Miksi oi miksi?

IMG_1363

Sokos Hotel Torni, Helsinki

Torni oli yksi kesäloman odotetuimmista hotelleista, sillä en ollut koskaan aikaisemmin yöpynyt tässä klassikossa. Lopulta majoituin Tornissa jopa kahdesti, koska tein pikavisiitin Helsinkiin vielä elokuussa ja lähes kaikki muut paikat olivat täynnä. Kahden hengen huoneemme ei sijainnut kovin korkealla, eikä se ollut kovin loistelias, mutta taas kerran tykästyin pieneen kuluneisuuteen ja korkeisiin huoneisiin, sekä erkkeri-ikkunaan. Lojuin illalla vaahtokylvyssä ja kävimme nopeasti Ateljee-baarissa kurkkaamassa Helsingin hienoimmat näkymät. Aamupala toisti melko pitkälti Sokos Hotels -linjaa, mutta itse ravintola on viihtyisä. Ja kyllä siellä taisi olla pientä extraa ketjun Original-konseptiin verrattuna, kuten pöytiin tarjoiltavat teet ja kahvit. Hedelmiäkin oli ilahduttava määrä. Toisen yöni vietin yhden hengen huoneessa ja se oli odotetusti pieni, mutta lisäksi tyyliltään ihan erilainen ja näkymä ei tästäkään ollut kovin kummoinen.

GLO Art, Helsinki

Yövyin vuosi sitten jonkun yön GLO Artissa Punavuoressa ja vaikka mielikuvani saattavat olla hieman hämärtyneet, muistelen yhden hengen huoneen olleen ainakin kooltaan tutun pieni, mutta muuten tyylikäs ja toimiva. Aamupala tarjoiltiin kellarissa, joka on tunnelmaltaan uniikki ja itse aamupalakin oli hyvä. Rakennus on persoonallinen ja vaikka huone oli pieni, voisin ehdottomasti majoittua täällä uudelleenkin.

Hilton Helsinki Airport ja GLO Airport

Meille maakunnista matkalle lähteville ovat Helsinki-Vantaan lentokenttähotellit tulleet vuosien saatossa melko tutuiksi. Viime vuosina olemme Antin kanssa olleet sen verran mukavuudenhaluisia, että olemme yöpyneet vain kentän yhteydessä olevissa hotelleissa eli GLOssa ja Hiltonissa. Näiden hinnat pyörivät monesti samoissa luokissa, mutta tarjouksia kannattaa bongailla, ainakin Hiltonin hyväksi. GLO on kyllä kätevä kuin mikä, mutta huone on pieni ikkunaton koppi ja joskus minulla on sellainen olo, etten saa edes nukuttua siellä. Aamupala tarjoillaan joko viereisessä Cesar’s Little Italy -lounasruokalassa tai sen ollessa kiinni kuponkia vastaan saa esim. kahvin ja croissantin lentokentän kahviloista.

IMG_8293

Hiltonin varaamme aina silloin, kun ehdimme kunnolla syömään aamupalan ennen lähtöä. Esimerkiksi New Yorkin iltapäivälennolle lähtiessä mikään ei ole niin mukavaa kuin istahtaa aamupäiväksi Hiltonin aamupalapöytään tankkaamaan pitkää lentoa varten. Ja Hiltonin aamupala ei ole mikään ihan perus, vaan sieltä löytyy sitä pientä extraa ja toki perusasiat ovat kunnossa. Itse huone on aika tavanomainen, mutta merkittävästi tilavampi kuin GLOssa, joten unikin maistuu yleensä varsin hyvin. Joskus olemme myös rentoutuneet vaahtokylvyssä ennen puuduttavaa lentoa.

IMG_1203

Sokos Hotel Ilves, Tampere

Ilves ei olisi ollut ykkösvalintani Tampereelta, mutta kyseisenä viikonloppuna lähes kaikki oli täynnä ja tännekin sain tyyliin viimeisen huoneen. Kun saavuimme paikalle myöhään illalla, meitä odotti vartun perushuoneen sijaan pykälän parempi huone, mikä tarkoitti mm. upeaa näköalaa rakennuksen yläkerroksista käsin. Pehmeä sänky ja auringonlaskun seuraaminen omasta rauhasta käsin olivat juuri ne asiat, joita väsyneinä kaipasimme. Aamupala tarjoiltiin Amarillossa ja oli niin sitä samaa kuin kaikissa ketjuissa, että emme enää kyllästymisen vuoksi voineet siitä juuri nauttia.

IMG_1405

Cumulus Resort Rukahovi, Kuusamo

Olen ollut muutamalla työmatkalla Rukalla ja majoittunut aina Rukahovissa. Keväällä huoneestani oli upeat näkymät alas rinnettä ja ihailin auringonlaskua omalta parvekkeelta. Muutoin huone oli ihan perus (tämä ei siis ollut niitä vanhoja, matalan siiven huoneita), samoin kuin aamupala ihan tyypillistä Cumulus-tasoa, eli ei mitenkään erityinen. Sen sijaan aamiaisravintolasta oli hienot maisemat suoraan rinteeseen.

IMG_0628

Arctic Light Hotel, Rovaniemi

Pääsin ilokseni Rovaniemen-työmatkalle viime viikolla ja olin odottanut tätä kovin, sillä vaikka olen asunut Oulussa yli vuosikymmenen, en ole oikeastaan koskaan käynyt Rovaniemellä. Mikä häpeä. Nyt siis odotin sekä Rovaniemeä että sen varsin mielenkiintoiselta vaikuttavia, viime vuosina avattuja ravintoloita sekä Suomen parhaimmaksikin valittua Arctic Light Hotellia. Eikä minun tarvinnut pettyä, sillä kyllähän tämä rovaniemeläishotelli pesi muut vuoden sisään kokeillut kotimaan hotellit ihan selvästi. Oli ilo majoittua sellaisessa paikassa, missä yksityiskohtia ja hotellin tarinaa on mietitty loppuun asti. Huone oli hotellin edullisin, mutta tunnelmassa se ei näkynyt. Tylsyydestä ei ollut tietoakaan, vaan sisustus oli sekä tyylikäs että tunnelmallinen, valoineen kaikkineen.

Sara La Fountainin suunnittelema aamupala on varmasti Suomen paras hotelliaamiainen, ja olin onnellinen että ehdin syömään sen kahdesti, eli testasin kyllä lähes kaikki läpi. Miltä kuulostaisi erilaiset viher- ja smoothieshotit, tuoreet marjat ja pienet jugurtti+granola-annokset, raakakakut sekä mango-chiavanukkaat? Ihana suklaakakku, herkulliset pekaaniviinerit ja pikkumunkit? Munakas pinaatilla ja kirsikkatomaateilla? Oikeista marjoista ja yrteistä makunsa saavat vedet? Enpä ole nähnyt missään näin hyvin tehtyä aamupalaa!

 

Mikä on sun suosikkihotelli Suomessa?

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. IGTT hostit: TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.

TallennaTallenna

12 vastausta artikkeliin “Kokemuksia kotimaan hotelleista Helsingistä Rovaniemelle

 1. Kattava lista! Heti eka, eli Seurahuone oli aikoinaan muutaman kerran vakipaikkana työmatkoilla ja siitä onkin nostalgiset muistot. Sen jälkeen omia kokemuksia ei näistä ollutkaan kuin lentokentän hotelleista, mutta vaihteluna Turkua ja Hyvinkäätä. ^^

  1. Mulla kans Seurahuone oli nimenomaan työmatkoilta tuttu, ja nyt olimme siellä ensimmäistä kertaa omalla lomalla. Kahden hengen huone oli ihanan tilava, ja olisin muutenkin voinut vaikka asua siellä muutaman päivän. Eniten mullakin on kertynyt vuosien varrella kokemusta lentokenttähotelleista, vaikka nyt viime vuodet ollaankin jumitettu vain noissa kahdessa. Aikaisemmin hinta oli paljon merkittävämmässä roolissa kuin nykyään.

 2. Mä en oikein yövy hotelleissa Suomessa. Mieluummin luuhaan kavereiden nurkissa, tai tulen yöksi kotiin. Tampereelle pääsee onneksi pitkin yötä varsinkin Helsingistä. Viime kesänä tuli yövyttyä jopa yksi yö Helsingissä! En edes muista koska sitä ennen olen niin tehnyt. Testailtiin jotain pientä hotellia Helsingin keskustan laitamilla. Se oli ihan hauska. Tosin aamupalaa hintaan ei kuulunut, mutta tarjolla oli kori Marie-keksejä. Niitä syötiin kaverin kanssa pahimpaan nälkään. 😀 Noista sun mainitsemistasi tuo Seurahuone voisi olla mun tyylinen. Kaipaan hotellilta enemmänkin persoonaa kuin tasaista, mutta tylsää laatua 🙂

  1. Mä yövyn kaikkein mieluiten hotelleissa, kaipaan jotenkin omaa rauhaa nykyään niin paljon. Suomessa tietenkin harvemmin tulee hotellin tarvetta, jos ei lasketa noita työmatkoja ja lentokenttähotelleja (Oulusta asti kun lähdetään). Mutta nyt tehtiin kesällä poikkeus, kun kierrettiin muutama päivä autolla kotimaata (sukulaisissa lähinnä, mutta halusimme yöksi omaan rauhaan). Ihan totta, nimenomaan sillä persoonalla on iso merkitys! Kunhan on ihan ok taso, niin sillä pärjää 🙂

 3. Aikaisemmassa työssäni ennen aikaista lentoa työnantaja majoitti minut lähes aina lentokentän Hiltoniin, enkä olisi voinut olla tyytyväisempi! Aamiaista en tainnut kuitenkaan koskaan ehtiä nauttimaan, mikä oli kyllä harmi. Kerran, ilmeisesti Hiltonin ollessa täynnä, jouduin yöpymään GLOssa, ja Hiltoniin tottuneena olihan se aika kamala. Toinen lentokenttähotelli-inhokkini on hieman kauempana oleva Pilotti, jossa olen myöskin yöpynyt pari kertaa. Vaikka kuljetukset kentälle toimii hyvin, onhan se ihan eri asia kävellä hotellista suoraan terminaaliin!

  Tuo Arctic Light olisi ihana päästä testaamaan joskus 🙂

  1. Joo, on tosiaan iso ero yöpymismukavuudessa GLO:n ja Hiltonin välillä, joskin todella aikaisina aamuina on ihan parasta se, että tarvitsee vain nousta portaat yläkertaan ja on jo turvatarkastuksessa 🙂 Ja nuo muut lentokenttähotellit on tosi tuttuja kans, vaikka ei olla nyt viime vuosina niissä yövytty. Täältä Oulusta lähtiessä joutuu kuitenkin välillä yöpymään jossain, ja aikaisemmin tuli valittua enemmän Pilotteja ja Bonus Innejä, varsinkin kun niiden edulliseen huonehintaan kuului autopaikoitus loman ajaksi. Käytännössä olen eri tilanteissa tainnut yöpyä lähes kaikissa Hki-Vantaan lentokenttähotelleissa, paitsi Clarionissa, joka olisi kiva testata joskus 🙂

 4. Itse olen yöpynyt varovaisen arvion mukaan sadassa Suomen hotellissa +-20. Näistäkin hotelleista suurin osa oli tuttuja, mutta Rovaniemelle en ole yöpynyt koskaan. En ole oikein Suomen hotelliöistä kirjoittanut ja ainoat poikkeukset ovat pari yhteistyöpostausta. Voisin kyllä joskus tämän postauksen innoittamana kirjoittaa, sillä itsellä on aikamoinen otanta Suomen hotellitarjonnasta.

  Mutta, kun kysyit Suomessa suosikkihotellia, niin annan kaksi. Toinen on mainitsemasi Ilves ja pelkästään yhdestä syystä, noiden ylähuoneiden koskimaisemien. Asun aika lähellä kyseistä hotellia, mutta silti käyn siellä aina silloin tällöin yöpymässä -> rakastan tuota kotikaupunkini maisemaa (Tornissa maisemat eivät lähelläkään yhtä hyvät). Miinusta hotellissa on kyllä aamianen, vaikka mustaamakkaraa saakin 😀 Nimittäin en voi sietää hotelleja, jossa aamupala syödään samassa paikassa missä kello neljään saakka porukka on viihteellä. Tällaiset pitäisi lailla kieltää, eikä sitä korvaisi edes todella laadukkaalla aamupalalla ja Ilveksessä se on luokkaa perus.

  Mutta, suosikkihotellini on Radisson Blu Aleksanteri Punavuoressa, sillä sieltä löytyy ylivoimaisesti Suomen paras hotellihuone! http://kohteenamaailma.fi/kotimaa/suomen-rokkaavin-hotellihuone/ Plussana vielä se, että siitä on kävelymatkan päässä useat Helsingin parhaat olutravintolat. -Rock!

  1. Kiitos pitkästä kommentista! Mulla suurin osa Suomen hotellikokemuksista on tullut työmatkojen kautta, ja sitten nuo lentokenttähotellit (olen käynyt läpi lähes kaikki, vaikka nyt vuoden sisään yöpynyt vain noissa kahdessa). Nyt olen mahdollisesti lähdössä työmatkalle Tampereelle, ja ajattelin testata Villan 🙂 Tornikin oli mielessä. Mutta hyvä tietää, että näkymät ovat paremmat Ilveksestä! Se on mulle ehkä tutuin Tampereen hotelleista. Kolmessa muussakin olen yöpynyt joskus, mutta nyt on ihan pakko tunnustaa etten edes muista että missä! Taitaa olla vuosia välissä 🙂 Jep, mustamakkara oli Ilveksen aamiaisella parasta, muu jäikin sitten vähemmälle huomiolle.

 5. Yövyn todella vähän kotimaan hotelleissa, kun se on niin turkasen kallista neljälle hengelle. Koska asun Helsingissä, olen yöpynyt täällä vain harvoin. Sillonkin, kun en asunut täällä, yövyin yleensä jonkun ystävän luona.

  Tältä listalta erityisen tuttu oli Tampereen Ilves-hotelli. Siellä olen työn puolesta yöpynyt useamman kerran ja näkymät ovat kyllä yläkerroksista hienot! Ja hyvä sijainti. Siitä on helppo lompsia kaupungille mihin suuntaan hyvänsä. 🙂

  1. Se on kyllä kallista! Mulla suurin osa kokemuksista tulee työmatkojen kautta, vaikka tässä postauksessa olikin varmaan enemmistö omien lomien hotelleja. Joskus kyllä ketuttaa, kun Oulusta lähtiessä pitää maksaa lennot ja hotelli ennen kuin edes pääsee lähtemään Helsingistä eteenpäin, mutta toisaalta onhan täällä asuminen halvempaa, että siinä voi sitten säästellä ylimääräisiä matkakuluja varten 🙂 Ja totta, Ilveksen sijainti on mitä parhain!

 6. Oma suosikkini Suomen hotelleista on Tampereen Tammer. Nykyään se kuuluu Radisson-ketjuun, mutta yövyin, kun oli vielä Sokoksen. Se on omanlaisensa. Vanhaa kunnioittaen saneerattu. Se henkii todella charmia. Kotimaanmatkailua en kovin paljon harrasta, eli hotellikokemuksetkin vähäiset. Ja kun Helsingistä lähden reissuun, ei lentokenttäyöpymisillekään ole tarvetta.

  1. Tammerissa olisi kyllä kiva yöpyä joskus 🙂 Muistelen, että olen siellä joskus ollutkin, mutta siitä on ainakin sata vuotta aikaa. Mullakin on aika vähän kokemuksia kotimaan matkailusta, mutta hyödynnän kyllä mielelläni työmatkoja aina kun mahdollista ja samalla voin testata itselle uusia hotelleja 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: