Yllättävän upea Florida

Maaliskuinen Floridan-reissumme oli kolmas matka syksy-kevättalvi välillä, joten sen suunnittelu jäi kovin ylimalkaiseksi ja reittikin päätettiin suurimmaksi osaksi ensifiiliksen mukaan. Olimme varanneet kaikki majapaikat, mikä ei antanut liikkumavaraa suunnitelmien muutoksille, mutta toisaalta saimme yöpymiset edullisemmin kuin paikan päältä hankittuina (ja muutenkin tosi edullisesti) ja ylipäätään meillä oli joku paikka missä yöpyä, sillä tuohon aikaan motelli jos toinenkin vilkutti no vacancy -valoja. Meillä oli siis tiedossa päivän määränpää, mutta kaikki se, mitä päivän aikana teimme, oli vapaasti valittavissa.

Florida6Florida1

 

Edellinen reissumme Floridaan oli neljä vuotta sitten, jolloin vietimme muutaman yön Miamissa ennen New Yorkiin siirtymistä. Vuokrasimme myös auton ja hujautimme Key Westiin ja takaisin saman päivän aikana. Trooppisena hyvän mielen paikkana mieleen jäänyt Key West olikin meillä listalla ehdottomasti, ja bonuksena tietenkin ajaminen Keys-saarten läpi. Everglades oli myös reittimme varrella luonnollisestikin, koska ajoimme länsirannikon puolelta itärannikolle. Muut paikat hyppäsivät suunnitelmaamme sopivan sijaintinsa vuoksi.

Florida5Florida4

Viikko Floridassa oli taas hyvä osoitus siitä, kuinka paljon autolla liikkuessa näkee. Välimatkat eivät olleet kovin pitkiä, mutta vaihdoimme paikkaa päivittäin. Sen johdosta näimme aika hyvän kattauksen keskenään erilaisia paikkoja. Oli tropiikkia, suota, eläimiä (kuten alligaattoreita, huh!), urbaania katutaidetta, art decoa, huimia auringonlaskuja ja -nousuja, dineraamupaloja, avaruuspäivä, vaaleahiekkaisia biitsejä ja monen monta motellia. Eniten pidän roadtripeissä siitä lähdön fiiliksestä, joka koittaa joka ikinen aamu. Haetaan kahvit, syödään jotain häthätään kyhättyä aamupalaa ja pakataan auto aamuauringon lämmittäessä. Näppäillään navigaattoriin joku määränpää, jonne saavutaan yleensä vasta illasta, sillä matkan varrelle osuu aina jotain yllättävää ja mielenkiintoista.

Florida2Florida3

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. IGTT hostit: TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.

 

10 vastausta artikkeliin “Yllättävän upea Florida

 1. Florida ei ole koskaan erityisesti kiehtonut, onhan se tunnettu vähän semmoisena eläkeläisten osavaltiona. Kiva kuulla millaista siellä oikeasti on. Ja onhan nuo maisemat nyt aika täys kymppi! 🙂

  1. Heh, ihan totta, eläkeläisten nimenomaan! Mekin kyllä vähän tuolla naureskellen pohdittiin, että muutetaanko Lake Worthiin sitten vanhoina 😀 Mutta onhan Florida oikeasti tosi monipuolinen osavaltio, löytyy varmaan kaikille jotain 🙂

 2. Floridassa on kyllä tosi paljon kaikkea kivaa. Miami Beachille ei tosiaan kannata jäädä oleilemaan, tai matka voi olla aikamoinen pettymys. Me ollaan oltu pari kertaa Floridassa, koska ollaan lähdetty sieltä Karibialle risteilemään. Sama tiedossa taas syksyllä. Silloin tosin lähdetään risteilemään Orlandosta, joten keskitytään tällä erää risteilyn ulkopuolinen loma-aika sinne suunnalle. Innolla jo odotan 🙂

  1. Miami Beach on tosiaan sen verran pieni alue, ettei varmaan kovin moni vietä lomaansa pelkästään siellä. Jo Miamin kaupunki tarjoaa näkemistä ja tekemistä, muusta Floridasta puhumattakaan 🙂 Meillä on vielä risteilyt kokeilematta, mutta saattaahan niidenkin aika tulla joskus!

  1. Kiitos kommentista ja linkistä Timo! Ollaanpas me pyöritty samoilla kulmilla lähes joka paikassa 🙂 Kyllä ihan hyvin riittää paikkoja parillekin reissulle, ja sitten voi myös kierrellä niitä lemppareita uudelleen 🙂

 3. Ihana ja osuva kuvaus roadtrippien lähdön fiiliksestä! 🙂 Me oltiin muutama vuosi sitten kaksi viikkoa Floridassa, ja vaikka loma oli todella onnistunut ja nähtiin paljon kaikkea mielenkiintoista, ei siitä tullut meille ”pakko päästä takaisin” -kohde. Auton vuokraaminen oli ihan ehdotonta, ja paras reissu tehtiin Key Westiin. Sinne voisin kyllä mennäkin uudestaan, on se sen verran ihana kylä! 🙂

  1. Kiitos Terhi! Meillä taas reissu meni lähinnä niin, että lähes joka päivä sanottiin ”jos meillä olisi aikaa, niin…” eli kertoo jotain siitä, että jokaisessa paikassa olisi voinut pysähtyä vähän pidempäänkin 🙂 Siispä uudelle reissulle voisi hyvinkin olla tilausta! Sinällään hassua, että vaikka ollaan oltu jo kahdesti Floridassa, niin ei olla oltu siellä yhteensä edes kahta viikkoa… Tässä meillä on kyllä parannettavaa, aikaa voisi aina varata vähän enemmän!

 4. Just niin mun tyyppistä matkailua: mitä sitä suunnittelemaan, kun voi mennä suunnittelemattakin. 🙂 Ollaan joskus myös ajeltu noilla kulmilla, mutta matka Key Westiin tuntui silloin liian pitkältä vain yhden yön takia. Enempää ei ollut aikaa. Ja te olitte ajelleet päiväseltään… Mutta kyllä minä vielä sinnekin joskus. Jos vaikka dollari vähän halpenisi, olisi mukavampi noilla huudeilla.

  1. Ihan totta, että matka on pitkähkö ja hidas, mutta käytännössä siis yövyimme Keyseillä, noin tunnin matkan päässä Key Westistä (toisena yönä siis, lähdimme kyllä ihan Miamista asti liikkeelle). Ensi kerralla ehdottomasti pidempään!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: