Berliini on niin paras!

Kesän ainoalta ulkomaan reissulta on nyt kotiuduttu ja vitsi mikä fiilis, Berliini on kyllä aina takuuvarma valinta! Visiittimme kesti viisi päivää ja koko reissun kantavana ajatuksena oli vain oleilla, syödä hyvin ja kävellä ristiin rastiin mielenkiintoisia kaupunginosia. Ja vaikka nähtiin paljon, niin toteutettiin kyllä loppuun asti suunnitelmaamme lepolomasta.

auringonallaP6240009 auringonallaP6240012
auringonallaP6250084

Ruoka on Berliinissä ihan ykkösjuttu, ja mekin menimme herkkujen perässä moniin paikkoihin: aamupalalle Prenzlauerbergiin (kolmesti!), lounaalle syvälle Kreuzbergiin, katuruokatorille Friedrichshainin vanhoihin teollisuusrakennuksiin, iltakävelylle etsimään violettia jäätelöä Kreuzbergin puistokaduilta, toistamiseen samaan paikkaan syömään aamupalaa Boxhagener Platzin viereen, turkkilaiselle ruokatorille…

auringonallaP6260149
auringonallaP6260202 auringonallaP6260210
auringonallaP6270231

Saavuimme juhannusaaton aamuna ja suuntasimme heti ensimmäisenä aamupalalle Friedricshainiin, missä hotellimme sijaitsi. Myöhään iltapäivällä pakenimme paahtavaa kuumuutta puistopiknikille ja loppuillan vietimme altaan äärellä, sillä törmäsimme Haubentaucher-nimiseen paikkaan ja maksoimme sisälle tietämättä mitä siellä on. No oli allas, teollisuusrakennuksen seinäkehikko, baari ja musiikkia. Mitäs muuta sitä kaipaisikaan? Ehkä ruokaa, mutta sitäkin olisi ollut tarjolla, jos olisimme olleet nälkäisiä jo alkuillasta.

auringonallaP6240028
auringonallaP6240030 auringonallaP6240031
auringonallaP6240035 auringonallaP6240043

Berliini-juttuja on tiedossa varmasti monia, mutta tässä postauksessa lähinnä kuvia ensialkuun. Danke schön, Berlin!

auringonallaP6250107 auringonallaP6250110
auringonallaP6250132 auringonallaP6250139
auringonallaP6260160 auringonallaP6260180
auringonallaIMG_7134 auringonallaP6260182auringonallaP6250076auringonallaP6250085auringonallaP6260208auringonallaP6280252auringonallaP6280258

12 vastausta artikkeliin “Berliini on niin paras!

 1. Ah, ihanaa! Berliini on kyllä aika mahtava kaupunki, ja kyllä iski matkakuume tämän postauksen myötä. Mahtavaa, että teidän kesäloma onnistui, ja nyt voikin alkaa odottaa seuraavaa matkaa! 😉 Onneksi Amerikka odottaa!

  1. On kyllä aivan ihana, ja loma oli myöskin mitä onnistunein 🙂 Nyt onkin sitten pitkä odotus syksyyn, mutta onneksi on kesä välissä 😀

 2. Käväisin Berliinissä ensimmäistä kertaa pikaisesti (keikalla) juuri ennen juhannusta. Omat odotukset eivät kaupungin suhteen olleet korkealla mutta yllätyin positiivisesti. Kaupunki vaikutti mukavalta, tekemistä tuntui löytyvän laidasta laitaan ja liikkuminen oli äärettömän helppoa. Selkeästi uusi, pidempi visiitti on tarpeen 🙂

  1. Se on aina kiva, jos pääsee työn puolesta käymään jossain, jonne voi palata halutessaan omalla lomalla 🙂 Ja tosiaan tuli taas itsekin kertaalleen huomattua, että Berliinissä on aivan todella helppo liikkua, ehkä helpompaa kuin missään muualla. Ja monipuolinen kaupunki, ehdottomasti 🙂

 3. No tämähän tuli kuin tilauksesta! Palasin juuri eilen illalla kotiin kolmen päivän Berliinin reissulta ja ihastuin myöskin kaupunkiin. Erityisesti vihreys, vegaaniruokatarjonta sekä katutaide- ja tapahtumat olivat jotain mitä täällä eteläeuroopassa ei joka päivä pääse kokemaan kaupungeissa. Mauerparkin sunnuntaikaraoke oli yksi reissun kohokohdista 🙂 Tunnelmallisia kuvia, joiden avulla pääsi harppaamaan takaisin eilispäivään 😀

  1. Berliini on kyllä aika uniikki, ja osittain taidettiin liikkua samoilla kulmilla 🙂 Tykkäsin kyllä kovasti minäkin! Ja hei, nytpä kysynkin siis sulta, että mikä oli paras vegaaniruokapaikka? Ollaan kyllä sekasyöjiä, mutta mietiskelin kyllä, että Berliinissä jos jossain vois kokeilla jonkun vegaanipaikan, mihin normaalisti emme sekasyöjinä hakeudu automaattisesti. Ja se Mauerparkin karaoke olisi pitänyt kokea, mekin oltiin siellä sunnuntaina, voi kun oltais tiedetty!

   1. Meille kävi vähän hassusti, kun pimahdettiin jo kauppojen vegaaniruokatarjonnasta niin, että ostettiin kauppakassit täyteen ja suunnitellut aamiasbrunnitkin jäi välistä, kun ei vaan yksinkertaisesti mahtunut vegaanimakkaroiden, juustojen ja leikkeleiden jälkeen muuta brunssiaikaan 😀 Veganzin täysin vegaaninen ruokakauppa oli se meidän paratiisi. Metsästettiin myös katuruokaa ja ainakin vegaaninen döner, eli VÖNER kannattaa testata Friedrichshainissa. Lähellä olisi ollut toinenkin täysin vegaanipaikka YOYO, josta olisi saanut vegaaniburgereita ja pizzaa, mutta valkattiin sitten tuo Vöner. Testaamisen arvoiset on myös Kreuzbergin pitafalafelit!

   2. Kiitti vinkeistä! Pitää muistaa nämä, kun menee seuraavan kerran. Kasvisdönerit käytiin vetämässä Mustafan kopilla, ne oli kyllä huippuhyvät, paljon paremmat kuin mitkään lihaversiot! Mut ei varmaan olleet vegaanit, mut kasvisversiot kuitenkin 🙂

 4. Berliini on alkanut houkuttelemaan mua kun kaikki bloggailee sieltä ja käy siellä ja hehkuttaa ruokaa ja tunnelmaa. Mulla on kesälomasuunnitelmat vielä suht auki, ja vaikka amerikka houkuttelee niin ehkä voi harkita myös Berliiniä.

  1. Berliini oli meille hyvä kakkonen, kun ei sinne Amerikkaan ollut tänä kesänä aikaa ja rahaa lähteä. Eli varsin hyvä lohdutus oli 😉 Kaupunki on tosi monipuolinen, joten jokaiselle löytynee jotain mieluista. Postauksia on tulossa piakkoin, joten niistä voi olla jotain vinkkiä kannattaako lähteä vai ei 😉

 5. Hei! Missä nuo kuvat: vihreä seinä ja sen alla oleva kuva värikkäästä kerrostalon seinästä, missä ne on otettu tai missä ne sijaitsevat? Ollaan lähdössä Berliiniin ja nyt pitää kaivaa kaikki vinkit esiin. Mahtavia kuvia sulla! 🙂

  1. Hei Typy! Molemmat kuvat on otettu Friedrichshainissa. Tuo vihreä seinä oli Urban Spreen lähellä ja se värikäs seinä siitä pohjoiseen. Fhainin lisäksi esimerkiksi Prenzlauer Berg ja siellä Kastanienallee on sellainen, missä näkee persoonallisia julkisivuja 🙂 Toki muuallakin, mutta näitä kuvia on räpsitty noilla seuduilla.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: