Jos nyt lähtisin New Yorkiin, niin…

…tietäisin kyllä mitä kaikkea haluaisin tehdä. Postasin joku viikko sitten Instagramiin kuvan tekstillä: Tässä vaiheessa kevättä mieli puntaroi tyypilliseen tapaan syyslomaa: varatako New York vaiko eikö? Sen lisäksi täytin Kuukauden IGTT -palstatilani pelkästään Nykin kuvilla. Hmmm…

Kaksi edellistä reissua ovat olleet syksyllä lokakuun lopussa, toinen hieman ruskaisempi kuin toinen (marraskuu olisi siihen tarkoitukseen paljon varmempi). Sitä ennen olimme reissanneet kaupunkiin useampaan kertaan kesäaikaan: toukokuussa, kesäkuussa ja syyskuun alussa. Jotenkin se kesäinen Nyki kiehtoisi nyt erityisesti, joten pitäisiköhän syysreissu aikaistaa jo elo-syyskuulle? Silloin on vielä täysi kesä!

Puistot ja piknikit

Kaupungin kesähellettä pääsee kätevästi pakoon puistoihin. Piknik Central Parkissa olisi muutenkin ihan klassikko. Kerran nappasimme bagelit ja kahvit delistä ja söimme aamupalan Bow Bridgen tienoilla puistonpenkillä. Edellisellä lomallamme kävelimme pitkulaisen High Line -puiston läpi päästä päähän ja haimme lounasta Chelsea Marketista.

nycigtt4

Smorgasburgin ruokakeidas

Tämä menee jossain määrin samaan kategoriaan, mutta ulkona syöminen on ihan parasta! Helpoimmalla pääsee, kun suuntaa Brooklynin puolelle Smorgasburgiin ja käy hakemassa pöytään tai piknikviltille sitä mitä mieli tekee.

nycigtt

Aamupalat tunnelmallisissa kahviloissa

New Yorkin hotellimajoituksiin kuuluu todella harvoin aamupalaa, joten se on hyvä syy lähteä kunnolla syömään. Kuvassa Jack’s Wife Freda, Two Hands ja Five Leaves. Kannattaa olla ajoissa paikalla, sillä paikat täyttyvät ainakin viikonloppuisin nopeasti.

nycigtt2

Mini roadtrip lähialueelle

Ainaista roadtripkuumetta voi lievittää myös kaupunkilomalla, jos uhraa kaksikin päivää muualla kiertelyyn. Kokeiltu on jo kahdesti! Nyt kesällä olisi ihana suunnata Hamptonsiin ja nähdä paikka sesonkiaikana, meidän aikaan kun oli ihan superhiljaista ja suorastaan autiota. Kuvat ovat Fire Islandilta, jossa pysähdyimme matkan varrella.

nycigtt3

Päämäärätön vaeltelu kaduilla

Aina hyvä idea. Olo on kuin keskellä tv-sarjaa, varsinkin Villagen kaduilla kävellessä. Joskus kannattaa lähteä liikenteeseen ihan yksin, silloin voi tasan tarkkaan päättää jokaisessa kadunkulmassa, mihin suuntaan lähtee. Yleensä kaikki vaihtoehdot ovat hyviä.

igttnyc5

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. IGTT hostit: TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.

20 vastausta artikkeliin “Jos nyt lähtisin New Yorkiin, niin…

 1. Ilman muuta kannattaa lähteä Nykiin elo-syyskuussa-sinne kun kannattaa lähteä aina! Postausta lukiessa ja kuvia katsellessa alkoi taas matkakuume nousta ja kun vielä netti tarjoaa halpoja lentoja Seatleen….vaarallinen yhdistelmä…

  1. Niin se on, siinä ei voi mennä rahat hukkaan! Jospa tässä sais loman järkättyä 🙂 Ja katselin muuten Seattlen tarjouslentoja kans yksi päivä, mutta harmi kyllä niin pitkää lomaa ei ole tiedossa, että sinne asti voisi lähteä roadtrippailemaan.

  1. Nimenomaan! Mekin ollaan oltu talviaikaan kahdesti, ja molempina kertoina olen kironnut sen tuulen ja viiman ja jäätävän kylmän sään. Halpaa silloin kyllä on (paitsi uutena vuotena), mutta kyllä syksy on paljon parempi aika 🙂 Kevät on kans suosikki!

 2. Nyki on kyllä kiva kaupunki. Olen tässä viime päivinä potenut ihan yleistä Jenkkilän matkakuumetta kesäflunssan ohessa. Johtunee ehkä siitä, että olen ideoinut vihdoin kuvakirjaa viime kesän pitemmästä roadtripistä. Melkein kaupunki kuin kaupunki kiinnostaisi. Olisi kyllä myös kiva joskus yhdistää Nykinkin lomaan pieni roadtrip-osuus. Itärannikon maaseutu kun on jäänyt täysin vieraaksi. Ainakin tuo Fire Island näyttää kivalta.

  1. Vanhojen matkakuvien selailu aiheuttaa kyllä ihan mielettömän matkakuumeen, varsinkin siis ne roadtrip-kuvat, kun niistä näkee kuinka huimasti yhden reissun aikana ehtiikään kokea kaikkea. Ja jos ei ole aikaa kunnon roadtripiin, niin joko viikko Floridassa autoillen tai sitten länsirannikolla lyhytkin pätkä on kyllä ihan kivoja. Ja mitä lyhyempi aika, sitä enemmän rahaa laittaa kivaan autoon 😉

 3. Ja hyvä valinta täällä! NYC on tosiaan mahtavan monipuolinen – viime elokuussa vietettiin siellä 2vkoa ja silti jäi monta kohdetta edelleen kurkkaamatta. Hyvää kesää!

  1. Voi ihana, kaksi kokonaista viikkoa! Meillä kaikki reissut ovat olleet maksimissaan viikon. Ehtiihän siinäkin, mutta joskus olisi kiva asua Nykissä vaikka kuukausi, pääsisi vähän edes paikallisen arjen makuun 🙂 Kiitos samoin hyvää kesää!

 4. Onnistuit nostattamaan mun matkakuumetta! Jenkeissä olen viettänyt aikaa vain länsirannikolla, joten New York kyllä kiinnostaisi. Todella tunnelmaisia kuvia 🙂

  1. Kiitos Laura! Länsirannikko on tietty ihan oma maailmansa ja ihan huippu sekin, tykkään molemmista! Nyki kannattaa kokea ainakin kerran elämässä, niin sitten tietää tykkääkö vai ei 🙂 Paitsi että mä en ihastunut niin kovasti ekalla lyhyellä reissulla…

 5. Voihan New York! Olen yrittänyt uskotella itselleni, että pärjään tämän vuoden ihan hyvin pelkillä Eurooppaan suuntautuvilla reissuilla, mutta mun päättäväisyyteni mureni hiljakseen jokaisen sun NY-kuvan kohdalla 😀 Toisaalta olen suunnitellut juhlivani ensi vuonna puolipyöreitäni juurikin New Yorkissa, joten jos maltan odottaa vajaan vuoden niin… Paitsi jos postailet taas ensi kuun IGTT:ssä New Yorkista, niin en tiedä mitä tapahtuu 😉

  1. Haha, juu ei vuotta ilman New Yorkin -reissua, sehän olisi kidutusta 😉 Paitsi tietty jos on jotain juhlamatkaa suunnitteilla, niin sekin helpottaa. Pääasia, että tietää pääsevänsä sinne takuuvarmasti joskus lähitulevaisuudessa! Meilläkin on siis kesäksi vain Eurooppaa tiedossa, mutta nyt alkoi kutkuttamaan taas nämä merten takaiset paikat…

 6. New York, milloinkahan me tapaisimme jälleen? Me oltiin toukokuussa (vuosia sitten) ja se oli ihana ajankohta olla! Hellekelit, mutta ei kuitenkaan ihan liian kuumaa kaupunkilomalle. Kuitenkin yhtenä päivänä käytiin vilvoittelemassa Coney Islandilla. Rankka reissu, kun viikkoon piti mahduttaa niin paljon. Oltaisiin viihdytty pitempäänkin!

  1. Toukokuu oli myös mun mielestä tosi hyvä! Oli lämmintä, mutta ei liiaksi. Eikä ollut turhan paljon muita turisteja pyörimässä samoissa paikoissa 🙂 Me käytiin tuolloin Rockaway Beachilla, sekin ihan hauska, tosin todella rauhallinen verrattuna Coney Islandiin eikä siellä ole mitään sirkushuveja 🙂

 7. Sitten kun minäkin joskus päädyn New Yorkiin, haluan olla siellä sen verran kauan että ehtisin tehdä roadtripin Hamptonsiin. Etenkin Montauk olisi kiva nähdä, sen verran on tullut tuijoteltua The Affair -sarjaa 😀

  1. Roadtrip Hamptonsiin on kyllä klassikko! Kesällä varmaan superruuhkainen paikka, mutta jos pahimman sesongin ulkopuolella käy, niin saa varmaan olla enemmän rauhassa. Me oltiin siis lokakuussa, ja silloin paikka oli jo ihan kuollut, ei juuri yhtään muita turisteja ja osa paikoista kiinni. Mutta maisemat ovat toki samat eikä ollut parkki- ym. ongelmia 😀

 8. Kyllä New Yorkiin kannattaa mennä aina kuin mahdollista, ihan jokaisena vuodenaikana. Itselle parasta aikaa siellä on penkkiurheilun kannalta marraskuu, kun on kaikki talvisarjat käynnissä. Bonuksena on mahdollinen ruska, mikä on kaupungissa upea. Oma juttunsa on muut vuodenajat, toki kesällä saattaa olla aika kuuma ajoittain. Tosin silloin voisi ottaa avoauton alle ja lähteä katsomaan rantakyliä. Kyllä tämäkin postaus innoitti siihen, että en eilen taas turhaan New Yorkin majoituksia katsellut…

  1. Marraskuu olisikin varmasti ruskan kannalta paras. Ekana vuonna olimme lokakuun lopussa ja reissun loppupuolella ruska vihdoin valtasi myös kaupungin. Seuraavana vuonna niin ei ehtinyt käymään, joten se oli vähän pettymys. Marraskuu olisi siis parempi! Voi vitsi, nyt tuli heti hirveä reissukuume! Pitäisiköhän itsekin vilkuilla niitä majoituksia… 😀

 9. Apua, minkä New York -tarpeen herätit. Onneksi sammutit sen myös muistuttamalla aamupaloista. Tulivat meillä viimeksi ihan hirveän kalliiksi. Koska olen nyt niin pitkällä reissulla, tiedän, että tulevaisuudessa elellään aika säästöbudjetilla. Mutta kyllä New York aina kelpaisi. Olen ollut vain sydäntalvella ja kesällä. Heräävä kevät ja toisaalta syksyn ruska voisi olla kiva!

  1. Ihan totta, aamupaloihin menee paljon rahaa! Meillä oli onneksi niin, että hotellilla oli aamupala, joten kävimme vain parina aamuna ravintolassa. Kevät ja syksy ovat mielestäni parhaita aikoja Nykissä, talvella tuskin menen sinne enää edes halpojen hintojen houkuttelemana (tammikuu) ja kesällä voi huonolla tuurilla olla todella tukalan kuuma. Tosin ei se tietty sen kummempaa ole kuin Aasiassakaan, joskus vain yllättävän kosteaa ja kuumaa, kun ei sitä siellä odottaisi 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: