IGTravelThursday / Suomi on jäässä…

…ja se on kaunis! Tunnustan (jos joku ei ole vielä tätä kuullut), en ole talvi-ihminen. Vihaan kylmää, se on suurin syy. Pimeää kestää, jos on myös valoa (Oulussa sitä ei ole keskitalvella edes päivällä). Valoa on siis käytävä hakemassa etelämpää, muuten tulisin hulluksi. Odotan kesää jo ennen kuin edellinenkään on kunnolla loppunut, vaikka rakastan myös syksyä.

Ainainen talvivalitukseni on varmasti ärsyttävää. Joku voisi kysyä, miksi en sitten muuttaisi jonnekin, missä talvi ei tarkoita paleltuneita poskia ja sysipimeää ikkunan takana jo ennen päiväkahvia. Niin, miksi en? Todellisuudessa olen tätä kokeillutkin, tosin vain 4kk pätkissä. Olen myös huomannut sen, että arki on arkea helteessäkin, yllätyksekseni ikävä Suomen ilmastoon iskee jo muutaman kuukauden päästä (se raikkaus!) ja lisäksi en voisi kuvitella eläväni elämääni ilman läheisiäni.

Suomi_Winterwonderland

Silti sydämeni pamppailee hurjasti aina kuin sähköpostiini kolahtaa vaikkapa lentoyhtiön mainoskirje: minut on helppo houkutella lähes minne päin maailmaa tahansa. Mitä enemmän matkustan, sitä enemmän tajuan, että maailma on ihana. Se on täynnä kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja, ja minä haluaisin nähdä ne kaikki. Samalla olen myös entistä ylpeämpi kotimaastani ja olen vakaasti (joskin puoluleellisesti) sitä mieltä, että se on paras paikka maailmassa. Paras ja kaunein, jos vaatimattomia ollaan.

Siksi muistuttelen itseäni aina välillä nauttimaan Suomesta, koska satun olemaan niin onnekas, että asun täällä. Ja se talvi, kylmyydelle en voi mitään, mutta sen kauneutta voin ihastella joka vuosi vähän enemmän. Tätä kirjoittaessa pakkanen paukkuu nurkissa, mutta aurinko paistaa ensimmäistä kertaa aikoihin (nyt on hädin tuskin tammikuun puoliväli, ennakoin hieman kirjoitustani). Taidan ottaa koiran mukaan, pukea kaikki untuvat päälle mitä löydän ja lähteä kameran kanssa lenkille keräämään lisää todistusaineistoa Suomen talvesta.

Suomi_Winterwonderland2

IGTravelThursday on kerran kuussa tapahtuva Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

22 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Suomi on jäässä…

 1. Suomen talvi on kyllä niin kaunis siellä pohjoisessa! Kaipaisin tänne eteläänkin enemmän lunta ja pakkasta, ja nyt sitä on hetken ollukin… mutta kohta se taas sulaa. Tällästä jojoilua tämä on. Onneks pääsen ens kuussa jonnekin missä lumi on taattu! 🙂

  1. Totta, täällä meillä on nyt ollut ihan kunnon talvi sen jälkeen, kun se ylipäätään alkoi (mikä venyi lähes jouluun saakka). Lunta alkaisi olla jo enemmän kuin tarpeeksi, pitäiskö lähettää jotain sinne etelään? 🙂

  1. Sama juttu, Suomi-matkailua pitäisi harrastaa enemmänkin, kun hienoja maisemia löytyy läheltä. Onneksi niitä löytyy usein ihan omasta kotikaupungistakin 🙂

 2. Oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa. En todellakaan ole mikään talvi ihminen, mutta kuitenkaan en tiedä haluaisinko välttämättä asua pysyvästi missään muualla. Aina on ihanaa lähteä suomen talvesta lämmittelemään ja toisaalta oon ihan varma että nyt on tulossa huikea kevät, koska on noin paljon lunta ja sitten kun tuohon maisemaan saadaan vielä kevätaurinko!

  1. Toivottavasti on hieno kevät tiedossa! Hieman eilen jo tuntui keväisen lämpimältä, ja tänään sataa vettä! Ja on tosiaan ihana lähteä keskellä talvea lämmittelemään muualle, ihan oikeasti se on valohoitoa pojoisen ihmisille 🙂 Pitäisi olla pakollista kaikille!

 3. Hrrrr…. 🙂 Talvi näyttää kuvissa kyllä niin kauniille! Mutta täällä toinen, ei niin talvi-ihminen 🙂 Mutta oot ihan oikeessa että spessu paikassa sitä saakin asua ja onneksi välillä näkee niitä valon pilkahduksia talvenkin keskellä. Terkkuja täältä auringosta! 🙂

  1. Kiitos Sanna! Olen kyllä kateellisena seurannut teidän reissua, kun itse kärvistelen täällä pakkasen ja pimeyden keskellä! Paitsi että parin kuukauden päästä tullaan hieman teidän jälkiä perässä, kun käväistään Hongkongissa ja Filippiineillä, jeee 🙂 Ihanaa reissun jatkoa!

 4. Oi kuinka ihania kuvia! Todella kaunista. Huomasin jo eilen miten useampien IG Travel Thursday kuvat ovat lumipainotteisia, en kuitenkaan ehtinyt kommentoimaan. 🙂

  1. Kiitos Kiira! Aika paljon on tänä talvena näkynyt lumisia kuvia, ehkä se johtuu siitä, että täällä oli pitkään niin harmaata ja ikävää, että lumi vähän niinkuin tuli ja pelasti sitten koko talven 🙂

 5. Tälläiset talvikuvat on parasta. ❤ Mä oikeestaan tykkään talvesta, kunhan on sitä lunta ja sopivasti pakkasta. Loskainen ja pimeä aika on vähän nihkeetä, mutta muuten on ihanaa että saa nauttia niin erilaisista vuodenajoista.

  1. Kyllä se on tosiaan näin, että talvi vaatii sitä lunta ja hieman pakkastakin, että siitä voi tykätä. Joskin minulle riittäisi se, että talvi kestäisi vaikkapa kaksi kuukautta 😉

 6. Kauniita kuvia, olisipa täällä etelässäkin kunnolla lunta. Tuo raikkaus on mulle se yksi tärkeimmistä asioista, sitä ei Barcelonassa ollut edes sen vertaa, mikä Suomessa iskee päälle jo Helsinki-Vantaalta ulos astuessa.

  1. Kyllä sitä raikkautta alkaa nopeasti kaipaamaan. Lämpö on ihanaa, mutta sitten jossain vaiheessa tulee vastaan sellainen olo, että ei saa kohta happea jos ei pääse välillä hengittämään viileän raikasta ilmaa!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: