Yksi miniloma Lontoossa, missä kaikkialla käytiin?

Olenpas pitänyt harvinaisen pitkän blogitauon. Se ei ole ollut mitenkään tarkoituksellinen, mutta jotenkin minun on ollut hirveän hankala tarttua nyt mihinkään, vaikka sekä Lontoosta että Amsterdamista olenkin tehnyt vain yhden postauksen. Molemmista olisi sanottavaa paljon enemmänkin, mutta toisaalta en taida nyt lähteä silppuamaan kaikkea useammaksi kirjoitukseksi. Sen sijaan ajattelin koota vielä Lontoon fiiliksiä tähän yhteen pidempään postaukseen, jossa muistelen vielä missä kaikkialla ehdimme kolmen päivän loman aikana käymään. Jos ei olisi ollut niin kamalan kuuma, olisimme jaksaneet vähän enemmänkin, mutta aika hyvä kattaus lienee tässäkin.

P6193604makujakotoaP6190821auringonallaP6190827

Paddington

Hotellimme sijaitsi Paddingtonin alueella muutamasta syystä: siellä oli kohtuullisen hintaista, todella hyvät kulkuyhteydet (ainakin jos pari metrolinjaa ei olisi ollut suljettuna sillä hetkellä) ja minulle se oli ”tuttu” 24 vuoden takaiselta reissulta. Parasta Paddingtonissa oli viehättävät kadut, sekä Norfolk Square Gardens, jossa söimme yhden puistoaamupalan ihanien, valtavien vehreiden puiden varjossa.

P6173524P6173539

Hyde Park

Meidän hotellilta oli vain lyhyt kävelymatka Hyde Parkiin, joten sekä aloitimme että lopetimme lomalle samoihin maisemiin. Erityisesti viimeisen illan istuskelu puistonpenkillä vihdoin ja viimein viilenevässä illassa on jäänyt mieleeni. Kuuman päivän jälkeen ei olisi mitään muuta jaksanutkaan.

IMG_3328IMG_3329IMG_3334

Notting Hill

Kävimme Notting Hillissä lauantaina aamupäivästä, ja se oli varmasti sekä hyvä että huono ratkaisu: paikka kuhisi elämää, mutta myös paljon muita turisteja. Tarkempi katujen tutkiskelu jäi sikseen, kun etenimme ihmisvirrassa Portobello Roadin markkinoita mukaillen. Antti löysi täältä pari ihan hyvää levykauppaa.

makujakotoaP6170802makujakotoaIMG_0969IMG_3414

Soho ja Oxford Circus

Kävimme Sohon ja Oxford Circuksen tienoilla parikin kertaa, yleensä syömässä (ja ostamassa hätäiseen lisää kesävaatteita, kun joku oli jättänyt yli 30 asteen ennusteista huolimatta shortsit kotiin). Erityisesti Sohossa oli monia kivan näköisiä ravintoloita ja pienempiä kuppiloita. Me söimme meksikolaisessa Wahacassa sekä Honest Burgersin terassilla.

IMG_3347P6173542P6173545IMG_3356P6173544IMG_3360

Kings Cross ja Camden Town

Matkalla Camden Towniin pysähdyimme Antin edellisen reissun kotikulmilla Kings Crossissa, jossa oli taas ihan omaleimainen tunnelmansa etnisine ravintoloineen, keskittyen ison rautatieaseman ympärille. Camdenissa meitä odotti lauantai-illan hulinat, mikä tarkoitti meidän kohdalla sitä, että Camden Marketille saavuttuamme emme saaneet niin pitkään aikaan juomaa, emmekä ruokaa ollenkaan (koska kaikki sulkivat luukkunsa). Olisi pitänyt mennä hieman aikaisemmin! Sinällään alue oli mielenkiintoinen ja kivan värikäs.

P6183553P6183550IMG_3370

Wapping

Sunnuntaiaamun aloitimme pienellä kävelyllä Wappingissa. Thamesin rannalla oli kivasti asteen verran vilvoittavampaa kuin muualla, ja ainakin tuohon aikaan alue oli rauhallinen. Samalla pääsimme ihailemaan Tower Bridgeä sopivan välimatkan päästä, ilman turistivilinää.

P6183564P6183574IMG_3379P6183558P6183561IMG_3390IMG_3393makujakotoaP6180814 (3)makujakotoaP6183579P6183585

Brick Lane

Yksi lempihetkistäni oli Brick Lanea pitkin kävely, sillä matkan varrelle osui sekä mielenkiintoista katutaidetta, herkullista katuruokaa, viihtyisä ”takapihan” terassi hyvän musiikin kera sekä kirpputori, jossa oli tuulipukurekkien (kävin fiilistelemässä!) lisäksi ilmastointi. Paljon porukkaa, mutta ei kuitenkaan liian ahdasta.

auringonallaP6180819IMG_3417IMG_3420

Piccadilly Circus ja China Town

Sunnuntai-iltana suuntasimme Piccadilly Circukselle, joka piti nähdä ihan senkin takia, että muistan sen melko hyvin sieltä 24 vuoden takaa. Mutta voi ihmetys sitä hetkeä, kun kysyin Antilta mihin päin meidän pitäisi nyt sitten mennä, jos meinaamme nähdä kuulut mainostaulut, ja vastaus oli että just tähän. Tällä hetkellä kaikki oli peitetty mainoslakanoilla, ja muutenkin paikka oli paljon pienempi kuin muistin, joten en todellakaan tunnistanut samaksi. Sinällään illalla oli kuitenkin hauska seurata ihmisvilinää. Pistäydyimme myös China Townin puolella, joka on todella pieni, mutta kun se osui kohdalle niin miksipä ei. Olisin halunnut jäätelöllä täytetyn munavohvelin, mutta sitä olisi pitänyt jonottaa varmasti tunti.

auringonallaP6190837

Covent Garden

Kävimme Covent Gardenissa syömässä, mikä oli oikein hyvä ratkaisu kuuman päivän lounaspaikaksi. Varjoisalla terassilla istuskelu sekä viehättävät kadut ja kukkaistutukset toivat mukavan pakohetken suurkaupungin kuumuuteen, vaikka olimme ihan keskustassa.

IMG_3430auringonallaIMG_1008IMG_3424IMG_3438auringonallaIMG_1004

Brixton

Sää vain lämpeni loppua kohden, ja viimeisenä päivänä suuntasimme kulkumme Brixtoniin. Ja Brixtoniin jos minne aurinko ja helle sopivat, sillä kaupunginosa on muutenkin kuin pala Karibiaa, joskin aamupäiväaikaan osa paikoista vielä selvästi nukkui ja alueella oli todella rauhallista. Fiilis oli kuitenkin aistittavissa rakennuksista ja niistä värikkäästi pukeutuneista asukkaista, jotka olivat jo ehtineet ostoksille katumarkkinoille ja kauppahalleihin.

Aika paljon siis ehdittiin kolmen päivän aikana, vaikka kyllä jokunen paikka jäi käymättäkin. Mutta on tietenkin hyvä säästää jotain seuraavaankin reissuun, sillä kyllä me varmasti Lontooseen lähdetään uudelleenkin. Veikkaan kuitenkin ajankohdaksi ennemmin syksyä.

Mutta kertokaas mitkä on teidän lempipaikat Lontoossa? Entä paras vuodenaika? Hyvä hotelli?

Ps. Eiks Antti olekin ottanut upeita kuvia? Mä keskityin lähinnä kännykkäräpsyihin ja ruokakuviin.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: