Reissu täynnä kohokohtia

Eipä siinä mene kuin kaksi päivää, että kotiinpalun jälkeen alkaa tuntua, että edellinen reissu oli niiin täydellinen, että ei kerta kaikkiaan ollut mitään huonoa tai ikävää. Onneksi kirjoitin matkapäiväkirjoja (luettavissa täältä), niin ei pääse totuus unohtumaan, että joka hetki reissussa ei ole ihan pelkkää positiivista ja hehkutusta. Minä olen nimittäin supernopea unohtamaan. Tämä liittyy myös siihen, että vaikka paluuväsymyksessä en ole mistään niin onnellinen kuin siitä, että olen taas kotona ja vannon, etten lähde ihan heti mihinkään, niin ensimmäisen kerran uusia lentoja katseltiin jo keskiviikkona. Ei kylläkään samaan paikkaan, mutta Jenkkeihin kylläkin. Siis taas. Ääks. Mikä meitä vaivaa?

Tykkään näistä Usan road tripeistä siitä syystä, että ne ovat niin monipuolisia, eikä matka rajoitu vain yhden teeman ympärille. Se kertoo jotain Usasta myös matkailumaana, sillä on vaikea löytää toista yhtä monimuotoista paikkaa. Täten en edes yritä luvata, että automatkat Jenkkilässä olisi jotenkin ohi, sillä uusia mielenkiintoisia paikkoja ja reittejä löytyy jatkuvasti. Kurkkaa vaikka Kean tulevat suunnitelmat!

Tässä vaiheessa voisi vielä kerrata reissun kohokohtia aikajärjestyksessä:

1. Auringonlasku Griffith Observatorylla, Los Angeles
auringonallaDSC_9653

2. Route 66, erämaan karu kuumuus ja Amboy auringonallaDSC_9680

3. Hooverin pato ja Lake Mead Nevadan ja Arizonan rajalla
auringonallaDSC_9959

4. Slide Rock State Park, Flagstaffin lähellä Sedonassa, ArizonaauringonallaDSC_0024

5. Grand Canyon auringonnousun aikaan
auringonallaP6260222

6. Tulikuuma Page ja Colorado-joki, ArizonaauringonallaDSC_0216

7. Mahtavan oranssi Antelope Canyon, Page, Arizona
auringonallaDSC_0242

8. Monument Valley kokonaisuudessaan, Utah auringonallaDSC_0425

9. Albuquerquen värikkäät kadut, New Mexico
auringonallaDSC_0601

10. Very Large Array ja tieteiselokuvamaisemat, New Mecixo auringonallaDSC_0636

11. El Pason näköalapaikalla, valojen syttyminen Juarezissa Meksikon puolella
auringonallaDSC_0716

12. Täydellisen kaktuksen metsästys Tucsonissa, Arizona auringonallaDSC_0774

13. Joshua Tree Park kokonaisuudessaan, Kalifornia
auringonallaIMG_0474

14. 4th of July Venicessä ja Santa Monicassa auringonallaDSC_0898

10 vastausta artikkeliin “Reissu täynnä kohokohtia

  1. Voi vitsi, enää kuusi viikkoa! Ja onpa sitten kiva, kun itse pääsee seuraamaan sun reissua, niin voi fiilistellä omia muistoja ja saada paljon uusia ideoita tulevaisuuden varalle 🙂

 1. Ihanat kuvat! Ootte kiertänyt hyvin pitkälti samoilla seduilla kuin me viime syksynä kuukauden matkalla Jenkeissä. Ihan samat fiilikset mullakin, että sinne pitäis päästä takaisin. Oma Jenkkireissu on kyllä ollut ehdottomasti upein kaikista tekemistäni matkoista. Siinä vaan on sitä jotain!

  1. Teillähän on sitten ollut hyvä reittivalinta 😉 Täytyy kyllä itsekin olla sitä mieltä, että nämä Jenkkien road tripit on olleet kans upeimpien reissujen joukossa! Ja voi että olis ihana olla kuukausi matkalla, niin olisi enemmän aikaa 🙂

 2. Aaaaaahhhh mitä kuvia!!!! Huh huh! On tuo Amerikka sellainen, että kun makuun pääsee, niin ei voi lopettaa 😀 Ostin tänään lennot, extemporee Losiin! 😀 Aluksi piti mennä suoraan Floridaan, mutta kun halvemmalla pääsi Losiin niin miksipäs ei. Nyt ku kattelin näitä satumaisia kuvia niin en vois enää enempää haljeta onnesta! Tosiaan Norwegianilla on nyt ihan superhalpja lentoja, kuten just mun nappaamma 222 e hki-lax yhdellä vaihdolla Tukholmassa. Ja paluu Miamista samaan hintaluokkaan.

  Melkein kaikki paikat on tuttuja missä ootte nyt pyöriny, mutta ne jotka puuttuu, houkuttaa kyllä hirveesti. Mulla on hirveä pakkomielellä päästä Joshua treehen, toivottavasti toteutuu lokakuussa =)

  Pakko vielä mainita, että nämä kuvat on niinku jostaki täydellisen matkareitin täydellisestä kuvapankista. Oot kyllä hyvä kuvaamaan! Mikä kamera sulla on?

  1. Heheh, kiitos!! ❤ Ja miten älyhyvä heräteostos sulla! 😀 Ja tuolla hinnalla erityisesti (joskin kyllä muutenkin) Losi on aina hyvä idea! Millä meet sitten sieltä Miamiin? Tai siis että lentämällä vai road trippaamalla? 🙂 Joshua Tree oli mun mielestä tosi kiva paikka, sellainen ei-mahtaileva, mutta niiden puiden lisäksi söpöjä kaktuksia ja hienoja kivimuodostelmia ja toi näköalapaikka. Muutakin olisi varmasti ollut, jos oltaisiin koko päivä siellä oltu!

   Niin ja kiitos! Nämä kuvat on kuvattu kolmella eri kameralla ja suurin osa näistä taitaa olla Antin Nikonilla ottamia. Sitten on mun Olympus PEN E-PL7 -kuvia ja ihan vaan iPhone6 🙂 Nyt kun saisi vielä kuvat järjestykseen ja jossain vaiheessa blogiinkin!

 3. Haha, ihana huomata ettei muutkaan saa Amerikasta tarpeekseen! 😀 Ihan mahtavia kohokohtia teillä on takana, odotan niin innolla myös niitä yksityiskohtaisempiakin postauksia, sillä mikään, ei mikään oo niin hyvää lääkettä omaan reissukuumeeseen (paitsi tietysti se varsinainen matkustaminen, mutta sitä on vielä odotettaa).

  1. No ei kyllä saa, ei! Ihme juttu 🙂 Kuinkahan monta reissua sitten piti olla viimeinen vähään aikaan… Nyt en enää edes lupaa! Onneksi voi vielä muistella reissun läpi yksityiskohtia myöten, tietäs vaan mistä aloittais 🙂

 4. Mielettömiä maisemia, voi vitsi! Auringonlasku Griffith Observatoryllä oli omalla, vastikään päättyneellä matkalla yksi mieleenpainuvimmista jutuista. Grand Canyon ja Monument Valley ovat nousseet viime vuosina kohisten tuonna on päästävä -listallani. Roadtrip USA:ssa kutsunee vääjäämättömästi jossain vaiheessa!

  1. Kiitos Jenni! Menneellä reissulla tuli huomattua, että joka paikassa kannattaisi olla juuri auringonlaskun tai -nousun aikaan 🙂 Vaikka onhan ne maisemat upeita ilman niitäkin. Mut varsinkin tuolla Grand Canyonilla oli ihan ehdoton (auringonnousu ainakin)! Voin kyllä suositella 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: