USA Road Trip 2015

Jippii, niin siinä vaan pääsi käymään, että heti kun olin oikein tuskaillut ääneen täällä blogissa ensi kesän lomasuunnitelmista, saatiinkin koko paketti kasaan vaan muutama päivä sen jälkeen. Ratkaisevaa tässä oli se, että vilkaistiin ihan huviksemme, pitäisikö sittenkin lentää menopaluu Los Angelesiin sen sijaan, että tekisi pienen pysähdyksen Nykissä. No kyllä kannatti. Lentohinta tippui kolmella sadalla per nenä, eli taloutemme säästi tältä osin jopa 600e. Kaksi vuotta sitten tilanne oli nimittäin eri: pysähdys Nykissä laski lentohintaa 200e:lla. Samoin olen tehnyt muutamia muita Jenkkeihin ja/tai Karibialle suuntautuneita matkoja ja hinta on tainnut aina olla pienempi kuin menopaluu johonkin tiettyyn kohteeseen. Se oli minulle aikoinaan pienoinen yllätys, mutta iloinen sellainen: yhdistämällä kaksi kohdetta sai halvemman lennon kuin tyytymällä vain yhteen. Tai sai, sillä nyt tämä järjestely antoi poikkeuksetta aina nelinumeroisen hinnan. Ja henkinen raja meni kolmessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

New York jäi siis pois reissultamme tällä kertaa, mikä on toki sääli, mutta toisaalta antaa meille muutaman lisäpäivän automatkan varrelle. Lisäksi säästimme hotelleissa muutaman satasen, kun Nyki jäi pois ja tilalle tuli halpoja motelleja. Autovuokra on tietenkin pidemmälle ajalle kalliimpi ja kilometrejäkin tulee enemmän reitin muututtua, mutta silti tämä tuli halvemmaksi kuin ensimmäinen vaihtoehtomme. Majoitukset buukkailin kaikki saman tien, sillä yllättäen netin kätköistä löytyi varsin edullisia vaihtoehtoja. Olin kyllä melko tyytyväinen päivän päätteeksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Millainen reittimme sitten on? Alku oli varsin helppo: pari päivää Losissa, sitten Vegasiin. Aluksi tarkoitus oli ajaa Joshua Tree Parkin kautta ja majoittua yksi yö Palm Springsissä, mutta sitten siirsimme sen paluumatkalle. Vegasista matka jatkuu Flagstaffin kautta Grand Canyonille, josta suuntaamme majoittumaan Pageen, jonka vieressä on Antelope Canyon. Matka jatkuu Monument Valleyn kautta hieman Utahia ja Coloradoa koukaten, lopulta päätyen New Mexicoon Albuquerqueen. Sieltä ajelemme El Pasoon Texasin puolelle, jonka jälkeen lähdemme takaisin kohti Losia majoittuen Tucsonissa ja Phoenixissa, unohtamatta sitä Palm Springsiä. Ja sitten vielä 4th of July Santa Monicassa, kuten kaksi vuotta sitten. Jeejee, en voisi olla enää iloisempi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

27 vastausta artikkeliin “USA Road Trip 2015

 1. Voii! Oon niin kade! 😀 sori kun utelen, mut mitä teet työksesi ? Itse olimme mieheni kanssa viime talvena floridassa ja tuli käytyä mm orlandon universal studiossa. Sai kyllä hetken aikaa säästellä et reissuun pääsi :/ nyt voi taas hetken aikaa vaan haaveilla kun on vielä vuoden verran opintoja edessä. Voin ihailla näitä sun kuvia sitten kateudesta vihreänä 😀 kivaa tulevaa lomaa teille! 🙂

  1. Kiitos marika! Odotetaan kyllä reissua innolla! Olen päätyössäni projektikoordinaattori ja lisäksi teen muutamaa sivutyötä satunnaisesti 🙂 Saa kyllä matkasäästö olla päällä ympärivuotisesti, vaikka onneksi Jenkeissä voi matkustaa suht edullisestikin. Vaikka nyt kylläkin dollarin kurssi vaikuttaa hintoihin sen verran, että kaikki tuntuu olevan hieman kalliimpaa kuin viimeksi…

 2. Ihan mahtavalta kuulostaa teidän reissu! Odottelen kovasti kuvia Antelope Canyonilta, kun se kiehtoisi kovasti. Ei vain varmaan tule ihan heti sinne lähdettyä, kun Vegas ja Grand Canyon on jo nähty, joten seuraava Jenkkireissu varmaan suuntautuu jonnekin muualle.

  Välillä tosiaan on halpoja stopovereita ja välillä ei sitten taas millään. On tuo roadtrippailu aina varmasti edullisempaa kuin Nykissa hengailu 😀

  1. Kiitos Elina! Meillä oli sinällään ”hyvä tuuri”, että oltiin skipattu Grand Canyon viimeksi ja käyty Death Valley sen sijaan, joten nyt oli ihan loogista suunnata sille seudulle ja samalla koukata Antolope Canyon ja Monument Valley. On siinä Nykin skippaamisessa tosiaan se etunsa, että edullisemmalla päästään nyt. Ja oltaisiin joka tapauksessa haluttu tehdä jossain vaiheessa myös pelkkä viikon Nykin reissu, joten siellähän se odottaa 🙂

 3. Mekin ollaan menossa osaan noista paikoista! Innolla odottelen sun postauksia, sillä meidän reissu on vasta elo-syyskuun vaihteessa, vaikka mäkin oon jo varannu suurimman osan majoituksista. Road tripit on kyllä parhaita, ihanaa että pääsette kuin pääsettekin reissuun! 🙂

  1. Niin on kyllä ihan parhaita! Ja etukäteen jo sellainen fiilis, että tullaan näkemään tuossa ajassa vaikka mitä! Ja kiva päästä myös Losiin uudelleen, tykättiin sen tunnelmasta. Mä pääsenkin sitten fiilistelemään omia matkamuistoja sun kuvien kautta sitten syksyllä 😉 Ja sitten tietty huomaamaan, että olispa pitänyt käydä tuollakin 😀

 4. Eikä mikä reissu teille on tulossa! Kuulostaa niin ihanalta ja just huikeita osavaltioita ootte valinneet reitillenne, ihanaa!!

  1. Tämä reitti tuli oikeastaan ensimmäisenä mieleen, vaikka myöhemmin pohdittiin myös muita vaihtoehtoja (mutta ei kovin tosissaan, sillä ei jaksettu kuitenkaan alkaa selvittämään mitä kaikkea kivaa muualla olisi). Aika monta osavaltiota tähän reitille tulee, joten sekin on kiva, että näkee edes pienen palasen. Jee, en malta odottaa!! 🙂

  1. Voi kiitos Saana vinkistä, Breaking Bad on listalla seuraavaksi, mutta yhtään jaksoa ei olla vielä katsottu! Eli nyt alamme heti katsoa sitä, erityisesti matkakuumeen nostattamiseksi 😉 Jee!

   1. Netflix löytyykin, joten voidaa aloittaa urakka vaikka heti, kun on sopivasti sunnuntaikin 😉 Ihanaa viikonlopun jatkoa Saana!

 5. Loistavan kuuloinen reissu! Paljon tuttuja paikkoja 🙂 Ja 4th of July on kyllä ihan ehdoton! Tulee haikea fiilis, kun itsellä ei ole lomaa eikä varaa ensi kesänä toteuttaa roadtrippiä, jota olen unelmoinut itärannikon puolelle. Roadtripit on kyllä aivan ehdottomia!

  1. Mekin haluttaisiin joskus tehdä road trip myös itärannikon puolella. Tuskin kuitenkaan ihan lähiaikoina, mutta sitten joskus 🙂 Mä olen viettänyt 4th of Julyn nyt kaksi kertaa Jenkeissä, kerran Losissa ja reilu kymmenen vuotta takaperin Iowassa. Kiva että se osuu taas loma-ajankohdallemme! 🙂

 6. Jee, onneksi olkoon, että suunnitelmat on nyt lukkoon lyötyjä! Kuulostaa kiehtovalta reissulta! Haluan itsekin jossain kohtaa tuonne suuntaan road tripille, joten kivaa päästä ensin näin virtuaalisesti matkaan 🙂

  1. Kiitos Teea! On se aina kiva, kun kymmenien ja kymmenien tuntien suunnittelu oikeasti johtaa konkreettiseen varaukseen, nyt voi olla rauhallisin mielin 🙂

 7. Jee ihan mahtii että löyty hyvät lennot ja saitte suunnitelmat kasaan! 🙂 Meillä kanssa juhannuksena lentokone näyttää kohti jenkkejä ja roadtrippiä. Vietetään 4th of July Vegasissa!

 8. Aivan mahtavan kuuloinen reissuplääni. Tulen Niin seuraamaan tätä kun aika koittaa. Kotiuduttiin eilen New Yorkista, terveisiä siis isosta omenasta 🙂 Kyllä siellä oli Niin kylymä, mutta ei se menoa haitannut. Laskeskeltiin miehen kanssa, että käveltyä tuli kahden maratonin verran 🙂

  1. Aaa New York, voi että on ikävä! Ja se kylmyys, se on kyllä inhottavaa, mutta toisaalta menen Nykiin mieluummin vaikka keskitalvella kuin että en menisi ollenkaan 🙂 Voi vitsit, ja tuota kesän reissua odotan kyllä kans!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: