3 x 5 vinkkiä Ouluun, ja muutama bonus!

Heinäkuun IG Travel Thursdayssa on teemana kotimaa, ja koska harrastan kotimaan matkailua edelleen hävettävän vähän (käytännössä vain työmatkoja ja mökkilomia), ajattelin valita postauksen aiheeksi kotikaupunkini Oulun. Olen asunut Oulussa nyt 14 vuotta ja täytyy sanoa, että kaupunki on muuttunut siinä ajassa melkoisesti. Erityisesti muutamat viimeiset vuodet ovat olleet esimerkiksi kahvila- ja ravintolakulttuurin kannalta erittäin hyviä ja on ilahduttavaa, kuinka paljon kaikkea kivaa Oulusta löytyykään. Tässä muutamia vinkkejä, jotka eivät ole välttämättä mitään”parhaat” kategoriaa, sillä hyviä on paljon, vaan esimerkiksi ravintoloissa olen yrittänyt poimia toisiinsa nähden erilaisia paikkoja.

Ruoka ja ravintolat

OuluIGTT1

Cafe Rooster. Jos pitäisi valita yksi paikka, niin Rooster tarjoaa sekä hyvää brunssia, lounasta että päivällistä, ja lisäksi samassa paikassa on pubi. Tykkään miljööstä ja ruuasta.

OuluIGTT2

Toripolliisi. Toripolliisilla on kaksi ehdotonta plussaa: lounas ja patio. Iltalistaa olen testannut harvemmin (mutta olen kyllä syönyt hyviä simpukoita ja blinejä ja muutakin), mutta lounas on yksi suosikeistani ja erityisesti kala-annokset hellivät kehoa ja mieltä. Kesäpäivisin katetulla terassilla on ihana istuskella varjon alla ja katsella torinrannan meininkiä.

OuluIGTT3

Makukellari. Makukellari on varsin pieni tapaus, mutta erityisesti lounasbuffet on suosikkini. Buffetissa on mm. sushia, ihania kylmiä soba-nuudeleita sekä lämpimiä ruokia, jotka saattavat joskus yllättää, kuten friteeratut bataatti-wontonit, nam! Kannattaa mennä ajoissa, että mahtuu sisään.

OuluIGTT4

Rauhala. Rauhalan miljöö on sekoitus arvokasta kartanoa ja mummolaa, ja lounasbuffet maistuvaa kotiruokaa. Tulen aina hyvälle mielelle täällä!

PicMonkey Collage

Friends and Brgrs. Hypin innosta, kun Friends and Brgrs avasi Ouluun Kauppakeskus Valkeaan. Kaikki ruuat tehdään tuoreista, hyvistä raaka-aineista ja sen kyllä huomaa mausta! Lisäksi näkymät ravintolasta ovat kivat suuren lasiseinän ansiosta.

PicMonkey Collage5

Bonukset: Tuban burgerit ja lounas, Hagia Sofian ihana lounasbuffet ja aito turkkilainen ruoka, Suomen ensimmäinen bangladeshilaista ruokaa tarjoava Fuchka, Yuki Sushin ajoittaiset sushibuffat, Cantinan italialaiset pizzat, M6 Diningin herkulliset vartaat, Konst o. Delin teemabrunssit.

Kahvilat ja herkuttelut

OuluIGTT5

Bacaro Doppio. Oulun uusimpia kahviloita ja sijaitsee Valkeassa. Italialaiset kahvilatuotteet ja aivan ihana lattia! Tunnelma on muutenkin viihtyisä, vaikka onkin hälyisän ostoskeskuksen pääovien vieressä.

OuluIGTT6

Kiikku. Ehdoton pysähdys Ainolanpuistossa kävellessä. Tämän kesäisemmäksi ei fiilis tule ja kakut ovat usein söpöjä ja maukkaita.

OuluIGTT7

Puistola. Pitkäaikainen lempikahvilani. Kroisantti ja talon oma appelsiinimarmeladi sekä tummapaahtokahvi toimivat herkutteluaamupalana. Rakennus on ihana, Oulun kauneimpia!

OuluIGTT12

Tähtijätski ja Minetti. Olen joskus sanonut, etten enää Italian reissujen jälkeen syö muualla jäätelöä kuin Italiassa, enkä varsinkaan Suomessa. Mutta nykyään Oulussa saa mitä ihanampia jäätelöitä. Minetti lienee tuttu kaikille ja ilahduttavasti varsinaisen toimipaikan lisäksi myös kaupungin kaduille on ilmestynyt jokunen Minetin koju. Tähtijätski taasen on omaa luokkaansa ja jäätelömaut vaihtelevat tilanteen mukaan. Isoon jätskinälkään kannattaa valita viiden minipallon annos, niin pääsee maistamaan useampaa eri makua kerralla!

PicMonkey Collage6

Antellin kahvilat. Vielä joitakin vuosia sitten oululaisen Katri Antellin kahviloita oli keskustassa vain yksi, Rotuaarin kahvila, joka edelleenkin pitää yllä perinteistä tunnelmaa. Sen jälkeen mukaan tuli Kalevankulma, jonka lattia on aivan ihana! Viimeisin avaus on Piha, jossa olen ehtinyt käymään vain pikaisesti, mutta hyvältä näyttää. Leivoksista perinteinen raparperihyve on suosikkini!

PicMonkey Collage7

 

Bonukset: Makian aamupala, Koivurannan kahvilan ihana miljöö, perinteinen kestosuosikki Bisketti, Tähtitornin kahvilan kesäfiilis, Torinrannan munkki- ja lettukahvit, La Torrefazionen värikkäät aamupala-annokset ja hyvä kahvi.

 

Tekemistä ja näkemistä

PicMonkey Collage2

Torinranta. Elämä keskittyy monissa kaupungeissa kesäisin torin ympärille, Oulussa Torinrantaan. Ja siellä majailee myös kuulu Toripolliisi, jonka kanssa otettu selfie on ihan must jokaiselle turistille! Torinrannasta löytyy niin vanhoja maksasiinirakennuksia kuin äkkiseltään betonimöhkäleiltä näyttävät kaupunginteatteri ja -kirjasto, sekä tietenkin kauppahalli.

OuluIGTT11

Ainolanpuisto. Puiston siimeksessä aina välillä unohtaa olevansa kotikaupungissa, sillä saniaiset kasvavat tuuheana kuin sademetsässä ja pikkulammikot ovat tummansävyisiä kuin saduissa. Hyvä piknikpaikka. Kannattaa kävellä myös Dammisaaren kulmilta, sillä siellä on Oulun kaunein rakennus!

PicMonkey Collage1

Nallikari. The ranta, Nallikari eli Nalsku tai Naltsu. Vaaleansiniset pukukopit, hengenpelastajan koppi sekä majakka. Uusittu rantabulevardi ja hienohiekkainen, loivasti syvenevä uimaranta. Pakollinen kesäpäiväkohde.

OuluIGTT9

Kesätapahtumat. Kesäisin Oulu täyttyy tapahtumista ja jokainen voi valita niistä itselleen mieleisimmät, kaikille löytyy varmasti jotain! Itse olen tänä vuonna menossa sekä Qstockiin että Elojazziin. Jälkimmäinen pidetään Rauhalan sisäpihalla ja tapahtuma on pieni, joten tunnelma on ihanaa elokuun alkua. Harmikseni pari mielenkiintoista tapahtumaa jää/jäi tänä kesänä väliin, kuten Bättre Folk ja Titta på Tuira, mutta ensi vuonna siten.

OuluIGTT8

Hailuoto. Jos kaupunki alkaa ahdistamaan, kannattaa suunnata tunnin auto+lauttamatkan päähän Hailuotoon, missä miljöö on sekä idyllistä maalaismaisemaa että kalastajakylää. Hailuodossa on myös upeat hienohiekkaiset rannat.

PicMonkey Collage4

Bonukset: Koitelinkosken hienot maisemat, sisustusostoksia MIA Designissa, Pikku-Liinun secondhand-huonekaluliike, Pikisaaren ympäri kävely tai pyöräily.

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. IGTT jatkui vuonna 2016 uusien hostien kera: TravelloverRimma+Laura ja Muru Mou.

 

16 vastausta artikkeliin “3 x 5 vinkkiä Ouluun, ja muutama bonus!

 1. Siis mitä? Onko nämä kuvat oikeasti Oulusta?? En ole siellä koskaan käynyt, enkä todellakaan uskonut että siellä olisi näin upean näköistä! Heti ensimmäiseksi menisin Bacaro Doppioon ihastelemaan tuota lattiaa 🙂

  1. Heh, välillä epäilen vähän itsekin 😀 Mutta pakko uskoa, nämä kuvat ovat tallentuneet Instagramiin vuosien varrella ja lisää tulee koko ajan 🙂

 2. Meidän postaukset on ihanan täydentäviä. Mulla tulee todella vähän käytyä kahviloissa ja ravintoloissa, mutta hyödynnän ehdottomasti näitä vinkkejä jos ja kun raskin mennä. Oulu on ihana! ❤

  1. Niin oli, hauskasti kyllä menivät osittain päällekkäin, mutta toisaalta ihan eri juttuihin keskittyen 🙂 Oulun nykyiset kahvilat ja ravintolat on kyllä tosi kivoja, ja nyt kun on vielä lomalla, niin tulee käytyä tavallista enemmän.

 3. Luulin tuntevani Oulun, mutta näiden perusteella oon hädin tuskin käynytkään! Makian brunssi on kyllä testattu ja se on aivan ihana. Vitsi miten tykkään muutenki kyseisestä kahvilasta kamalasti ❤ Nallikari, Hailuoto ja keskustan kivitalot on aivan parasta Oulussa! Olen tulossa Irkkufestivaalien aikaan Ouluun esiintymään kuoron kanssa kirkkoon (siis ei irkkumusaa, vaan kirkkolaulua :D), joten pistämpä tästä ruokapaikkoja korvan taakse 🙂

  1. Makian aamupala on meillä vakkari, kun sekä minä että Antti tykätään siitä molemmat. Näitä erilaisia aamupaloja on alkanut tulemaan viime vuosina muuallekin, ja viimeksi testattiin tuo postauksessakin mainittu La Torrefazione, jonka aamupala-annos oli kuin ulkomailla, runsas ja värikäs 🙂 Oulu on muuttunut paljon viime vuosina, mun mielestä ainakin parempaan suuntaan!

 4. Kivoja kuvia torinrannasta, minäkin otin monta kuvaa kuumana iltana juhannuksen aikaan, mutta valitettavasti nokialaiseni ei suostu laittamaan instagramissa paikkamerkintää ja siitä suuttuneena en laittanut kuviani instaan, joka nyt harmittaa.

  Onko pakko ostaa uusi kännykkä tämän takia?
  Nimittäin (tätä en ole kertonut vielä kenellekään) varasin eilen yhdistelmämatkan Havanna/Varadero ensi tammikuussa ja sieltä on pakko onnistua laittamaan paikkamerkintä instagramin kuviin.

  1. Voi vitsi, ihanaa, että olet lähdössä käymään Kuubassa uudelleen! Minäkin haluaisin sinne uudemman kerran. Varaderossa en ole käynyt, mutta varmasti hieno paikka sekin! Harmi, että et saa kuviisi paikkamerkintää, mutta voithan laittaa ne sitten vaikka hashtageilla? Kivaa, että Oulussakin on ollut juhannuksena lämmin sää 🙂

 5. Mun about ainoot kuvat Oulusta on selfie Toripolliisin kanssa. 😀 Se oli must meiän kahen tunnin vierailuilla. Mut siis mun tekee mieli nyt oikeesti matkustaa Ouluun. Huhtikuun tihkusateestakaan ei jäänyt mitään traumoja, joten siis tavotteeksi päästä pian testailemaan näitä juttuja.

  1. Mulla ei muuten itselläni oli Toripolliisi-selfietä ollenkaan, varmaan pitäisi käydä ottamassa, vaikka en turisti olekaan 😀 Huh, huhtikuu ei ole kyllä parasta aikaa Oulussa, mutta hyvä, ettei se ole jättänyt kovin negatiivista kuvaa 🙂 Tai no siihen aikaan vuodesta on ainakin tosi hyvä syy hengailla kahviloissa ja ravintoloissa!

 6. Aika monta syytä lähteä Ouluun… Arvostan, kuinka paljon käytät kotikaupunkisi palveluja. Olen asunut Helsingissä 16 vuotta ja hädin tuskin käynyt noin monessa kahvilassa, tai en ainakaan viimeisten vuosien aikana. Ravintoloiden kanssa vähän sama juttu. Ehkä reissaaminen on niin sielussa, että ravintolapalvelut ovat niistä, joista olen valmis kotona tinkimään paljonkin.

  1. Ravintola- ja kahvilapalveluja on kyllä tullut käytettyä viime vuosina harvinaisen paljon. Tykkään erityisesti lounaista, sillä silloin rahaa ei mene niin paljon ja toisaalta ruoka on vähintäänkin yhtä hyvää kuin illalla, yleensä annokset saattavat olla jopa omaan makuuni parempia/paremman kokoisia. Ja varsinkin, jos muutoin joutuu syömään ruokalaruokaa lounaaksi, niin joku oikea ravintola on just sopivaa arjen luksusta 🙂 Mutta tunnistan kyllä tuon kotona tinkimisen, mekään ei ennen käyty juuri missään, eikä lapsuudenkodissani käyty ulkona syömässä juuri koskaan, koska jokaisella lomalla haluttiin lähteä jonnekin ja syödä sitten ulkona.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: